TP únor 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1866
7.5.21 00:05

@papousekkakadu Když mluvíš o té rodičovské, nevíš náhodou, co všechno je k tomu potřeba? Nějak si to od minula nepamatuju, možná se i něco mezitím měnilo… tak se ráda nechám poučit, já jsem na papírování celkem natvrdlá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
7.5.21 08:34

@Narysa já se strašně omlouvám, ale musím se smát 🤣 🤣 🤣… Mám totiž dobrou představivost a úplně tě vidím jak si celá poblita a vyhazujes u toho hračky z okna…🤣 🤣 🤣 Jako pro mě je to vtipný, ale na druhou stranu chápu, jak ti je… Neboj 🤗 ale připomnělo mi to, že i já kdysi takhle házela věci z okna co si děcka nechtěli uklidit, u toho se pak modlila, aby se nerozbily a zároveň doufala, že bych mohla sejmout i moji bývalou „úžasnou“ tchýni a nebo její matku, která ráda stala pod okny a volala na ně ať jdou ven a absolutně ji nezajímalo, že ne, že teď rozhodně ven nepůjdou protože prostě ji, nebo mají nějaké povinnosti, třeba jako úklid hraček. A proč by měli svacit, když ona má plný kapsy sladkostí, protože takhle před obědem je to vlastně úplně cajk, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
7.5.21 08:34
@Narysa píše:
@papousekkakadu To mně taky - pomohlo mi až horizontální jako horizont a vertikální jako ten film Vertical limit se Stallonem :lol: No, horizontální polohu mám rozhodně radši :mrgreen:

Tak to máme úplně stejnou pomůcku - horizont a film Vertical limit, ale ne vždy se nad tim zamyslim 😂 😂
U nás jsem taky nervnější já, manžel je úplnej kliďas. A bohužel malá asi bude po mě - stačí, když mlíko neteče jak má a může se zvencnout vzteky, tak se trochu bojim, že to bude takový to vzteklý dite, jak sebou kdekoli praští a řve a řve. No uvidíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
7.5.21 08:37

@Narysa vyplnis si jen žádost a dolozis co je třeba. Op tebe i chlapa a potvrzení o příjmu pokud chceš víc jak 10 tis. mesicne. A to je vše. A pak to vyrozumění pošleš na zdravotní pojišťovnu, aby za tebe platili zdravotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
7.5.21 08:47

Holky, taky jsem byla nervák, ale časem mi došlo, že nic nenarvu…v době puberty dcery jsem byla tak vzteklá, když byla drzá, a mlátila pak schválně dveřmi od pokoje, že jsem ji je i vysadila z pantů… akorát už jsem je pak nedokázala dát zpátky, že…tak pak chodil mladší o kolo jejího pokoje a strašně se jí tlemil. Byli situace, kdy bych ji nejradši narvala do vany a dala studenou sprchu na probrání. Nějaký pruplesk taky nehrozil, páč když jsem prilitla k ní tak aniž bych něco udělala tak rvala au au to bolí nebij mě… V životě jsem je nebila, ale do teď si pamatují, jak mě jednou oba strašně 💩 a já s vařečkou v ruce praštila do stolu a ona se zlomila. Joooo, mít děti je pohoda a radost 🤣 🤣 🤣 🤣…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
7.5.21 15:01

Holky, zeptám se na vás na radu - moje malá si od včera (předvčera?) najednou dost často jakoby chytá uši. Obě. Někdy ho přímo drží, někdy má ručku v pěst přímačklou k hlavičce těsně za uchem, jindy před uchem. Teplotu nemá. Dělá to před jídlem, během jídla a i po, během usínání. Na netu jsem našla jen, že buď je to signál hladu, nebo když je to i s teplotou, tak zánět ucha, nebo že to prostě některé děti dělají. Naše pediatrička dnes už neordinuje a nechci jí „zbytečně“ volat, ale hlodá to ve mě, dělá to teď fakt často. Nemáte s tim zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
7.5.21 19:50

@papousekkakadu Jo, já si do doby vzdoru starší dcery taky myslela, že je manžel kliďas, a jak on s ní kolikrát pění, to jsem za celých 15 let s ním nezažila :P Takže jo, dítě člověka fakt obohatí :lol:
S těma ouškama neporadím, u nás se pořád cpe pěstička do pusy, maximálně se mlátí hračky na hrazdě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
7.5.21 19:57

@Pavla.kd Díky ohledně toho rodičáku, já jsem na tohle antitalent :oops:
Já vím, že to s dětma chce klid, ale zatím mi to prostě nejde, ach jo. Snad se časem nějak zlepším, hlavně mi vadí, jak tím plaším malou. Jo a s tou vařečkou se to mé mámě podařilo taky, minula bráchu a trefila postel :lol:
Jinak představu sis udělala hezkou :lol: Naštěstí to poblití a vyhazování bylo v jiné dny a bydlíme v baráku, takže hážu pod okno do trávy. Ale toho řevu, že prší a zajíček bude mokrý… Jako jo, je to drastické, ale zase zatím jako jediné účinné. Kdepak nějaké vysvětlování, argumentování, to je jí úplně buřt. Ale jak hrozí, že o něco přijde, to hned mákne a jak umí krásně po sobě uklízet, když chce a je motivovaná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
7.5.21 20:10

@Narysa je fajn vědět, že je to všude stejný…já si vždycky strašně brala jak to nedávám…pak mi jiná mamina popsala co se děje a mně bylo tak dobře, že to je i jinde…jako fakt jsem z toho měla radost, že jsem neselhala jako matka a je to vlastně normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
7.5.21 22:30

@Pavla.kd To mi povídej, to je vždycky balzám na duši… :hug:
Já mám vždycky depku, když tady čtu, jak je jednoduché se s dětmi domluvit, že tříleťák je rozumný, a pokud to nejde, tak je chyba jenom ve mně… Pak jsem četla od nějaké maminky příspěvek, že tyhle, co to takhle píšou, nejsou zas tak úžasné ve výchově, ale mají jen štěstí na tvárnější kousky… No a my máme prostě tvrdohlavou uječenou holku, šikovnou, když chce, chytrou až moc, ale jak se zabejčí, tak je to s ní totálně na palici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
8.5.21 08:41

@Narysa neboj,všude je to stejný, jen málo kdo to přizná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
8.5.21 09:17

@Pavla.kd Tak to se mi ulevilo, že nemají všude tříleté parťáky, co jim nosí snídani do postele, a se kterým se domluví líp než s manželem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
8.5.21 09:44

@Narysa tak takové dítě bych chtěla upřímně vidět 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
8.5.21 11:52

@Pavla.kd Já nevím, když tu čtu diskuze u témat o nezvladatelných dětech, tak mám pocit, že takové dítě tu má skoro každá :lol: Vše domluvou, příkladem, vysvětlováním, kompromisy… já mám pak pocit, že jsem asi jediná, jejíž dítě na nějaké kecičky kašle a jede si to své… Co ta má vždy řečí ke všemu, ale skutek utek… ale mezitím by jednomu vykecala díru do hlavy… Možná bude jednou političkou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
8.5.21 14:03

@papousekkakadu me si syn teda sahal na ouska vzdycky kdyz byl unaveny a chtel jit spinkat ale uz si teda nepamatuji od kdy to delal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí