Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Gabriela1234 já si taky myslím. A hlavně, když bereme hormony, tak ten cyklus nemůže vypadat stejně jako jindy. Já jsem teď totálně rozházená, navíc jsem nastydlá, takže tělo reaguje nějak na hormony, nějak na nemoc..
@ceris je mi líto, že to špatně dopadlo, ale podle mě je to na dobré cestě. Je vidět, že nemáš problém s tím, aby se embryjko ujalo v děloze, to že to zřejmě nebyl ten pravý šampión je věc druhá. Ale máš velkou šanci, že se to příště povede ![]()
Holky zlatý, je mi to líto. Tak všechno vylejt a znovu a lépe ![]()
Ceris to řekla přesně, kdo se teď k nám přidá, bude těhotnej na 150% ![]()
Tak jsem zvědavá, kolik mi vajíček zbyde až si zítra budu volat a kdy proběhne transfer….všem co to nevyšlo, je mi to moc líto, vůbec si to neumím představit….já si zatím žádný špatný výsledek ani nepřipouštím
Vitalko, souhlas s Gabi, taky jsme prosadili zamražení každýho zvlášť, pak se můžete líp rozhodovat, jestli 2 nebo 1, případně. Ze 2 dohromady zamražených pak už 1+1 neuděláš ![]()
Jo a z vlastní zkušenosti - nenech se vykolejit, že se třeba některý nepodaří oplodnit a vyvinout až do blastocysty, je to prý normálně, nemůže to bejt 100%, to by byl spíš zázrak. Pomohlo mi tohle vědět, abych zbytečně nenaříkala, že je zas něco špatně ![]()
@Gabriela1234
@ceris
No já mám strašně energie, po odběru mě ani nebolelo břicho, teď to trochu cítim, ale nic hroznýho se neděje…jen jsem měla strašný problémy z tlakem až jsem musela dostat infuzi (měla jsem 67/47 a strašně málo pulzů), ale mně přitom nic nebylo, ani se mi nemotala hlava….jo, chtěli bysme 5. denní, tak snad to vydrží, kdyby to nevypadalo, tak transfer bude dřív asi předpokládam? Chtěla bych 2 embrya, ale nechtějí mi je dát, já bych asi dvojčata nezvládla díky předešlým problémům.
Vitalka-za mě názor, že miminko které nevypadá třetí den dobře tak pokud by neměla vydržet do blastocysty v mističce tak v děloze nevydrží tuplem, a jsou to jen marné pokusy..
a co vím od diskusí a tak i lékaří doporučují zavádět po jednom, že je větší pravděpobodnost, že se chytnou, že prý dvě zaváděná embria se mohou navzájem ovlivnovat a když neprosperuje jedno může zničit i druhé..
@cristine
aha, tak snad aspoň 1 vydrží do soboty, kdy by měl být transfer…dnes teda holky, co se mnou byly na pokoji a byly na transferu říkaly, že je transfer bolel, tak jsem na to zvědavá, je to asi individuální, protože jak říkám, ani břicho mě teď nebolí ![]()
@cristine Jak říká Cristine, navíc více potratů, rizikové těhotenství, předčasné porody atd. Údajně ty problémy s transferem 2 embryjí přebijou tu mírně větší šanci otěhotnět ![]()
@Vitalka já to teda měla naopak. Po odběru jsem měla velký bolesti, dostala jsem i kapačku, ale měla jsem 21vajíček. Transfery jsem měla tři a všechny v poho. Neboj, to zvládneš. ![]()
Jinak k tomu zavádění… U nás mrazí po dvou. Měla jsem prý embryjka vysoké kvality, tak mi přišlo škoda jedno vyhodit, zaváděli jsme po dvou. I dr říkal, že by to byla škoda.
@Janička 1211 tak pokud jsi neměla možnost mrazit po jednom, tak je určitě škoda jedno „vyhodit“. Já to nakombinovala, po 2 i po jednom. Ze 7 se mi rozmrazily 4, poslesní mám u sebe ![]()
@Snažilka8383 taky mám u sebe poslední.. Takže to teď musí vyjít ![]()
Víte co mě štve, že nevim kdo prostě rozhodl, že budeme mít jen čtyři pokusy (vložení 1 embria),ale pokud se rozhodnete pro 2 už tech pokusů je míň. A pak adios vem si půjčku či hypotéku, ale i přes to to pořád není jisté, že se to povede. Tolika ženám se to povedlo třeba až na šestý pokus i déle. Ty čtyři pokusy je prostě málo. ![]()
Tak… zítra můj poslední pokus s testováním. Tentokrát jsem si v lékárně koupila Pregnant 10 (jiný pani lékárnice neměla) Pak už jen UZ v CARu.
Jako musí nám to vyjít. Aspoň někomu přece. Já to asi nebudu. Prsa sice furt cítím, ale co to píchání a řezání v břichu? Navíc - je to hnusný, ale vy to snesete - se můj bělostnej utrogestanovej výtok změnil na žlutej, takže nevím
Holky co zítra budete znát výsledky, držím palce. Já zítra prožiju 11. den sladké nevědomosti a ve středu jdu na krev a bude vymalováno. ![]()
Příspěvek upraven 08.02.16 v 21:10