Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey1 píše: Více
to jsem nosila v pubertě já, drželo se mě to dlouho, měla jsem x černých trik, černé rifle a několik černých mikin větších tak o 5 čísel, roky mě nikdo neuviděl v jiném než černém oblečení, pak jsem do té černé pustila růžovou a šedou, ani dnes moc barevně nechodím
@stinga píše: Více
Tak před 30 lety nebyly umělý řasy a nebyl permanentní make-up
Já byla od 14 na intru a v té době každý měsíc měnily barvy na vlasy a fakt jsem nemusela mít všechno
A ano, od 12 jsem lezla mamce do šminek a zkoušela se „namalovat“. Ve 14 jsem dostávala kapesné na intr a jsem tam jsem si ušetřila na řasenku, stíny, nebo rtěnku. Aby mi to máma kupovala to fakt ne
Jo a všechny holky na sebe patlaly akné kolor, všechny oranžové obličeje
To si pamatuju, že to bylo in. U nás teď pozoruji trend, že když jdou od nás holky na druhý stupeň do města, tak v těch 11- 12 se začínají malovat.
@ibis píše: Více
Jasne, rozumim, jak to myslis.
S tou soutezi jsem reagovala na predchozi prispevek jine uzivatelky.
@ibis píše: Více
no umělé řasy nebyly, to je fakt, já zase mám ten pernamentní make-up, abych se nemusela malovat,
ale když jsem měla své „černé“ období, tak by mě žádní rodiče nedonutili obléct si květované tričko nebo zelenomodrou halenku, o sukni nebo šatech ani nemluvě
,
a teď jsem si vzpomněla, jak máme fotky mé mámy v pubertě před padesáti lety - vyzkoušela všechny barvy na vlasy - od téměř bílé přes x odstínů rezavé po černou, řasenku měla takovou v krabičce, co se do ní plivalo a patlalo se to na řasy kartáčkem, který vypadal fakt jako kartáček, ne jako spirála - takže revoltovali už tehdy a holky se chtěly krášlit
@Keyllah píše: Více
Nalepovací řasy jsem viděla na základce asi u dvou holek, které je na druhém stupni trvale nosí. Nedělat zbytečné drama a vlny. I kdyby. Je to věc rodin, že dcerám řasy povolí. Říká se tomu tolerance a respekt.
@ibis promiň,ale pokud se v pubertě mastí vlasy, tak si je prostě denně umyju. Měla jsem, asi jako většina puberťáků, úplně stejný problém a s mastnou hlavou fakt nikde neběhala. A nikde nepíšu o zmalovaných holkách s umělými řasami, psala jsem v mezích!!!
A možná právě potom, co je k tomu ta holčička vedená odmala, tak pak jednou nesáhne k extrému a bude se líčit vhodně a jemně
@Keyllah píše: Více
Já ho občas používám ještě dneska (45), ale mám oba (ten normální je hrozně tmavý a light je zase skoro bílý) a na hřbetu ruky si je namíchám do normálního odstínu.
Tak ja mam úplně jiný nazor!
Budu za prudice ale sex v 15ti (tim spis v 14!!!, což píšeš) mi přijde úplně mimo a brzy!
Naopak malovani (rasenka+zdravíčka, zakryti třeba akne) je za me ok tak v 12-13 ti klidne.
Co je šílený, ze dneska kosmetiku proti vraskam pouzivaji i 8mi lete deti…
Naopak si myslim, zeumerne veku by se o sebe meli deti a dospívající naucit starat a tam právě vidim ten prostor pro to, aby ty holcicky byly vedene matkou.
Švagrová podporuje malování nehtů (a někdy i další věci) u tříleté holčičky. To mi přijde úplně ulítlé, ale jejich rodina jede trochu ve stylu přemalovaný obličej dobrý obličej ![]()
Já se naopak nemaluji téměř vůbec, dceru k tomu zatím také nevedu, ale až jí bude 12-13 a bude chtít, ať si v tomhle dělá, co bude chtít, ničemu to nevadí.
Nechápu, proč se to pořád takhle řeší.. bude snad slečna horší člověk, když se maluje od 10 nebo od 15 let? Je jiná doba, v německu se často prodávají kosmetické kolekce už pro mladé slečny, essence, catrice a další … drřív se nadávalo, že mladí kouří a chodí před 15 rokem na zábavy a teď se brzy malují, duležité je, vždy něco najít..
@stinga píše: Více
https://www.emimino.cz/…luji-548324/
to byla moje diskuze ![]()
Já pak dceru namalovala… byl to vabang
. Noo dala jsem ji řasenku, stíny, tvářenku… říkala nooo tak to fakt neee.. umýt, pryč s tím ![]()
Male dievcata odmala nejakym sposobom kopiruju matku. Takze je to asi o tom, aky vztah ma zena k sebe, k svojej osobe, hodnote. Ak je to ok, aj dcera bude ok. Bez ohladu na jej aktualne skraslovacie preferencie ![]()
A tiez si este myslim, ze na dievcata maju vplyv niektore tupe videa na sietach. Dost im to podla mna posuva hranice.