Transfer leden 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7781
7.2.16 19:08

@HankaAdelka já když nad tím tak přemýšlím, tak vlastně nevím, jak na mě bude utrogestan působit. Minule přišla MS až po vysazení, ale to v obou případech bylo těhu, i když biochemko. Dr. se hrozně divil, že MS nepřišla sama, až po vysazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.2.16 19:19

@HankaAdelka ahoj, mně Utrogestan nikdy menses nezastavil, vždy se mi menses rozjel. Jediné co mi drželo ms byl estrofem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
7.2.16 19:22

Díky holky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
7.2.16 19:25

@markyj Je ahojky :mavam: takže bych mohla být na dobré cestě… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.2.16 19:28

@Janička 1211jj šance je určitě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
7.2.16 20:10

Mně teda doktorka říkala, že UTG ms neblokuje, že na to nemá vliv. Tak nevím.
Ty jo, už ať je zítra a vím nabeton, že nic. Tohle čekání na Godota je děs běs. Akorát jsem teda zvědavá, kdy mi řeknou, že můžu jít na KET, fakt netuším, jak odpočítat 10. den od menstruace, když těžko říct, od kdy už to je ms, když je to celý takový divný už od 8. dne po ET. Já vím, musím se ptát doktorky, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
7.2.16 20:29

@ceris mě to taky dr říkal. Ale je to individuální. Dokonce jsem četla, že to některá kolegyně brala na prodloužení cyklu místo notherhisteronu,(nevím, jak se to píše)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
7.2.16 20:51

@Gabriela1234 jdu se juknout co je ten progesterol :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
7.2.16 20:55

Tak progesterol: Navozuje sekreční fázi menstruačního cyklu, podporuje růst děložní sliznice po ovulaci. Nedojde-li k oplodnění vajíčka, tvorba tohoto hormonu ustane a dojde k menstruačnímu krvácení. Naopak pokud žena otěhotní, progesteron zastavuje menstruační cyklus, navozuje vývoj mléčné žlázy, zvyšuje množství hlenu v děložním hrdle (ochranná zátka) a tlumí (předčasné) kontrakce dělohy. Na rozdíl od estrogenů však nemá vliv na vývoj pohlaví plodu.
To jsou mi věci. Co já se díky Vám holky ještě nedozvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
7.2.16 21:14

@Gabriela1234 Každý měsíc způsobuje hormon estrogen nárůst endometria (výstelka dělohy) a jeho následné zásobení, zatímco nárůst luteinizačního hormonu (LH) vede k uvolnění vajíčka z jednoho ze dvou vaječníků. Poté se ve vaječníku v místě, odkud bylo uvolněno vajíčko, vytvoří žluté tělísko a začne produkovat progesteron. Tento progesteron (doplněný o malé množství hormonu, které se vytvoří ve žlázách nadledvin) zastaví růst endometria a připraví dělohu na možné přijetí oplozeného vajíčka.

Pokud k oplození nedojde, dochází k degeneraci žlutého tělíska, takže se sníží hladina progesteronu a začne menstruační krvácení. Pokud se oplozené vajíčko usadí v děloze, pokračuje žluté tělísko v tvorbě progesteronu. Po několika týdnech nahradí žluté tělísko placenta a stane se tak hlavním zdrojem progesteronu a po zbytek normálního těhotenství tvoří poměrně velké množství tohoto hormonu.

Taky tam píšou, že jestli má žena nízký progesterol, tak se dávají progesterolove injekce. Ale to asi pro ty v pokročilém těhu.
Doufám, že nevadí ten dlouhý článek :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
7.2.16 21:27

@Gabriela1234 Jak já ti přeju, aby to bylo v pořádku a to mimi jsi tam měla :hug: Teď jsem se dočetla, že ten progesterol je v tom našem utrouši :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
7.2.16 21:29

Takže logicky pokud se pořád doplňuje progesteron, tak MS nepřijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
7.2.16 21:36

@Gabriela1234 myslíš, že ne, i když beru 6tablet denně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
7.2.16 21:44

@Gabriela1234 Nene, teď mám cyklus v nativu, takže jen ten progesteron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
7.2.16 22:11

Holky ještě bych chtěla znát Váš názor na mamatest 10? Teď jsem projížděla hodně recenzí a překvapilo mě, že je to tak 50na 50. A já si myslela, že je jeden z nejlepších. 8o
Možná bude lepší si koupit dva různé značky, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí