Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše: Více
Nehážu ničím. Píšu svůj názor. To, že ty máš jiný, je v pořádku.
Bavím. se o vztazích, kde se v tom ten jeden trápí, protože se necítí milovaný a přijímáný. Tam píšu, že kvůli dětem bych to po roce nebo dvou nezahazovala a zkusila s tím nějak pracovat.
V případě domácího násilí je potřeba odejít hned.
Rozvody nehájím ani neodsuzuju. Rozhodně bych nerozbila rodinu detem jen proto, že se v tom rok necítím dobře. To, že ty ano, je v pořádku a máš na to plně právo ![]()
@bigl píše: Více
jasně
tak pokud sis z mých příspěvků vzala pouze to, že já bych rodinu po roce jen pro „necítit se dobře“ rozbila, zcela jasně to vypovídá o tom, jak akceptuješ jiný názor než svůj
ale ono šlo spíš o to, mě shodit, že? promiň, já myslela, že slušně diskutujeme, v osobních urážkách nejedu, tak si další diskuzi s tebou odpustím…
@Pidulka1991 píše: Více
Tak znovu, pry si nerozumime, nemame stejny nazor na veci, jsme rozdilni, cimz pry u ni doslo i ke ztrate i intimity ke mne…podavam jak jsem koupil.
My se museli naučit spolu komunikovat tak, aby to ten druhý prostě vnímal. To co pro mě byl problém, manžel bagatelizoval a to prostě zraňovalo víc. Samozřejmě i já jsem měla své chyby. Hodně nám to poomohla poradna.
Co tady tak pročítám a vidím v okoli, tak chlapi mají klapky na očích a uších a proberou se, až když jde do tuhého. Jenže někdy už není cesty zpět a zachranit se to nedá.
@Andelskej_Satan píše: Více
To jsem četla, řekla ti jak dlouho to trvá? Kdy se to zmenilo? Jak staré jsou děti?
měli jsme to hodně podobně, mě to přišlo jako velký problém, a on byl pro mě, a on to vypouštěl, protože o nic až tak nešlo,, a to se určitě vyřeší časem samo…no, nakonec nám nejvíc pomohlo to pochopení, že ač nechápu, proč to ta druhá straně chce/takto vnímá, tak to udělám, protože ten druhej bude spokojenej…on, manžel je úžasnej, ale prostě v tom nevyspání, prvním dítku atd. bych ho chvilkama za to „nepochopení“ zabila…
Ze zkušeností vím, že to fakt není o tom, že by ten problém tam byl den předtím, než to v dotyčné buchlo, ale že to trvá měsíce, roky…ona říká, opakuje a pak už mlčí a to je konečná. Bohužel chlapi často neslyší, nebo raději nechtějí slyšet, bagatelizují, protože to přece nemůže být takovej problém, a přece by kvůli tomu nerozbíjela rodinu atd…Tak bohužel, když pak dojde na lámání chleba, tak už je ta žena často konečně rozhodnutá, protože ji dotyčný měsíce či roky předtím raději nevnímal…
tak ono půjde spíš o to, co bylo předtím, než ti toto řekla, protože tomu zcela jistě něco předcházelo, ne? nebo to bylo harmonické a spokojené manželství a ona ze dne na den přišla s tímto? jde jen o to, jestli jsi schopný si ty předcházející problémy vůbec připustit ![]()
Rekla mi to pri tom kdy mi rekla ze se rozchazime.
dlouho? a ty sis ničeho nevšiml? žádné problémy jsi nevnímal? a ona předtím nikdy nic neřekla? ![]()
Je to tak. Pokud si oba nepřiznají, že probíhající krize může být konečná pro rodinu, tak se nic nemůže změnit. Nějak jsem po druhém dítě přestal své ženě rozumět. Nebyla to ale jen moje chyba. Manželka nevěděla, jak z krize ven a její kamarád využil příležitosti. Byl to, jak říká Sláva Černý „ochotný nabíječ“. Těch je venku fakt hodně. Samy ženy jim na sebe dávají návod.
Dnes to vidím všechno jinak, protože vidím, že když se nechovám jako vůl, tak to všechno funguje.
Ja ano, proto to nevzdavam a nerozumim tomu, ze to tak nekompromisne utla. Hele ja uz o tom nechci psat, jsem toho regulerne zralej na psychinu. A porad nedokazu prejit do faze zdraveho nasrani…aby mi to bylo uz vsechno jedno…proste k ni porad neco citim a zalezi mi na tom co jsme meli, neco me uvnitr v srdci zene ten vztah zachranit, protoze pro me rozhodne spatnej nebyl, i kdyz bych si představoval nektere veci, abychom si jeden druhemu zacli delat…Jeji trapeni pokud mela mi rozhodne nejsou jedno ani za mak, nejsem ignorant, ktery by ji nenaslouchal nebo neresil..Jde o to jak psala Bigl, nechce me z nejakeho duvodu, ten hhlavni se asi nikdy nedozvim…ale co posloucham kolem sebe jak lidi ziji ve vztazich, tak si rikam, ze snad toho jednou nebude litovat, ze jsem ji a detem za zachranu nestal. Co uz…
Zrovna u tebe si myslím, že jsi dobrý chlap. Nemyslím si, že člověk jako ty zůstane sám. Ukaž sám sobě, že ji k životu nepotřebuješ. Když začneš znovu žít, tak se teprve budou dít věci.
Jen poznámka.
Pokud to bagatelizování - je v podstatě obranná reakce. ![]()
Poradna v dané chvíli byla asi nejlepší řešení ![]()