Fakt se dneska už v devíti letech malují?

7566
28.2.25 19:25

Fakt se dneska už v devíti letech maluji?

Dcera přišla od kamarádky, a že má řasenku a prý se ji maluje… prý tedy na kroužek a když někam jde… To jako je fakt normální?
Starší sestra se ji prý ještě smála, že ji naše asi zkusila poprvé a tak si to rozmázla pod oko… ted mi pustila písničku co si pouštějí i s videem.. to je síla… HAFO.. silně sexuální podtext.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.2.25 19:27

Máme holčičku v závodním dívčím sportu a na soutěže se malují i 4lete a 5lete slečny…my jsme přešli z jiného sportu, ale půjdeme se skupinou.

• Citovat
  • Upravit
9877
28.2.25 19:30

A opravdu se maluje pravidelně? Nebo to jen holky zkusily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
28.2.25 19:31

Normální je, že si to zkoušejí doma. Dcery mají dekorativní kosmetiku už od školky. Nenechávám je v tom ovšem chodit do školy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
28.2.25 19:35

Malují se. Ale co vidím, tak to není nic výrazného. Obvykle vidím řasy. A lesk na rty vidím. I průhledný je poznat. Už jsem viděla gelové nehty na prvním stupni a barvu na vlasech ve třetí a čtvrté třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.2.25 19:41

Přesně, fuj, ta dnešní doba. To za nás… Jo, počkat, bylo. Namátkou mi vylezlo z hlavy Zlato, pojď na to, zpívali jsme to asi ve třetí třídě a to nemělo jen sexuální podtext, ale rovnou zcela otevřeně sexuální text :lol:
Melíry jsme měly ve třetí třídě taky, bohužel tenkrát frčely ty tlustý prameny, takže půlka z nás vypadala jak skunk a ta druhá jak přechod pro chodce.

Příspěvek upraven 28.02.25 v 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
28.2.25 19:42

Tak jestli ten kroužek je třeba taneční, tak k tomu pricichne dost brzy :nevim: Já mám teda devitileteho syna, ale hodně kamarádi se spolužačkami a vím, že doma si s tím taky hrají, ale ven je nalíčené nevídám (ale já je teda potkávám hlavně po škole, jinak přehled samozřejmě nemám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17476
28.2.25 19:43

Mám dceru ve třetí třídě. Má dětskou kosmetiku i laky na nehty, ale na hraní, ne do školy!
Její spolužačky mají gel lak (dělamý s maminkou doma) a jedna holčička melír.
Nesouhlasím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
28.2.25 19:49
@Kelsey1 píše: Více

mi to příjde prostě šílené ve třetí třídě i řasenka, lesk, gelové nehty to je totální psycho… to jsem četla že to přímo může poškodit nehtové lůžko, které je ve vývinu. Noo asi se mám na co těšít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
28.2.25 19:50
@azaleila píše: Více

joo toma taky má líčidla, lesky, křídy na vlasy… gel lak ve třetí třídě to je prostě totální úlet.. to už je zdraví nebezpečné.. to lůžko se může poškodit že nehet neporoste… Mě to uplně děsí toto… a to jsem matka co normálně maluje, mám gelové nehty i ten melír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
28.2.25 19:51
@Kelsey1 píše: Více

jako u nich ve třídě se prý přímo do školy nemaluji a vlasy nemá nikdo zatím přebarvené… ale mi to příjde všechno tak uspěchané… já myslela že tyto rozepře budeme řešit tak ve 12ti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
28.2.25 19:52

Moje holky začly teda trošku později. Tak kolem toho 12 - 13 starší. Mladší o rok spíš. Tam to bylo ovlivněno, že mladší má straší za vzor. Starší nebyla ovlivněna youtubery. Tolik to nebylo. Prostě vše doprovázelo nástup puberty. U nás se teda nikdy nezakazovala. Ale ukázalo se jim, jak se malovat jemně a otevřeně se bavit, co se hodí na jakou akci. Dle mého zákazy nepomáhají. Jen pak víc situace láká. Nejstarší bude mít letos 17. Stále se drží, že přiměřeně líčení a podle akce, vhodnosti. Ale jo maluje se. Letos prvně jsem nešla před plesem ke kosmetičce. Zbytečné. Jsem se svěřila starší dceři. Ona se vyzná. Což taky není špatné. Mladší jdu zaklepat. Taky se maluje. Ale je to, jak probíhalo u starší. Žádný problém, žádné výstřelky. Starší dcera strašně pomáhá, že taky sestře vysvětluje, co a kde je vhodné/nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
28.2.25 19:52
@Jahru píše: Více

noo ona tvrdí že do tanečních a když jdou s mamkou někam, do školy nee. Ona je ještě uplně strašně malinká ta holčička, od mé dcery o půl hlavy menší a to má dcera 132cm. Uplně mimino…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7566
28.2.25 19:53

@Kelsey1 joo s tím jsem tak počítala 12-13 pomaličku řasenka třeba občas.. asi nee na denní bází.. ale v devítí, ještě ani nemá devět.. až v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
28.2.25 19:55
@KKK85 píše: Více
Řasenku bych vzala, průhledný lesk taky. Ale gelové nehty to bylo silné kafe. Barva vím, že bylo opatření na opakované vši. To jim prý někdo poradil.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí