TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1915
21.12.20 15:05
@papousekkakadu píše:
@Pavla.kd jsou prý i případy, kdy se pár dní před porodem komplet otočí. Takže jásat se asi nedá nikdy. Což ale určitě nebude tvůj případ :)!!! Ty jsi 14 dní napřed, já 14 pozadu. Prckové ještě mají čas to srovnat a nikdo neví, jestli malý půjdou ven o týden dva dříve, nebo zase naopak později…

Holky, asi Vás teď zavalim pár otázkama… Díky, když některá odpovíte nebo se podělíte o názor :D!!!

1) Už máte vybranou (video) chůvičku?
Co a proč Vás vedlo právě pro tu Vaší?
Já váhám mezi: Philips Avent SCD 841, Motorola a TrueLife (vůbec nevim jakej typ).
Být čistě v bytě, tak to řešim druhým telefonem s aplikací a jedu přenos přes data na wi-fi, ale asi budu s malou celý léto na chalupě a tam neomezený data nemám a objednávat ani nechci, proto koukám po chůvičce.

2) Mají Vaše porodnice také zrušené předporodní kurzy (osobní účast)? Prvorodičky - budete řešit nějaký online kurz?
Já budu rodit poprvý, vlastně ani nevim jak dýchat atd. Nevim nic :D!!! Ale říkám si - sakra, zvládla to spousta žen před tebou, proč hysterčit? Přistupuj k tomu s přesvědčením „to dáš, poslouchej svoje tělo a doktory a půjde to samo“. Jak to máte vy?

3) Jaký máte názor na AniBall? Budete používat?
Já nad ním dost přemýšlím a nejspíš ho pořídím a od 36.tt budu trénovat.

4) Bude Váš partner/manžel u porodu? Už má(te) jasno?
Můj se na to tváří dost rozpačitě teda… Viděl kousek „Malých lásek“ v TV když to na podzim běželo a tvářil se jak přejetý vlakem. Ač ho tam chci, nutit ho rozhodně nebudu. Mám kamarádku (sousedku) jako záložního řidiče (manžel je dost často pracovně třeba 200km daleko) a máme variantu: buď tam bude se mnou ona - *) celou dobu, *) než přijede manžel, *) nebo zase až manžel bílozelenej uteče. Taky ale jak to vůbec v únoru bude s doprovodem :(
  1. chůvičku mám Truelife nanny cam H32 a zatím co jsme jí zkoušeli tak se nám moc líbí :) samozřejmě uvidíme až při plném provozu :palec: určitě jsem chtěla už video chůvičku, s dcerou jsem měla jen zvukovou a ten obraz mi chyběl :)
  2. já sice rodím podruhé, ale ani napoprvé jsem žádné předporodní kurzy neabsolvovala a zastávám názor, že tělo a příroda ví jak na to :) to zvládneš, oni ti při porodu řeknou jak tlačit a pomůžou ti :palec:
  3. Aniball nepoužívám ani ted, ani před 6 lety s dcerou. Tehdy jsem to také zvládla bez nástřihu. Tentokrát akorát masíruju olejíčkem hráz :palec:
  4. manžel u porodu stopro bude, pokud to vláda zas nějak nezmění, nicméně už by otce u porodu zakázat neměli :palec: chceme to oba. Pokud se tedy mrňous umoudří a otočí se :mrgreen: u císaře nevím, jak konrétně v mé porodnici pouští tatínky na sál :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
21.12.20 17:47
@TER2312 píše:
@papousekkakadu já jdu na 3.screening až 6.1.a to budu ve 34.tt tak nechápu proč tak pozdě. U nás v porodnici kurzy zrušili, ale chodím do rodinného centra, co jsem našla na internetu, takže aspoň něco pochytím.
Jinak v nemocnici jsou návštěvy zakázané a když prý taťka nebude u porodu, tak ho tam nechají jen chvilku po porodu a pošlou domů, takže přítel k porodu půjde, aby tam mohl být, co nejdýl. Ale taky koukal na Malé lásky a byl u toho zelenej. :mrgreen:

vidíš, to mě ani nenapadlo, že některá porodnice rozlišuje, jestli otec byl u porodu pak v následné délce návštěvy. Dobrý vědět, díky za info :palec:

