Trápit hlady nebo nekojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2693
18.10.13 17:41

@berry4 správně říkáš MĚSÍCÍCH. A jo @aknah31 má také pravdu, když už je to moc raději UM. Sama jsem kojila jen do 3 měsíce a plně jsem kojila cca 2 týdny když malé byli 3 měsíce. Pak měla ošklivou reakci na očkování a já z toho přišla o mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
18.10.13 17:43

Ještě bych zkusila odsávačku a stříkačkou případně dokrmit a nebo zkusit suplementor.
Já se takhle snažila kojit 6 týdnů, chodili sme každé 3 dny na převažování, vždycky něco málo vysál, ale nestačilo to a když klesl s váhou pod 2kg, tak jsem byla nucena to vzdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
18.10.13 17:43

@Bambulka12 A kolikrát denně pije, kolik vypije celkem a kolik váží? Jinak osobně mám s vážením zkušenost špatnou, strašně mě to stresovalo, dokonce jsem viděla, že i syn pije hůř. U mladšího jsem nevážila nikdy, od malička pil vždycky jen chvilku a přibíral raketově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
18.10.13 17:47

Ahojky, taky jsem řešila podobný problém. Malé jsou 4 týdny, na začátku jsem kvůli cisaři neměla skoro žádné mléko a v porodnici jsem ji dokrmovala UM, teda spíš krmila, vysála ode mě tak max. 10 ml, víc ani ránu. Na radu známé jsem si koupila bylinky v kapslích Pískavice řecké seno a Benedikt lékařský - musí se oboje, brát 3× 3 tobolky denně od každého (i když na příbalovém letáku píšou jiné dávkování). Po návratu z porodnice jsem si hned domů pozvala laktační poradkyni, ta mi ukázala, jak přesně přikládat dítě, různé polohy a hle, mléko teklo mnohem víc. Ještě ten den jsem přestala s UM. Od té doby kojím plně, cca 8× denně, také to trvá 35 - 60 minut (u kojení usíná, měním prsa, někdy i 3×, nechávám při výměně odříhnout), vážím, malá vytáhne cca 60ml, a přibírá snad každý den, kdyby však nepřibírala, okamžitě bych dokrmovala UM. Na kojení ji i budím, pokud už je čas. Váhu mi půjčil doktor domů.

Nevím, zda zabraly ty bylinky, pila jsem kojící čaj, přikládala horké obklady, ale rozkojila jsem se pěkně. Ovšem na odstříkávání to není, tolik zase nemám, stěží za den nashromáždím 50 ml. Zatím teda moje mléko stačí, kdyby potřebovala malá víc, možná budu muset dokrmovat UM, ale nevidím v tom žádnou katastrofu, raději spokojené mimčo, než hladové. Na UM není nic špatného.

Poradila bych na kojení budit, nejdéle po 3 hodinách (od začátku předchozího kojení). Pokud nebude přibírat, tak určitě dokrmit svým MM nebo UM. Zajít na převážení co nejdříve, popř. půjčit váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
18.10.13 17:47

@Bambulka12 A jinak se ti malá jeví spokojená? Nepláče? Ono totiž každé miminko potřebuje něco jiného. Holčička se mi budila co 2h, ale kluci ti od nějakého 3m prospali celou noc. Takže pokud je holčička spokojená a ty chceš mít klid, tak si zajdi k doktorce na převážení a uvidíš, jak na tom jste. Já bych se osobně k UM takhle brzy nepřikláněl, teda pokud bys jí ho nedávala stříkačkou, protože jakákoli láhev jí může narušit techniku přisátí. A to nejsem žádný kojící fanatik. Mléko neodsávám, takže když jsme někam šli, tak malý v pohodě dostal lahev, ale byl už o trochu větší mimi se zvládnutou kojící technikou. Mám kolem sebe jen pár případů, kdy se to předčasným nasazením UM fakt zvrtlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
18.10.13 17:53

Zkusila bych dát UM (láhví calma od medely), jestli se po něm „jen zapráší“, má hlad. Můj sny hlad měl, přibral za první 3 tydny jen 300 g. A pak s UM za další 4 týdny 1700 g! Myslela jsem, že když dám UM, s kojením bude konec, ale zkombinovali jsme to. Před tím jsem i odsávala, ale je to hrozně náročné na čas.
S druhým miminem nebudu váhat ani minutu, když se mi to nebude zdát, zkusím dokrmit. Vyčítám si to, že chudák byl první 3 týdny o hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
18.10.13 18:00

Taky bych poradila krmit UM stříkačkou přes malíček, nenaruší se tak technika přisátí, malou jsem tak krmila týden a v pohodě. Taky bych poradila pozvat si tu laktační poradkyni, mě to teda hodně pomohlo, přišla k nám pár hodin po zavolání a ještě teď mi radí přes telefon, když něco potřebuju.

