Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@markyj píše:
@ceris je mi líto, že to špatně dopadlo, ale podle mě je to na dobré cestě. Je vidět, že nemáš problém s tím, aby se embryjko ujalo v děloze, to že to zřejmě nebyl ten pravý šampión je věc druhá. Ale máš velkou šanci, že se to příště povede
dík za tvá slova, pomohlo mi na to takhle koukat, že to prostě nebyl správnej šampion a že by to stejně pak nedopadlo, tak čím dřív pryč, tím líp, moje tělo je asi chytrý a ví, co dělá. Teda doufám ![]()
@f-l-e-a píše:
Holky, píši pokračování mého příběhu. Dnešní nález pořád stejný, gestační váček, bez žloutkového, natož pak plodu s tlukoucím srdíčkem. Takže vysazuji léky, zítra jdu na předoperační a v pátek nastupuji do CARu na revizi.Jediné, co mě od revize ještě může zachránit je to, že bych se plně rozkrvácela a na UTZ už nic nebylo vidět. Po včerejším večerním krvácení už není památky, dnes to úplně ustalo a je klid a dle paní dr. je možné, že při tak vysoké hodnotě HCG to prostě samo neodejde. Co je ale mnohem větší problém je to, že má paní dr. lehké podezření na molu (molární těhotenství), to se ale pozná až mi udělají histologii… Tím by pro mě skončilo asi na pár měsíců či spíše let (kvůli návratu do práce) snažení o děťátko. A já si tolik přála jít s vámi v únoru do dalšího KETu. Mám pocit, že nic horšího se mi nyní snad už ani nemohlo stát.
A i kdyby to mola nebyla, tak si musíme po revizi dát pauzu alespoň 2 cykly. Všem Vám přeji, ať se brzy dočkáte očekávaného a správně se vyvíjejícího těhotenství. Pokud pro spoustu z Vás leden nebyl, tak ať je únor tím správným plodným měsícem…
Holka zlatá ty to teda také nemáš vůbec jednoduché, jak moc bych ti přála aby to odešlo samo a ty jsi nemusela na revizi. Moc na tebe myslím ![]()
@YvonneP píše:
Ahoj holky. Můžu se k Vám přidat? Čtu ty vaše příběhy a cítím, že zapadám skvěle… 2 Ivf, 1KET a teď jsem 3.den po KETu. nechodite někdo do Iscaru v Praze?
Vítej také chodím do Iscaru ![]()
Holky, já se prostě jen bojím toho strašného zklamání, už dnes bulim celé odpoledne a neumím si představit, že to přijde znovu…..přitom včera po odběru pohoda, ani mě nic nebolelo a když mi laborantka řekla, že jich mám 9, tak jsem byla šťastná…a dnes tohle…úplně se bojim tam zítra zavolat aby mi neřekli, že už nemám ani to jedno ![]()
Vitalka, já si taky tenhle strach „co bude druhý den, co mi řeknou“, pamatuju. Nic moc ho neztlumilo. Jen vědomí, že tak to prostě chodí a že by stejně bylo k ničemu, kdyby nám dali špatný embryo, stejně by se nevyvíjelo dobře. Tohle jediný mi pomáhalo se s tím nějak poprat. Drž se. Snad se vyspíš a zítra se dozvíš dobrou zprávu! Moc držím palce.
@Vitalka věř mu že to zvládne a bude tam na tebe čekat a hurá s nim zpátky k tobě. Snaž se se hodit do klidu, to je v současnou dobu hodně důležité, psychická pohoda je půl úspěchu ![]()
Chcela by som ti povedat neboj, ale viem ze to je praca pre jogina. Skus sa niecim zabavit - preoraganizuj kuchyn, knihy, cokolvek co Zaberie tvoju pozornost. Mne pomohli filmy - strhli ma do svojho sveta a aspon na hod a pol som na to nemyslela. Dopadne to dobre uvidis. Drzim palce
@Vitalka beruško já měla u prvního ivf jen dvě embrijka a když jsem si volala druhý den po punkci na výsledky tak mi řekli, že přežilo jen jedno. A tak jsem si ten další den pro něj jela. Také jsem neměla prodlouženou kultivaci, jen tu základní. A dnes mám doma 5letou holčičku. Tak se neboj. Všichni ti tu držíme palečky. Hlavně to chce klid i když vím, že je to moc těžké. Jsme tu s tebou ![]()
F-l-e-a Chjo. To je mi vážně moc líto
Jak to, že se něco tak krásnýho, jako je čekání na mimi, může změnit, v něco tak ošklivého. Moc doufám a moc bych Ti přála, abys z toho vyšla v pořádku. Budu na tebe myslet.
Člověk tu chviličku není a tolika novinek.
ahoj nově příchozí.
jsem ráda, že nás tu je víc, i když v tom teď budu mít trochu bordel ![]()
Holky moc děkuju za podporu, je aspoň hezké vidět něco pozitivně napsaného…zítra tam v 8 zavolám a uvidím, co mi řeknou…
Tak ještě to pokračuje. Paní doktorka mi večer volala, že jí to pořád leží v hlavě, tak dnešní snímky UTZ poslala kolegovi do Apolináře, kde mají větší zkušenosti s molárním těhotenstvím. Podle fotek se mu to také tak jeví, ale chce se na to podívat. Takže zítra po předoperačním ještě pojedu do Aplináře na další UTZ a když i jemu se potvrdí podezření na molu, tak půjdu na revizi tam a budu čekat, co z toho bude. Jo, a všechna tato vyšetření se mnou vždy absolvuje moje dcerka, nemám tu nikoho na hlídání, takže není divu, že když jí nedávno brali krev (a nemohli dlouho napíchnout žílu), tak na to jen koukala a ani necekla. Naopak když berou krev mně, tak křičí „já chcu taky brát krev“!
@f-l-e-a Taky drzim vsechno co mam, aby vsechno dobre dopadlo.Ja vubec netusila, ze se neco takoveho muze stat. Ted jsem to studovala na internetu. Ale bude to dobre! Bude!
![]()
@ceris ahoj holka. Já dnes udělala radikální řez. Šla jsem s kámoškama na drink. Normálně to zapíjím až v den, co se jobovu zvěst dozvím, teď jsem tak v háji, jelikož to bylo moje poslední embryjko, že jsem šla už předem. Pořád mě bolí břuch, a myslím si, že mrchu oddalují jen léky. Zítra beru tu krev jako formalitu, ofotím si zprávy z vyšetření pro nový centrum až našetřím na novej pokus a finýto.
Vám bud držet palce i nadále, jak psaly holky, buď ráda, že se miminkům u tebe líbí a ten pravej bojovník u tebe zůstane, uvidíš ![]()
@Vitalka pokud to poslední do zítra vydrží, určitě si jej nech zavést. Můžeš jen získat. A v případě neúspěchu budeš mít příště embryjek určitě víc. Lékař zvolí jinou stimulaci a bude jen líp, navíc tělo na další stimulace reaguje lépe ![]()
@Snažilka8383
a ty myslíš že je lepší transfer takhle za krátkou dobu nebo risknout delší kultivaci, protože kdyby nebylo dobré, tak bych stejně neotěhotněla ne?
@Vitalka já bych doufala v to, že se emryjko uchytí u mnė. Zázraky se dějí
Ale to je můj názor. To je tvé 2. IVF?
@Vitalka oni s jedním vajíčkem asi stejně delší kultivaci nedělají.