Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Gabriela1234 píše:.Máme toho hodně společného koukám
Ne, další kolo, z poslední stimulace jsme měli 2 geneticky zdravá embrya, jedno se nechytlo (jako konstatuje kamarádka, to byl určitě chlap, ti nic nevydržej a okolo všeho nadělaj cirkus). No, a tak si jdeme pro to poslední, co tam na nás čeká. Protože jsem neměla ani //, tak se nečeká až klesne HCG, žádné nebylo. Jediné co je je šílená pneumatika okolo pasu.Beru Prednison, už od října, ale malý dávky, tak dobrý, dá se to vydržet. Víc se mastí vlasy a lámou nehty na rukách.
@HankaAdelka já jsem teprve 3.den po transféru, takže ještě nekonečné čekání ![]()
Ahoj holky, tak jsem úplně v šoku po tom, co jsem si zavolala do laboratoře ![]()
Z 9 vajíček 5 nebylo zralých a ze 4 se podařilo oplodnit jen jedno
a pokud vůbec vydrží do zítra, tak chtějí udělat transfer… to se mi moc nezdá…vždyť ta šance bude tak 5% ne? pokud teda do zítra vůbec vydrží
Ahojky děvčátka, tak já se taky hlásím, koncem února si půjdeme pro prvního mrazáčka, 22. 2. na ultrazvuk a pak hurá na transfer. ![]()
A je tady někdo komu dělali transfer druhý den???
kolikátý den dělali Vám? a co si o tom upřímně myslíte? a můžete to napsat úplně narovinu, hůř už mi být nemůže
Holky, píši pokračování mého příběhu. Dnešní nález pořád stejný, gestační váček, bez žloutkového, natož pak plodu s tlukoucím srdíčkem. Takže vysazuji léky, zítra jdu na předoperační a v pátek nastupuji do CARu na revizi.
Jediné, co mě od revize ještě může zachránit je to, že bych se plně rozkrvácela a na UTZ už nic nebylo vidět. Po včerejším večerním krvácení už není památky, dnes to úplně ustalo a je klid a dle paní dr. je možné, že při tak vysoké hodnotě HCG to prostě samo neodejde. Co je ale mnohem větší problém je to, že má paní dr. lehké podezření na molu (molární těhotenství), to se ale pozná až mi udělají histologii… Tím by pro mě skončilo asi na pár měsíců či spíše let (kvůli návratu do práce) snažení o děťátko. A já si tolik přála jít s vámi v únoru do dalšího KETu. Mám pocit, že nic horšího se mi nyní snad už ani nemohlo stát.
A i kdyby to mola nebyla, tak si musíme po revizi dát pauzu alespoň 2 cykly. Všem Vám přeji, ať se brzy dočkáte očekávaného a správně se vyvíjejícího těhotenství. Pokud pro spoustu z Vás leden nebyl, tak ať je únor tím správným plodným měsícem…
@Vitalka to není druhý den, ale třetí. Počítá se i den oplodnění. Pokud jdeš zítra na transfer, tak asi nechtějí riskovat, že se vajíčko nedožije prodloužené kultivace. U nás to tak dělají, když zbyde jen jedno.
@Vitalka jen jsem Ti chtěla říct, že 5ti denní embryo je asi k transferu lepší než 2 denní. Odhalí se případné nedostatky a tak. Ale na druhou stranu jsem četla názor lékařů, že vlastně nikdo neví a nedá se to zjistit (protože 2 identická embrya neexistují), zda by se embryo v pro něj přirozeném prostředí, tj. u maminky v děloze, nevyvíjelo lépe než v umělém laboratorním prostředí. Prostě je tam jistá možnost, že v misce to embryu nemuselo prospívat tolik jako by mu prospěla děloha. Věřím, že i s jedním, byť i dříve transferovaným embryem, můžete slavit úspěch. Takových případů je spousta. ![]()
@Janička 1211
Jani a je tam nějaká šance? Já se v tom vůbec nevyznam
@Vitalka ahoj,nechodim k vam, ale ctu vas a chci ti jen rict, ze sance tu je a je to 50 na 50. Moje kamaradka byla vloni na ivf, odebrali ji pouze jedno vajicko, na transfer sla druhy(resp.3.) den a 19.2. ma termin porodu! Nevzdavej to! Samozrejme netvrdim, ze ti to musi vyjit, ale ta sance tu je a moc ti to preju.
@f-l-e-a. Mela jsem po 2.ivf to same, co ted potkalo tebe. Revize me neminula, ale nebyla to mola, pouze afetalni vejce. Preju i tobe, at dopadnes alespon tak! Drzim vam vsem palce ![]()
@jarunka86 moc díky za povzbuzení. Také stále věřím, že se to tak jen tváří a mola to nebude. Ale strach mám a hlavně chci, aby to už rychle bylo za mnou a mohli jsem se vrhnout do dalšího pokusu. Dnes si plánuji po více jak měsíci zacvičit, možná se dokopu vytáhnout již hezky uklizené věci na běhání a půjdu si zaběhat. Snad se mi pročistí hlava a třeba si tím „přiženu“ MS.
@Vitalka samozřejmě, že šance je vždycky. Kamarádka měla pouze dvě vajíčka, třídenní kultivaci, nechala si je vložit obě a má dvojčátka. Ona ani s pětidenním embryem není jistota, že to vyjde.