Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@VerunkaXP91 ja měla poslední ms 3.12. a dle těhotenství jsme 5+O To počítá každému jinak?
@VerunkaXP91 to té objednali až na 8TT? To bych asi nevydržela
@Nicknamecr ty testy krásné sílí, to už menses určitě nedorazí ![]()
Jinak holky, i já jsem byla v začátku těhotenství nemocná, to jsem ještě ani nemela zpoždění, takže jsem to nevěděla, cpala jsem se lekama, měla jsem horečku apod…teď je fakt nemocnej úplně každej, věřím, že to nemělo vliv
@helis0 to netuším jak to teda počítá 🤣
Jinak ano objednali až tak, aby viděli srdíčko. Že dřív to nemá cenu. No věř mi, že už bych tam šla nejradši příští týden 🤣
@Nicknamecr to by mělo být v pořádku. Teď jsem trosku zaspinila, mate s tím někdo zkušenosti?
@helis0 já jsem teď spinila 2 dny (začalo to 16 den po KET, kup si ascorutin.
@helis0 já spinila v podobné době u prvního těhotenství a ok to bylo…nakonec teda nedopadlo, ale až o týdny později a byla to náhoda, prostě špatne rozdělení chromozomů
Věřím, že je to u tebe ok ![]()
Tenhle je dnešní😄 jinak už od středy mi vychází pozitivní, ale nebyly takto silné a i digitální. Mivam cykly asi různé, ale max 28 dní. Na gyndu se objednám až v 7-8 tydnu- teď to necham být a už testovat nebudu, psala jsem to už ve více diskuzich tak to už je otravné- ale jsem v říjnu po ZT, takže minimálně do screeningu to beru s rezervou a po víkendu letime do Anglie na cely týden, takže týden uteče jak voda a na tu gyndu budu volat až někdy až se vrátíme, ale mám v plánu tam jít až 7+1 aby bylo vidět srdíčko. Ikdyz minule bylo taky a za par tydnu už nebylo.. ale ať si aspon usetrim kontroly každých 14 dni ![]()
@helis0 nejsem odborník, ale 5+0 už se nejedná o uhnizďování. Mě to několik dní doprovázely i bolesti břicha tak jsem si zajela na pohotovost. Kdybych již nebrala v rámci KET tak by mi napsali i progesteron k udržení..
Holky a teď ještě jeden dotaz ohledně progesteronu k udržení. Říká se, ze příroda ví, co dela. K čemu případně tedy ten lék na u… (nepamatuji si nyní jak se jmenoval) na udržení. Protože pokud není zdravé, tak to tělo samo pozná a vyloučí …
@helis0 tak on nemusí byt problém u embrya, ale u hormonální nerovnovaha matky. Co jsem cetla tak špatná funkce žlutého tělíska (které produkuje tento hormon) vede k opakovaným SP až u 55% žen