Uvidíme, jak to vůbec v únoru bude, plánovat si můžeme a nařízení nás může pěkně nemile překvapit nakonec. Trochu se bojim, jak to po svátcích do toho února všechno zase vyeskaluje :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
21.12.20 17:52

@marti.sucha
Babské rady pro otočení mimča hlavičkou dolu je cvičit kočičku nebo cokoli, kdy máš pánev nahoře. V pátek mi ale na gyndě řekli, že na to je ještě čas a kdyžtak to cvičit až po 35tt.
A děkuju za recenzi na TrueLife H32 - na tu jsem taky koukala a její poměr cena/kvalita mi právě přijde víc než sympatickej, takže ráda čtu, že jste spokojeni :)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
21.12.20 18:48

32+6

Ahojky, já byla na screeningu v 31+1 a malý měl 2100 kg, takze mimo tabulky, ale jinak vše ok, hlavička už je dole :).
Anibal kašlu, na kurzu jsem nebyla a stejně jsem u prvního měla křížové kontrakce a nešly jakkoli prodychat, snad je nebudu mít zase :roll:.
Tašku do porodnice už mám nachystanou, včera jsem měla první poslíčky, hrozná bolest..naštěstí pomohla horká sprcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.12.20 19:11

@TER2312 to bude nejspíš tím, že přes svátky mají ultrazvuk zavřeno. Ja též měla jít spíš až tak za týden na UZ, aby to bylo 31+něco, ale jinak to nešlo vymyslet se sestřičkou, říkala, že pro mě jiný termín nemají, než teď & a pak už by bylo zase pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.12.20 19:14

@Haleyy jak poznáš poslíčky? Mě občas břicho taky bolí, ale spíš je to tím, jak roste, nebo jak mi to tlačí na žaludek a mocak…si myslim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
21.12.20 20:00
@papousekkakadu píše:
@marti.sucha
Babské rady pro otočení mimča hlavičkou dolu je cvičit kočičku nebo cokoli, kdy máš pánev nahoře. V pátek mi ale na gyndě řekli, že na to je ještě čas a kdyžtak to cvičit až po 35tt.
A děkuju za recenzi na TrueLife H32 - na tu jsem taky koukala a její poměr cena/kvalita mi právě přijde víc než sympatickej, takže ráda čtu, že jste spokojeni :)!

Ja jsem o tom samozrejme cetla ale plne duveruji sve gynekolozce, ktera zastava nazor, ze deti nejsou v deloze otoceni hlavickou nahoru jen tak pro nic za nic. A za jeden z duvodu muze byt napr kratka pupecni snura nebo zamotana pupecni snura a otoceni by jim naopak mohlo uskodit. Mohlo ale nemuselo ale to my nevime. Takze ja to nechavam zcela jen na prirode, pokud bude chtit, tak se otoci, pokud se neotoci tak ale s tim nic nebudu delat :palec:
Jinak ja si budu chuvicku nechavat proplacet pojistovnou tak na to mrkni, zda treba tva pojistovna to neuznava :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
21.12.20 20:09

@Martduza myslím si, že to byli poslicci. Měla jsem to teda poprvé, jakoby jedna velká dlouhá kontrakce, fakt intenzivní, bolelo mě i bricho i kříže a chtělo se mi zvracet. Dala jsem si horkou sprchu a bylo to hned pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
22.12.20 07:03

Ahoj holky. U nás porodní kurzy zrušené a stejně bych nešla. 2× sem rodila bez kurzu a dle mého je to lepší, protože jak máš dýchat ti vysvětlí u porodu a aspoň nevnímáš tolik tu bolest. Jsem teď 31tt a už vůbec nespím ach jo. Jinak poslíčky už mám lehce taky. Co si teda říkám že doufám že poznám porod, protože i když rodim po 3 tak u prvních dvou to byl celkem fofr a kdybych ten den nebyla v porodnici na měření tak ani nepoznám že rodim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
4.1.21 13:06

Ahoj holky, přeju všem krásný nový rok 2021 ;)!!!
Jak se celou dobu máte? Jestli sem teda ještě vůbec někdo chodí…

Mě dnes ofiko začala MD, ještě teda doma dodělám pár věcí na PC a pak už se konečně vrhnu na sestavování postýlky a hlavně vyžehlit ty hordy plen a oblečení - Ježíšek mi chytře přinesl novou žehličku :lol:

