TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
434
18.11.20 14:43
@Haleyy píše:
@Pavla.kd nee hlídám se. Teda do 25 tt jsem se hlidala hodně, protože jsem se bála, ze bych mohla mít zase cukrovku, ale test dopadl dobře, tak jsem sladkemu trochu povolila uzdu, ale pořád se snažím jist stridme. Ona se ani nedivala na to kolik jsem pribrala, proste asi u nekterych doktoru velke dítě rovná se prejidajici se matka :nevim: :D

To je strašný tahle neempatie k těhotný ženě. Sakra, i když má třeba někdo 120 kg, tak v těhotenství s tim stejně těžko něco udělá. Nedělej si z toho těžkou hlavu, kord když jíš rozumně. Hlavně, že mimčo je zdravý! A prostě ho bude hned po porodu pořádnej kus k mazlení :)… Po porodu všechno vyběháme s kočárama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
18.11.20 14:46

@Pavla.kd vitamíny beru taky, ale stejně moc nevěřím, ze by měly na tu vahu dítěte takový vliv. No nicméně ve 30 tt doberu femibion a pak už budu vitamíny brat jen obden nebo ob dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
18.11.20 14:49

@Haleyy no někteří Dr jsou na ránu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
18.11.20 15:18

26+6 kontrola

Ahoj holky, tak já jsem dnes taky po kontrole, malá má 1040g a krásně roste. Na mateřskou mi řekli od 24.12. do 7.1.tak nevím, jak to udělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
18.11.20 15:33
@TER2312 píše:
Ahoj holky, tak já jsem dnes taky po kontrole, malá má 1040g a krásně roste. Na mateřskou mi řekli od 24.12. do 7.1.tak nevím, jak to udělám.

Gratuluju ke kontrole :srdce:!!! Já jdu od 1.1., ať se mi to dobře pamatuje. Resp. teď mě napadá, že 1.1. je státní svátek, tak asi teda až od 2.1. Buď mi vyjde na Vánoční svátky dovolená, nebo si max vezmu nějaké neplacené volno, podle toho, jak to vyjde. Ale můj šéf je zlatej a věřim, že nad tim jenom mávne rukou a řekne, že to mám jako bonus. I dřívější roky, když mi třeba na svátky nestačila dovolená, např. 4 dny, tak řekl že jdeme na půl - 2 dny jsem si vzala neplacené, zbylé 2 dny jsem měla jako bonus.
Jo a jestli už máte kalendář na příští rok, tak si nezapomeňte poznamenat, že než dočerpáte mateřskou, tak máte vedení informovat, že si přejete vybrat celou dovolenou na rok 2021 (na což dle nového občan. zákoníku máte právo. Mateřská je brána jako „výkon povolání“). Nijak se poměrově nekrátí, tzn. jestli máte dovolenou 5 týdnů, tak celých 25 dní čerpáte mezi mateřskou a rodičovskou. V praxi to znamená, že Vám přijde na účet celá jedna výplata. Já to budu nahlašovat cca ve 4. měsíci věku mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
18.11.20 16:09
@papousekkakadu píše:
Gratuluju ke kontrole :srdce:!!! Já jdu od 1.1., ať se mi to dobře pamatuje. Resp. teď mě napadá, že 1.1. je státní svátek, tak asi teda až od 2.1. Buď mi vyjde na Vánoční svátky dovolená, nebo si max vezmu nějaké neplacené volno, podle toho, jak to vyjde. Ale můj šéf je zlatej a věřim, že nad tim jenom mávne rukou a řekne, že to mám jako bonus. I dřívější roky, když mi třeba na svátky nestačila dovolená, např. 4 dny, tak řekl že jdeme na půl - 2 dny jsem si vzala neplacené, zbylé 2 dny jsem měla jako bonus.
Jo a jestli už máte kalendář na příští rok, tak si nezapomeňte poznamenat, že než dočerpáte mateřskou, tak máte vedení informovat, že si přejete vybrat celou dovolenou na rok 2021 (na což dle nového občan. zákoníku máte právo. Mateřská je brána jako „výkon povolání“). Nijak se poměrově nekrátí, tzn. jestli máte dovolenou 5 týdnů, tak celých 25 dní čerpáte mezi mateřskou a rodičovskou. V praxi to znamená, že Vám přijde na účet celá jedna výplata. Já to budu nahlašovat cca ve 4. měsíci věku mimina.