Jinak já nejsem nějak vyloženě proti UM, pokud pak bude spokojené dítko, bude i matka, kojení se zlepší, může se to kombinovat, jak tu už někdo píše a navíc krmění UM má výhodu - je mnohem rychlejší:-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
18.10.13 18:06

@MisaHanuska souhlas… adaada, samozřejmě po um se přibírá pěkně :)))
@Fazulina … smekám, bude se to zlepšovat, zvlášť po 6t spurtu === hlavně teď nechyttě žádnou nemoc, ty hrozně matou. a pokud příkrm tak tu jak stříkačkou, nekaž si přisátí, když vám to teď tak pěkně jde

Příspěvek upraven 18.10.13 v 18:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
18.10.13 18:10

Mně starší ve 4týdnech vypil obvykle 40-50ml, víc jen výjimečně. Řešení bylo jednoduché..kojitkojitkojit..klidně co hodinu. Některé děti prostě víc nevypijí, kojí se častěji..nebo prostě nepotřebují tolik, a dokud vypadá všechno vpořádku, není důvod jim nutit UM.
Jo a vážila jsem ho jen 2dny v těch 4 týdnech, pak už nikdy, dělala jsem to podle jeho chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
18.10.13 18:16

No, taky budu kojit, co to půjde, ale zase nevím, zda bych byla tak uvědomnělá, že bych kojila každou hodinu, zejména, když jedno kojení trvá 45 minut a už u něj spí:-)).

Jinak já vážím proto, že jak na smilování čekám, až bude mít malá 3kg (narodila se donošená, ale s nízkou porodní váhou 2210g, po týdnu jsem si ji z porodnice vezla a měla zase jen porodní váhu), abychom mohly jít ven na procházku, už jsem s ní měsíc zavřená… Už nám zbývá jen 180g:-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
18.10.13 18:21

@Fazulina znám..kojila jsem 30minut, dala odříhnout, po 10m dokojení..a za hodinu nanovo. Ty menší děti pijí málo a déle, a potřebují častěji.
I když v půlroce jsem kojila co 2h ve dne i v noci, jinak řev.
Držím palce a´t 180 brzo zdoláte a můžete ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
18.10.13 18:27

@andelka83 Díky. No je to boj, zvlášť, když mezitím člověk musí taky trochu něco doma udělat, aspoň povrchově:-)), ale co bychom pro ty naše drobečky neudělaly, že?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.10.13 18:37

@Fazulina kojit tak dlouho je kontraproduktivní. Dítěti stačí na nakrmení mnohem méně. Potom už jen dudlá.
Jestli má hlad, poznáš tak, že po nakojení (10 - 20 min )dáš flašku a jestli se ti dopije, tak je to jasné.
Nesouhlasím s tím, že by flaška měla něco kazit, jak jsem psala, 2 děti jsem takto odchovala-nakojit, dokrmit, dokud jsem se sama nerozkojila natolik, abych to zvládla sama. Mezitím jsem odstříkávla, hlavně v noci. Přes den jsem potom používala svoje mléko, nebo UM. Apropos- před chvílí jsem mluvila s jednou babičkou, co má mom. 5 týdenní vnučku. Narodila se s 2800 g a ted má 4500. ;)
Apropos, diskusí na tohle téma tu už proběhlo bezpočet a vždy to dopadlo následovně- mimi po nabídnutí UM vypilo tolik, že se mamina nestačila divit. Proč asi? :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
18.10.13 18:48
@jajinka80 píše:
BTW. to že dáš UM automaticky neznamená, že skončíte s kojením. Pokud se ti podaří to rozjet, můžeš si pak odsát do zásoby a dokrmovat vlastím mlékem… Já to dělala tak u staršího, že ráno jsem odstříkala, kdy jsem měla melouny a večer dokrmila tím ranním mlékem, protože pil jak duha.

dokrm čímkoli co narušuje proces, při kterém se dítě učí sát vlastní pusou máminu bradavku, a učí se z prsa napít (tzn. čímkoli tvrdým co dráždí sací bod), je jako dát dítěti chodítko. Někdo mi to nedávno nazval, že to jak cigareta… doplň si podle sebe. Krmení kojením není vrozené, jen je to ta nejdůležitější věc, kt se dítě musí v přírodě naučit, a tak probíhá velmi rychle a křehce, narušení narušuje. Ale každá máme jiné prso, dítě jinou pusu, jiný porod a jiný hormonální start jiné tělo.

Příspěvek upraven 18.10.13 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
18.10.13 18:54
@berry4 píše:
@Fazulina kojit tak dlouho je kontraproduktivní. Dítěti stačí na nakrmení mnohem méně. Potom už jen dudlá.
Jestli má hlad, poznáš tak, že po nakojení (10 - 20 min )dáš flašku a jestli se ti dopije, tak je to jasné.
Nesouhlasím s tím, že by flaška měla něco kazit, jak jsem psala, 2 děti jsem takto odchovala-nakojit, dokrmit, dokud jsem se sama nerozkojila natolik, abych to zvládla sama. Mezitím jsem odstříkávla, hlavně v noci. Přes den jsem potom používala svoje mléko, nebo UM. Apropos- před chvílí jsem mluvila s jednou babičkou, co má mom. 5 týdenní vnučku. Narodila se s 2800 g a ted má 4500. ;)
Apropos, diskusí na tohle téma tu už proběhlo bezpočet a vždy to dopadlo následovně- mimi po nabídnutí UM vypilo tolik, že se mamina nestačila divit. Proč asi? :think: ;)

Berry tvoje odpovědi jsou dle současných výzkumů nepravda!!! Ditě na prse pije dokud poliká… není jakýkoli důvod odtrhávat dítě od prsa pokud vidíš jak mu padá brada plná mléka, jestlis nevěděla o pár trikách jak si k těm lokům pomoci :nevim: (já taky nevím spousty věcí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová