Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@helis0 píše:
Holky a teď ještě jeden dotaz ohledně progesteronu k udržení. Říká se, ze příroda ví, co dela. K čemu případně tedy ten lék na u… (nepamatuji si nyní jak se jmenoval) na udržení. Protože pokud není zdravé, tak to tělo samo pozná a vyloučí …
Utrogestan. Měla jsem v prvním tehu, protože se mi tam vytvořil hematom. Nakonec se sám vstřebal a mám zdravého dvouletého chlapečka. Myslím, že příroda si poradí, když by mimčo mělo nějakou VVV například, tak těhotenství zamlkne - tam by utrogestan ani nepomohl, ale takovéto případy nevypadají jako záměr přírody 😄 nebo když nějaká žena opakovaně potrácí tak si nemyslím, že by byly úplně všechna ta embrya špatná, proste je u ni třeba v něčem chyba a chce to dopomoct ![]()
Ahoj holky, můžu se přidat k vám? Na Štědrý den mi digitál ukázal 2-3 týden, na kontrolu jdu 19.1. podle ovulace bych měla mít termín kolem 1.9. tak jsem zvědavá co se toho 19. dozvím, už aby to bylo a bylo vše v pořádku ❤️
@Regca89 děkuji
Mate s tímto lékem někdo již zkušenosti? Má to nějaké nežádoucí účinky? A jak můžeme poznat, ze hormonální rovnováha je v pořádku?
Ahoj, já měla v pátek odpo a v sobotu ráno ducha. V reálu viditelný lépe, nešlo to dobře vyfotit.
Tak jsem zvědavá.
Zdravím všechny a přidávám se k Vám.
31.12. sotva okem viditelný duch, a 3.1. už krásně viditelná druhá čárka. Poslední MS 9.12. a kontrolu jsem si dala až na 23.1., ale to čekání je nekonečné. ![]()
@Nicknamecr pět dní zpoždění už, mám právě pravidelnou MS, proto jsem zkusila hned při třetím dnu zpoždění ![]()
@Nicknamecr paralen a potit se. Studený obklad a srazit horečku.
Hlavně klid!! Jsme tu pro tebe ♥️
@VerunkaXP91 já se asi podělám strachy. Do teď jsem spala asi od 4h pod dekou. Jenže chlap nemůže zítra zůstat doma (ač to přitáhl on😀) a budu s malým sama
Ahoj holky, prozatím jsem jen pročítala diskuze, ale podělím se s vámi o svou zkušenost s léky na udržení. O mimi se snažíme dva roky a čtyři měsíce. Před rokem jsme chodili do CARu, ale po špatných zkušenostech, kdy do mě cpali léky aniž by počkali na výsledky vyšetření jsme toho nechali a dali tomu volný průběh. Problém u mě byl ve vysoké hladině prolaktinu, pozdní nebo žádné ovulaci a krátkém cyklu. Takže, když už došlo k oplodnění, tak menstruace přišla dříve, než se vajíčko stihlo uchytit. Teď jsem poslední tři cykly brala Duphaston, poslední menstruaci jsem měla 29.11. a 27.12. jsem měla poprvé pozitivní test. Jelikož jsem nevěděla, jestli mám pokračovat v Duphastonu i nadále, a když ano, tak jsem ho potřebovala předepsat, jela jsem ke své lékařce, ta bohužel neordinovala a protože jsem měla opravdu strach, že když ho doberu přijde mi opět menstruce a bude vše ztraceno zajela jsem na pohotovost a tam se mi mladičký lékař (dva roky po škole) vysmál, že ho s něčím takovým otravuju. Nicméně léky mi předepsal a já v nich pokračovala. V úterý 3.1. jsem začala slabě špinit, proto jsem 4.1. jela ke své lékařce. Podle menstruace jsem byla 5+1, na ultrazvuku sice nebylo ještě vidět embryo, ale šel vidět gestační váček, paní doktorka říkala, že vše vypadá jako běžné těhotenství a špinění nemusí nic znamenat, že některé ženy krvací celý první trimestr. Nicméně předepsala mi Utrogestan dvě tablety ráno, dvě večer a další kotrolu, kde by už mohlo jít vidět více mám v pátek 13.1. Říkala, že v tomto období je to buď anebo.
@Doubravka410 píše:
Ahoj holky, prozatím jsem jen pročítala diskuze, ale podělím se s vámi o svou zkušenost s léky na udržení. O mimi se snažíme dva roky a čtyři měsíce. Před rokem jsme chodili do CARu, ale po špatných zkušenostech, kdy do mě cpali léky aniž by počkali na výsledky vyšetření jsme toho nechali a dali tomu volný průběh. Problém u mě byl ve vysoké hladině prolaktinu, pozdní nebo žádné ovulaci a krátkém cyklu. Takže, když už došlo k oplodnění, tak menstruace přišla dříve, než se vajíčko stihlo uchytit. Teď jsem poslední tři cykly brala Duphaston, poslední menstruaci jsem měla 29.11. a 27.12. jsem měla poprvé pozitivní test. Jelikož jsem nevěděla, jestli mám pokračovat v Duphastonu i nadále, a když ano, tak jsem ho potřebovala předepsat, jela jsem ke své lékařce, ta bohužel neordinovala a protože jsem měla opravdu strach, že když ho doberu přijde mi opět menstruce a bude vše ztraceno zajela jsem na pohotovost a tam se mi mladičký lékař (dva roky po škole) vysmál, že ho s něčím takovým otravuju. Nicméně léky mi předepsal a já v nich pokračovala. V úterý 3.1. jsem začala slabě špinit, proto jsem 4.1. jela ke své lékařce. Podle menstruace jsem byla 5+1, na ultrazvuku sice nebylo ještě vidět embryo, ale šel vidět gestační váček, paní doktorka říkala, že vše vypadá jako běžné těhotenství a špinění nemusí nic znamenat, že některé ženy krvací celý první trimestr. Nicméně předepsala mi Utrogestan dvě tablety ráno, dvě večer a další kotrolu, kde by už mohlo jít vidět více mám v pátek 13.1. Říkala, že v tomto období je to buď anebo.
A zároveň se přidávám k vám nemocným
od pondělí mám teplotu (naštěstí do 37,5), bolesti celého těla, kašlu, bolest v krku, už se mi spustila i rýma jako trám. Minulý týden jsem zůstala kvůli tomu na home office, ale příští týden už musím do práce, tak doufám, že mě to nepoloží. Šéfovi to zatím říkat nechci.