Poradna duly
Jana Čurdová
@papousekkakadu píše:
@Lucicek1988
2.7 je odhad porodní váhy? Jestli jo, tak jsem ráda, že v tom nejsem sama. Naše malá by měla mít cca 2.8kg ve 40tt, ale jestli půjdu na ten císař o týden/dva dřív, tak bude fakt malinká. Tak jsem na začátek pořídila i pár balíků plen vel. XS radši… Hlavičku jsem ještě před pár dny cítila těsně pod žebry, teď už je kousek nad pupikem, takže taky pomalu sestupuje dolu už. No jsem zvědavá, co mi řeknou zítra v porodnici.
2.7 kg je odhad váhy teď, ale Dr říkala, že to je vážně jenom odhad, tím, jak nemůže změřit hlavičku, se jí ten odhad špatně dela ![]()
Ja jen doufám, že tam prvek zůstane alespoň tak dlouho, než mu vymyslíme jméno ![]()
Ahoj holky já dnes taky měla ultrazvuk 36+1 a malá váží 3kg samozřejmě odhad. ![]()
Holky ty odhady jejich bych brala jen orientačně… záleží jak natáhnou tu jejich přímku měřící. Naše malá měla 18.12 odhad 1850 g, na 3. Screeningu 29.12 1800 g, takže asi tak.. a teď v úterý měla 2500g… Nejdřív mně v tom prosinci toho 18. Říkala, že je cca o 14 dní větší, pak zázrakem zhubla a teď je údajně menší.. takže to beru dost s rezervou.
Ahoj holky mate nekdo termin porodu podle MS 19.2.? Podle ultrazvuku mam 17.2.:) vite jaky den jste presne otehotnely? Zajima me to od zacatku😃 protoze toto tehotenstvi povazuji za zazrak😃 dekuji
@Djciwo já mám podle ms 20.2 a podle ulz 24.2. ale den přesně nevím, protože jsme sexovali v tý době tak nějak pořád
@Djciwo píše:
Ahoj holky mate nekdo termin porodu podle MS 19.2.? Podle ultrazvuku mam 17.2.:) vite jaky den jste presne otehotnely? Zajima me to od zacatku😃 protoze toto tehotenstvi povazuji za zazrak😃 dekuji
Ja mam podle ultrazvuku 17.2. Podle menstruace uz 9.2 ale jelikoz mam manzela v zahranici, tak vim, ze jsem otehotnela bud 24.5 a nebo 25.5 ![]()
@Djciwo nemůžeš vědět, kdy jsi přesně otěhotněla, to nejde. Datum sexu se může a nemusí shodovat s datem početí.
@kacz ano to vím, vim, ze si mohou spermie pockat. A to dost dlouho. Myslela jsem samozrejme, jestli vite den poceti = den ovulace. Podle toho pak ultrazvuk posune datum porodu nebo ne?
@Djciwo píše:
@kacz ano to vím, vim, ze si mohou spermie pockat. A to dost dlouho. Myslela jsem samozrejme, jestli vite den poceti = den ovulace. Podle toho pak ultrazvuk posune datum porodu nebo ne?
Ne, ultrazvuk posune datum podle velikosti dítěte.
@Djciwo teoreticky ano, ale tam se na ulz řídí velikosti plodu, takže záleží i na tom jak je velký. Na 1. Ulz to bylo o týden min jak podle ms, na dalším už stejně a podle 1. Screeningu to bylo o 4 dny min. To je moje zkušenost. Takže pokud těch dnů, kdy byl sex bylo víc, tak asi nepřijdeš na to, kterej den to přesně byl.
@Pavla.kd chapu, jen me to zajimalo. Ze sem to i cetla, ze se termin pak schoduje s ovulaci. Asi by to u me i vychazelo.
Ja jsem mela pozitivni ovulacni test 27.5. A styk 25.5. v noci
a pote 29.5. az dele vecer, ale s davanim si pozor. Tak si asi pockaly mrsky
jen pro zajimavost me to zajimalo
@Djciwo jo,to oni čekají myslím až dva dny. A pokud víš, kdy přesně byla ovulace, tak by to tak být mohlo ![]()
Ahoj holky,
tak mě pomalu přestává bolet zub, tak zase začínám fungovat a komunikovat ![]()
V pátek jsem byla poprvý v poradně v porodnici - a malá už je taky hlavičkou dolu, opouštim teda klub KP ![]()
Jinak odhad váhy jí tam určili o něco víc než můj MUDr., takže až taková malá žížalka to nakonec zase nebude ![]()
@Djciwo
já mám termín porodu dle MS 20.2. a dle UTZ měření 19.2.
Ovulaci i sex vim přesně
… poznám jí totiž na sobě pár dní předem a v přesnou chvíli ovulace i cítim malé „bodnutí“. A zrovna jsme pomáhali stěhovat kamarádku. Poslední sobota v květnu, tedy 30.5.2020 a sex jsme měli to ráno. Jsme tam kvůli tomu přijeli později a čekalo se na nás
![]()