Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@f-l-e-a Doktor mi i rikal, ze mohl plod zaniknout driv, nez sel videt na utz. No trapila jsem se, chtela jsem, aby se telo popralo samo, ale vacek si vesele rostl
Zacvic si, zamestnej hlavu a ono to prijde ![]()
Ahoj holky. Můžu se k Vám přidat? Čtu ty vaše příběhy a cítím, že zapadám skvěle… 2 Ivf, 1KET a teď jsem 3.den po KETu. nechodite někdo do Iscaru v Praze? ![]()
@Gabriela1234 to mě mrzí. A při tom to bylo tak nadějné.
Já jsem se objednala na 11. den. Zkusím nativ. Vychází to na pátek. Jak je to v tom nativu? Máte s tím někdo zkušenost?
Třeba ti tam dají to poslední nejlepší a budeš na tom líp než my které máme zásobu ![]()
@Gabriela1234 píše:
Petruš, a proč odebrali tak málo? brali je 3. nebo 5. den? my měli ty testy největšího rozsahu, čekali jsme na výsledky až do prosince, 5.den přežila 3, a všechny otestovali.
Teď nevím, na co se ptáš? Z 8 embryí jich do 5. dne zbylo 6. To je krásný. Jim se nepovedlo odebrat vzorky. Máme ještě 4 zamražený, ale už jen jedno po PGD. Prý se stává, že se odebere malý vzorek a pak nejde vyhodnotit. Nechápu, jestli to odflákli?
@Vitalka Upřímně? Myslím si, že byla špatná stimulace, proto ta nezralost vajíček… A já bych určitě počkala do 5. dne, ale je to jen a jen na tobě.
@f-l-e-a píše:
Holky, píši pokračování mého příběhu. Dnešní nález pořád stejný, gestační váček, bez žloutkového, natož pak plodu s tlukoucím srdíčkem. Takže vysazuji léky, zítra jdu na předoperační a v pátek nastupuji do CARu na revizi.Jediné, co mě od revize ještě může zachránit je to, že bych se plně rozkrvácela a na UTZ už nic nebylo vidět. Po včerejším večerním krvácení už není památky, dnes to úplně ustalo a je klid a dle paní dr. je možné, že při tak vysoké hodnotě HCG to prostě samo neodejde. Co je ale mnohem větší problém je to, že má paní dr. lehké podezření na molu (molární těhotenství), to se ale pozná až mi udělají histologii… Tím by pro mě skončilo asi na pár měsíců či spíše let (kvůli návratu do práce) snažení o děťátko. A já si tolik přála jít s vámi v únoru do dalšího KETu. Mám pocit, že nic horšího se mi nyní snad už ani nemohlo stát.
A i kdyby to mola nebyla, tak si musíme po revizi dát pauzu alespoň 2 cykly. Všem Vám přeji, ať se brzy dočkáte očekávaného a správně se vyvíjejícího těhotenství. Pokud pro spoustu z Vás leden nebyl, tak ať je únor tím správným plodným měsícem…
Uff, to mě moc mrzí. Opravdu moc. A nemohla bys ještě chvíli počkat, jestli to odejde samo? Pokud nemáš problémy, tak bych počkala déle, aby ses vyhnula revizi. ![]()
Děkuji všem, tak to nás je tu hodně s Iscaru. ![]()
@Vitalka drž se, není to ideál, ale snad alespoň to jedno zbyde na transfer. 3denní má všeobecně menší šanci, ale jak psaly holky, šance je vždycky.
@f-l-e-a Ty jo, nejlepší by bylo, aby to vyšlo samo vid, tak snad to tak dopadne ![]()
Ahojte mozem k vam? 3roky sa snazime o miminko. Niekolko neuspesnych Iui a teraz v leden/unor sme boli v iscare na ivf. Dali sme rovno 2 blastocysty ako doporucovala kamaradka. Po vsetkych tych snehobielych testoch som uz ani nedufala. 5 den po et som to nevydrzala a urobila test. Ten duch bol tak slaby, ale bol
Dalsie 2 testy uz boli lepsie. Mam strasnu radost, ale zaroven sa strasne bojim, ze ta krasna ciarka zoslabne.
@Vitalka - omlouvám se, že vám sem vpadám, ale zkus kouknout i na jiné diskuze, např. na Nízké AMH. Tam jsou holky, které jsou rády, když mají aspoň to jedno vajíčko a embryo! A troufnu si říct, že všechny tam jsou těhotné právě díky takovému jednomu bojovníčkovi, protože jich nikdy ani víc neměly. Transfery u jednoho embrya se dělají v 99% právě ten 3 den a jak říkám holky otěhotněly. Takže nestahuj kalhoty, když brod je ještě daleko a raduj se a těš se na transfer! ![]()
Navíc pokud byla vajíčka nezralá, tak jde nejspíš jen o špatné načasování odběru a při případném dalším pokusu to už může být lepší.
Teď věř tomu svému jednomu bojovníčkovi! Hodně štěstí! ![]()
Ahoj holky, celej den jsem tu nebyla a takových novinek…kdyby ale lepších, než jaký píšete. Achjo. Neříkala jsem včera, že jsem vám připravila statistiku, která se teď prostě musí otočit k lepšímu?
Snažilka: jak jsi na tom, pořád premenstruační stav? Zítra bude test z krve, viď?
f-l-e-a: doprčic práce, je mi to líto, kolik máš teď hcg, že je nutná revize? Neklesne to samo? Taky čekám na pokles…a bojím se, jak to bude dál, když to klesat nebude.
Vitalka: se ti nedivím, že jsi z toho vedle, taky bych byla, a to rozhodování, co teda teď, je příšerný. Jestli věříš caru, kde jsi, tak bych si prostě nechala poradit. My tady víme prd, jaký to embryo je a v čem je větší šance.
YvonneP: zdravím i v této místnosti
Jak je, dneska třetí den, ne? Takže testům doufám odoláváš ![]()