Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smile_xxx píše: Více
A nebo že syna vyroste uskapnuty člověk, s kterým si každý vytře pr..del a to nechceš.
@Anonymní píše: Více
no a jaký vztah má s dětmi z předchozího manželství? a s bývalkou? to hodně napoví…
Tak z tohohle se mi udělalo zhruba stejně uzko jako z psaní zakladatelky.
Proč si to děláš? Máš pocit, že musí být šťastní ti okolo tebe a ty se pro ně musíš obětovat?
A nepiš mi, jak je dítě stastne, když může sledovat a učit se podle vztahu svých rodičů, kteří se nemiluje a čekají.
Víš, co mi řekla kamarádka, jejíž rodiče ji dělali podobnym zpusobem rodinu a čekali, až půjde na VŠ? Že se měli rozvést hned, vyrůstat v tom bylo peklo.
Tak holka podobné se choval můj otec k mámě, pamatuji si neboť už mi bylo 13+.
A jak to dopadlo kdym mi bylo 16+ odešel za milenkou a nechal nás napospas.
Jinak najdi si čínský horoskop dle nařízení tvého muže. Ty charakteristické vlastnosti dost napoví.
Já když četl otcův, tak jsem myslel že to psali o něm. Nechápali jsme se ségrou, jak to na 80% sedělo.
Jinak jak jsem četl co hodláš dělat souhlas, buď silná vzchop se a snad bude líp.
A milec by nic nevyřešil, protože mít tě jen do postele není totéž jako těšit každodenní situace.
Držím pěsti.
@Justin Case píše: Více
Psala jsem, že mám podezření… Nevím. Ona před pár lety navíc zemřela. Tohle je jedna z věcí, na kterou se neptám, protože bych nemusela unést odpověď. Stejně jako na to, jestli mě miluje. Před dítětem se zdálo, že miluje mě.
@Svetluska55 píše: Více
Nemyslim si, pokud se rodice vylozene nehadaji a nekrici po sobe, tak si myslim, ze to na deti bude mit mensi dopady nez jejich rozchod a bydleni nekde jinde…vidim to ted ve svem vztahu. Ale zalezi taky jak to nesou deti. No nase se porad ptaji proc nejsme spolu a proc musim vecer odejit. Co jim rict? Ze mami nka to tak chce? Jak neublizit ji ani jim? Nekdy si rikam, ze by bylo lepsi kdybych uz nebyl…proste strasna bezmoc…
@Andelskej_Satan píše: Více
a myslíš, že to nekřičení je to nejpodstatnější? to že jeden ve vztahu pomalu umírá je jedno? že děti nevidí, když jeden z rodičů nepohladí toho druhéh? neřekne mu nic milého? to je pro děti ok? ![]()
@Andelskej_Satan píše: Více
Já taky, ale hrůzou ze zpovědi utrápeného člověka.
@Andelskej_Satan …ale ten chlad, srážení, dělání blbce ze mě, nejvíc nesnáším srážení před ostatními. Protáčení očí, vzdychání, když mu nerozumím a musí opakovat, co řekl. Jako bych mu nebyla dost dobrá. Co mi hodně vadí, že mě neoslovuje ani jménem, natož aby mi řekl nějak hezky, něco hezkýho…to je podle tebe v pořádku? vážně si myslíš, že toto děti nevnímají? že je to neovlivní? to je dost smutné ![]()
To je hrozný číst… Takový extrém bych asi nevydržela. Fakt mě mrzí, jak to doma máš. Pokud nechceš odcházet, tak asi nezbývá než žít svůj život vedle spolubydlícího. Chápu, že člověk vůlí neovlivní, koho miluje, ale sakra, aspoň nějakou úctu k ženě jakožto matce svých dětí by ti chlapi měli mít…
@Keyllah píše: Více
Samozrejme, ze by bylo fajn tam mit vse…aspon od jednoho a aby to ten druhy akceptoval aspon kvuli detem.
Ja sam jsem z rozvedene rodiny a muzu ti rict, ze jsem tezce nesl, kdyz jsem videl.mamu ve stanu nahou s cizim chlapem, nikdy jsem ho uz neprijal i jdyz s nami pak zil. Navic byl totalni rapl, psychous a bil nas jak zito.
@Svetluska55 píše: Více
Vidíš a já mám opačnou zkušenost, svoji i několika dalších dětí. Společné soužití rodičů, byť víceméně formální, bylo mnohonásobně lepší než rozchod a následný pendlování mezi nimi. Není to tak, že by to dítě muselo nutně stresovat nebo ho to poznamenalo na celý život. Spíš naopak, to dítě vidělo, že se lidi umí mezi sebou naučit fungovat i když mají vůči sobě výhrady a musí se naučit vzájemné toleranci. Pokud není mezi rodiči patologie a hádky na denním pořádku, je zachování rodiny pro ně téměr vždy lepší. To si jen dětma omlouváte ty zbytečný rozchody. I když tohle tedy není případ zakladatelky. Prostě ne, pro dítě opravdu není rozchod rodičů a ztráta stabilního domova to nejlepší.
@Keyllah píše: Více
Je to příšerné, je mi z toho normálně zle. Ty děti jsou obětí obou rodičů. Včetně matek, které dopustí, aby s nimi někdo takhle zacházel. O tom, že jsou „poškozené“ ne vlastní vinou mluvit nemusíme..