Tak ať to tady trošku rozjedeme - co Vám pod stromečkem udělalo největší radost, nebo naopak :D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
4.1.21 13:09
@Nemo78 píše:
Ahoj holky. U nás porodní kurzy zrušené a stejně bych nešla. 2× sem rodila bez kurzu a dle mého je to lepší, protože jak máš dýchat ti vysvětlí u porodu a aspoň nevnímáš tolik tu bolest. Jsem teď 31tt a už vůbec nespím ach jo. Jinak poslíčky už mám lehce taky. Co si teda říkám že doufám že poznám porod, protože i když rodim po 3 tak u prvních dvou to byl celkem fofr a kdybych ten den nebyla v porodnici na měření tak ani nepoznám že rodim. :nevim:

tyjo to je mazec, toho se docela děsim, že to nepoznám a pak porodim někde na parkovišti. Zase ale lepší, než 20 nebo 30 hodinový porody, které v mém okolí byly 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1499
4.1.21 14:39

@papousekkakadu tobě také hezký nový rok. On to vlastně bude nejhezčí rok pro nás všechny :D
My si nadělili autosedačku (mamka přispěla), radost mi udělaly nečekané dárky pro prcka (oblečení, kosmetika) a pro mě akrylové barvy od manžela (ráda maluju).

Jinak dneska začínám balit do porodnice a pak třídit a prát a prát a prát. Žehlit asi nebudu, máme sušičku, tak až podle toho, jestli bude něco pomačkané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
4.1.21 14:51

@papousekkakadu taky přeji pěkný nový rok a hlavně ať máme všechny ty porody na pohodu… Já začnu pomalu prát buď tento nebo příští týden a pomalu chystat i věci do porodnice. Termín mám až koncem února, takže jsem zatím v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
4.1.21 18:13

@Oneilka @Pavla.kd děkuji :)
@Oneilka maluješ teda na plátno? Já mám zatim zkušenosti max s balakrylem, popř. lazurou a olejema. Chci se ale pustit do křídovek Annie Sloan a tvrdovosku. Chytlo mě dávat nový kabát starýmu nábytku atd… Úhlová bruska je můj nový kámoš :)

Jojo, sušička je skvělej vynález, díky bohu za něj (ač já ateista :D), ale i jako zarytej nežehlič mám v plánu alespoň první týdny prckovi věci žehlit a tím je „dezinfikovat“. Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží :D

Holky, máte v plánu používat nosítko/šátek? Nebo máte s tim už nějaké zkušenosti? Já mám cca toto Babymoov (***), je to zhruba stejné jako Manduca. Váhám, jestli ještě nepořídit nějaký ten šátek nebo babyvak. Spíš jen na doma nebo na zahradu ať mám volný ruce, na uspání. Na to mi to nosítko přijde neprakticky obří.

Upraveno adminem - nepovolený odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.1.21 20:23

32+1

Ahoj holky,
také přeji krásný nový rok vám všem, co sem ještě chodíte :))
Ja jsem ode dneška na mateřské, šla jsem 8tydnu předem hlavně z toho důvodu, že už jsem chtěla ukončit neschopenku a ty přiblblý vycházky :) též začínám pomalu balit tašku do porodnice pro sebe a miminko. Ještě mi chybí dokoupit akorát nějaké hygi potřeby, jinak si myslím, že už tak nějak všechno máme. Nemůžu si nějak zvyknout, že už se nám to vlastně chýlí ke konci a že budeme za chvíli doma 4. Jsem trochu nervózní, protože se blíží termín porodu mého prvního dítěte (ten přišel na svět 34tt). Lékaři mě častěji kontrolují a uklidňují. Snad by to mělo tentokrát vypadat lépe a snad miminko v bříšku donosím, jak se má ;) i když to žádný velikán nejspíš také nebude. Zatím jsem přibrala 8,5kg a přijde mi, že teď už moc nepřibývám. Bříško mi roste spíše do stran a tlačí na žebra. Miminko uvnitř hází přemety, je sranda pozorovat to vlnobití. Ještě jsem docela ohebná i plná energie :dance:
Ať i vy máte co nejhezčí poslední týdny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí