Trend namalovaných holčiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
15.4.25 12:51
@Kelsey1 píše: Více

to jsem nosila v pubertě já, drželo se mě to dlouho, měla jsem x černých trik, černé rifle a několik černých mikin větších tak o 5 čísel, roky mě nikdo neuviděl v jiném než černém oblečení, pak jsem do té černé pustila růžovou a šedou, ani dnes moc barevně nechodím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
15.4.25 13:09
@stinga píše: Více

Tak před 30 lety nebyly umělý řasy a nebyl permanentní make-up :nevim: Já byla od 14 na intru a v té době každý měsíc měnily barvy na vlasy a fakt jsem nemusela mít všechno :roll: A ano, od 12 jsem lezla mamce do šminek a zkoušela se „namalovat“. Ve 14 jsem dostávala kapesné na intr a jsem tam jsem si ušetřila na řasenku, stíny, nebo rtěnku. Aby mi to máma kupovala to fakt ne :think: Jo a všechny holky na sebe patlaly akné kolor, všechny oranžové obličeje :mrgreen: To si pamatuju, že to bylo in. U nás teď pozoruji trend, že když jdou od nás holky na druhý stupeň do města, tak v těch 11- 12 se začínají malovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
15.4.25 13:10
@ibis píše: Více

Jasne, rozumim, jak to myslis.

S tou soutezi jsem reagovala na predchozi prispevek jine uzivatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
15.4.25 13:16

no umělé řasy nebyly, to je fakt, já zase mám ten pernamentní make-up, abych se nemusela malovat,
ale když jsem měla své „černé“ období, tak by mě žádní rodiče nedonutili obléct si květované tričko nebo zelenomodrou halenku, o sukni nebo šatech ani nemluvě :mrgreen:,
a teď jsem si vzpomněla, jak máme fotky mé mámy v pubertě před padesáti lety - vyzkoušela všechny barvy na vlasy - od téměř bílé přes x odstínů rezavé po černou, řasenku měla takovou v krabičce, co se do ní plivalo a patlalo se to na řasy kartáčkem, který vypadal fakt jako kartáček, ne jako spirála - takže revoltovali už tehdy a holky se chtěly krášlit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
15.4.25 13:18

ježiš, ten Aknecolor si pamatuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
15.4.25 13:30
@Keyllah píše: Více
:mrgreen: Já měla štěstí, mě tohle fakt minulo, problém s akné jsem neměla, max pár pupínků. Ale byl myslím na předpis, a některé holky to používaly místo make-up u.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
15.4.25 13:35

Nalepovací řasy jsem viděla na základce asi u dvou holek, které je na druhém stupni trvale nosí. Nedělat zbytečné drama a vlny. I kdyby. Je to věc rodin, že dcerám řasy povolí. Říká se tomu tolerance a respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
15.4.25 13:48

@ibis promiň,ale pokud se v pubertě mastí vlasy, tak si je prostě denně umyju. Měla jsem, asi jako většina puberťáků, úplně stejný problém a s mastnou hlavou fakt nikde neběhala. A nikde nepíšu o zmalovaných holkách s umělými řasami, psala jsem v mezích!!!
A možná právě potom, co je k tomu ta holčička vedená odmala, tak pak jednou nesáhne k extrému a bude se líčit vhodně a jemně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
15.4.25 13:53
@Keyllah píše: Více

Já ho občas používám ještě dneska (45), ale mám oba (ten normální je hrozně tmavý a light je zase skoro bílý) a na hřbetu ruky si je namíchám do normálního odstínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
15.4.25 13:54

@mahebka

Tak ja mam úplně jiný nazor!

Budu za prudice ale sex v 15ti (tim spis v 14!!!, což píšeš) mi přijde úplně mimo a brzy!

Naopak malovani (rasenka+zdravíčka, zakryti třeba akne) je za me ok tak v 12-13 ti klidne.

Co je šílený, ze dneska kosmetiku proti vraskam pouzivaji i 8mi lete deti…

Naopak si myslim, zeumerne veku by se o sebe meli deti a dospívající naucit starat a tam právě vidim ten prostor pro to, aby ty holcicky byly vedene matkou.

• Citovat
  • Upravit
840
16.4.25 01:04

Švagrová podporuje malování nehtů (a někdy i další věci) u tříleté holčičky. To mi přijde úplně ulítlé, ale jejich rodina jede trochu ve stylu přemalovaný obličej dobrý obličej :D

Já se naopak nemaluji téměř vůbec, dceru k tomu zatím také nevedu, ale až jí bude 12-13 a bude chtít, ať si v tomhle dělá, co bude chtít, ničemu to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
16.4.25 07:38

Nechápu, proč se to pořád takhle řeší.. bude snad slečna horší člověk, když se maluje od 10 nebo od 15 let? Je jiná doba, v německu se často prodávají kosmetické kolekce už pro mladé slečny, essence, catrice a další … drřív se nadávalo, že mladí kouří a chodí před 15 rokem na zábavy a teď se brzy malují, duležité je, vždy něco najít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
16.4.25 07:43
@stinga píše: Více

https://www.emimino.cz/…luji-548324/

to byla moje diskuze :)
Já pak dceru namalovala… byl to vabang :D. Noo dala jsem ji řasenku, stíny, tvářenku… říkala nooo tak to fakt neee.. umýt, pryč s tím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
16.4.25 07:51
@KKK85 píše: Více
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6413
16.4.25 07:55

Male dievcata odmala nejakym sposobom kopiruju matku. Takze je to asi o tom, aky vztah ma zena k sebe, k svojej osobe, hodnote. Ak je to ok, aj dcera bude ok. Bez ohladu na jej aktualne skraslovacie preferencie :lol:
A tiez si este myslim, ze na dievcata maju vplyv niektore tupe videa na sietach. Dost im to podla mna posuva hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí