Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hezký den holky, zakládám téma jelikož jsem nenašla žádnou podobnou aktuální diskusi, chtěla bych se podělit o zkušenosti předávat si doporučení a sdílet pocity s těmi co jsou na tom obdobně jako já, koncem týdnem jdu na několikáty transfer a jsem plná obav, je tu někdo na tom podobně? ![]()
@cristine Ahojky, já půjdu někdy koncem měsíce, v pořadí na třetí transfer.
Ahoj
a jaké máš zkušenosti s předchozími transfery? jaký jsi měla režim a zkoušela jsi nějaké alternativní metody? můj transfer už bude asi 6tý ![]()
@cristine Předchozí transfery dopadly vždy s //, ale pokaždé to bylo biochemické. Teď jdu na transfer v nativu. Režim jsem před tím měla normální, jen jsem ten den ležela. Teď jsem se dočetla, že před transferem, tak měsíc dva, je dobré brát kajenský pepř. tak ho užívám. Jinak před tím jsem nic nezkoušela…Prostě jsem tomu já hloupá věřila…
![]()
Janička 1211- tak tohle slyším poprvé.. já už mám z toho hlavu v pejru, nevím co mám už dělat, transfer by měl být asi v pátek(v neděli mi odebírali vajíčka) čtu různé diskuse a koukám na typy po transferu, v tom se člověk taky nevyzná, vlstněrežim po ketu jsem si shrnula tak, že první tři dny klid a pak běžný režim bez náročnějších věci, já měla pozit.jen na poslední pokus KET a v 9TT zamlklé těhu
a teď jsem druhé IVF jelikož nám došla embrijka.. ![]()
@cristine Tak já mám první IVF, a do dalšího už nejdu. Je mi 38. Říkám si, že jsem pro to udělala maximum a když příroda nechce pomoci, tak asi ví proč. Až budu na PC, pošlu ti odkazy na ten pepř.
Ahoj můžu se zeptat jak jste na tom byli 7.den ve stimulovaném cyklu? Zajímá mě kolik jste měli folikulů ja ted měla 14 a jsem zklamaná přijde mi to málo..děkuju
Ahoj nebuď zklamaná.. nevím jak to bylo sedmý den ale já měla při prvním cyklu kde byl krátký protokol asi 21 v den odběru ale nakonec bylo jen 18 dobrých a ve výsledku do pátého dne dorostlo asi jen 10, jedno jsme zaváděli a 5 nechávali mrazit, rozlišovali ještě jedničkovou a dvojkovou kvalitu tak ty dvojkové kvality jsme vyřadili a teď jsem měla dlouhý protokol a bylo jich jen asi 15 a z toho jen 14 zralých a druhý den mi psala že se zatím oplodnilo jen 9 a zbytek budou ještě sledovat, takže jsem taky napnutá a jen doufám že jich bude co nejvíce. Máme teď už i zaplacenou genetiku takže se modlím že jich bude co nejvíce v pořádku. Tak buď klidná ![]()
Chilli papričky
Chilli papričky dokážou potlačit ženskou imunitu podobně jako to dělá lék Prednison (kortikosteroid). Užívání se proto doporučuje zejména ženám, které mají zjištění imunologický problém nebo zažili předchozí biochemická těhotenství nebo časné potraty a tudiž je možné, že problém s imunitou mají. Nejlepší je samozřejmě užívat Chilli papričky v čisté formě, čerstvé nebo sušené mleté. Komu toto nevyhovuje, lze užívat i Sweet Chilli Sauce omáčku. Doporučuje se při imunologickém problému 200g denně, pokud imunologický problém není diagnostikován, tak 1-2 polévkové lžíce 3 x denně. Chilli se doporučuje užívat celý cyklus. Dobré výsledky má užívání Chilli při IVF, aby tělo ženo embryo při transferu lépe přijalo. Užívá se od 1DC. Komu nevyhovuje pálivá chuť chilli papriček, je možné zakoupit i tobolky Kajenského pepře v lékárně (Cayenne).
Více zde: http://www.mrnous.com/…-otehotneni/
Ahoj taky se pridavam čeká mě první IVF zatím mi jen přítel picha injekce a v pátek jdu na kontrolu tak jsem zvědavá co mi paní doktorka poví. ![]()
Nevím, zda se mohu také přidat. Já už totiž mám transfer za sebou a byla jsem na KETu. Byla to vlastně náhrada za neuskutečněný ET v září loňského roku, takže jsme nechávali zavést jen 1 embryo. Už mám choutky testovat, s prvním děťátkem jsem měla test už s viditelnou čárkou 6. po ET, minule jsem vydržela do 7. dne po KET a to byla velmi slaboulinká čárka (nakonec biochemické). Minule jsem se zapřísáhla, že to teď vydržím déle, ale nevím nevím. ![]()
Ahoj holky tak jsem dnes měla transfer a od rána jen čtu typy a doporučení a názory doktorů a modlím se.. co vy holky? ![]()
@cristine A nějaké typy pro nás ostatní?? Hoď něco do placu… ![]()
Ahoj já byla v pátek na ultrazvuku na pravo 10 vajicek a na levo 8
mám radost že jich bude dost
v pondělí opět ultrazvuk. Ani mi doktorka nezvisila dávky Gonalu.
Tak to ti držím palce ať ti to dobře dopadne kdy budeš dělat test
?