Děkuji. No mě teď zkrátili i dovolenou, protože jsem od června na neschopence.Tak jsem zvědavá, jak se postaví k této dovče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
18.11.20 21:32
@TER2312 píše:
Děkuji. No mě teď zkrátili i dovolenou, protože jsem od června na neschopence.Tak jsem zvědavá, jak se postaví k této dovče.

Jako že ti v pracovní neschopnosti změnili obsah pracovní smlouvy? To můžou?! Bych si být tebou pročetla zákoník práce… To je přece možný, jen kdybys jim podepsala novou smlouvu, což předpokládám žes neudělala?
Ale kdybys měla jen 4 týdny, tak dobrý jsou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
18.11.20 23:06
@papousekkakadu píše:
Jako že ti v pracovní neschopnosti změnili obsah pracovní smlouvy? To můžou?! Bych si být tebou pročetla zákoník práce… To je přece možný, jen kdybys jim podepsala novou smlouvu, což předpokládám žes neudělala?
Ale kdybys měla jen 4 týdny, tak dobrý jsou :)

No jako, že jsem neměla odpracovaný celý rok tím, že jsem byla na neschopence, nikdy to nezkracovali a teď mě jo. Smlouvu mám 7let. Ale zase se tam nechci hádat, chápeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
18.11.20 23:36
@TER2312 píše:
No jako, že jsem neměla odpracovaný celý rok tím, že jsem byla na neschopence, nikdy to nezkracovali a teď mě jo. Smlouvu mám 7let. Ale zase se tam nechci hádat, chápeš.

Už to čtu, § 223 zákoníku práce. Jestli marodíš od června (včetně), tak ti to vychází zkrácení o 1/12 (prvních 100 dní = cca konec října) + 1/12 za každých 21 dní za listopad a prosinec, tzn cca 3/12= 1/4. Vychází to zhruba jak ti to spočítala účetní? Já to hážu od oka a nepočítám přesnej počet pracovních dnů v měsíci. V novém roce se dovolená už nekrátí a máš nárok na její plnou výši.
Chápu, že se nechceš hádat, kord jestli se tam chceš po mateřský vrátit, zase ale na tohle máš ze zákona plný právo a stůj si za tim!
Já třeba už teď sotva mžourám na monitor, sedim u compu od půl 8 ráno. V poledne mi ale volal nešťastnej šéf že zítra dopo potřebuje mít něco hotovýho pro našeho důležitýho zákazníka. Tak jsem mu slíbila, že to prostě ráno bude mít na stole. Už to mám snad jen na hodinu, kyčel mě bolí jako fík asi jak se už pomalu roztahuje pánev, ale v tomhle mu vyjdu vstříc, je to důležitý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
19.11.20 06:35

@papousekkakadu já tomu nerozumím 8o marodila jsem i v červnu no. Asi od 5.Tak to je super v tom novém roce, že budu mít celou.👍 Ale v tom letošku se teda nevyznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
19.11.20 07:03

Zákony a pargragy jsou na palici a občas mám pocit, že to psali lidi z jiný planety 😕. Kdybys chtěla, tak až to od nich budeš mít na papíru, klidně mi napiš soukromou zprávu, ať to tady neprobíráme veřejně… zatim se měj, vypadá to na krásnej den, tak s úsměvem do něj 🌈 🌤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
19.11.20 07:06

@papousekkakadu děkuji napíšu. Dneska jdeme na 3D tak se nemůžu dočkat.😁

Příspěvek upraven 19.11.20 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
19.11.20 08:12

@TER2312 jeee, těším se na fotečky, doufám, že se pochlubis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2980
19.11.20 10:27

@Pavla.kd jasný,doufám, že se podaří jdeme až odpo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.20 10:30

@papousekkakadu
Chápu to tedy dobře, že když budu nastupovat 28.12. na mateřskou, tu budu pobírat těch 28 týdnů, mezitím si zažádám u zaměstnavatele, abych si mohla vybrat zbylých 5 dní dovolené za tenhle rok a až po těch 5 dnech dovolené budu mít rodičák?
Jsem z toho jelen 🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital