Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Mkmkz píše: Více
možná ji zítra zkusím zmalovat… co na to řekne…
ale aby neřekla že je to pěkné
![]()
Zeptej se dcery, jestli u nich ve třídě proběhla svatba?
U nás každý rok je třetí třída takový magnet. Jednak se začínají ve třídě párovat. Jako fakt (psaníčka, dárky). Několikrát po sobě se stalo, že se ve třídě vystrojila svatba. Je vždycky zajímavé pozorovat, jak fungují. Sice si hrají. Ale vážně vše prožívají.
@Kelsey1 píše: Více
ona mi tak nějak hodně vypráví věci… tak myslím že svatba u nich neproběhla
. Zamilovaná už byla do několika kluků.. a tak nějak si to tam mění s kamarádkama ty kluky.
No, vzhledem k tomu, že prsa mi začaly růst v osmi a v deseti letech jsem to dostala, je klidně možný, že už na ně jde puberta. Já bych to nezakazovala, ale šla bych na to chytře. Vysvětlila bych jí, že základ zkrášlování se je starat se o sebe, takže bych ji naučila se třeba nějak starat o pleť, používat krém a balzám na pusu. Existuje spousta kosmetiky pro holky na začátku puberty. Taky bych jí vysvětlila, ze na šminkách není nic špatného, ale ne každé líčení se hodí na všechny příležitosti a je potřeba to dělat vkusně, aby nevypadala jako třicítka. Ujistila bych se, že používá kvalitní věci a ne nějaký shit z tržnice. Prostě tak nějak postupně a aby jí to něco do života dalo. Zaměřila bych se i na to, že není nutný na sebe matlat kdo ví co, aby člověk vypadal hezky. Je to fajn, pokud mu to dělá radost, ale nemusí to dělat jen proto, aby zapadla.
Já mám dceru pětiletou. Doma si hraje se šminkami často, ven si ale většinou nandá maximálně lesklý balzám na pusu a někdy dětský lak na nehty. Řasenku jsem jí dovolila, když jsme šly na svatbu a ona hrozně chtěla být jako já. Měla úplně princeznovské šaty a celé to bylo tak laděné, takže to nijak netlouklo do očí.
U nas se desetileta nemaluje a nikdy nerekla, ze by po tom touzila. Ja se taky nemaluju, tak u me to videt nemuze a na kosmetiku si nepotrpim, navic mam alergie. Sminky jsme doma nemeli nikdy, ani laky. Ve skole u ni jsem si nevsimla, ze by se sminkovaly.
@NasranaAdleta píše: Více
Noo takto nějak jsem si to sice představolala ale prostě někdy tak v 11-12ti letech… A já to prostě mám jinak a pětileté bych prostě nedovolila si dát řasenku ani na svatbu… Dcera je pořád taková fakt holčička… je i malá.. 132cm, 27 kg… ale prostě vidí to kolem no.
@blumen píše: Více
tak ony to vidí i ve škole. Ale máš šikovnou holku
.
9 léta dcera si sem tam něco koupí - lesk, řasenku,… Děda ji dá peníze a neřeší. Ale nemaluje se ven, do školy. Je doma si zkousi. Má teda dvě starší sestry, ale taky na ZŠ.
U dcery 10 leté taky frčí různé pleťové masky na obličej i když to samozřejmě nepotřebují, baví je to. No jo no, pryč jsou i ty časy kdy jí potěšila návštěva hračkářství, teď jde raději do dm nebo do hm. Nedávno byla nadšena když si koupila krátké tričko v New yorkeru, velikost xxxs jí padla ![]()
@Alušáček píše: Více
to myslím se u nás dlouho nestane… dcera dostala od kamarádky masku z dm, hned napatlala… a musela jsem ji dávat dithiaden… byla jak rajče po chvíli, svědilo… to byla masakr…
myslím že bude mít respekt z masky
![]()
Miss sporty ma pruhlednou rasenku, dcera 12 let ji ma povolenou + korektory + lesky na rty.
Na doma jsem ji koupila i veci na stinovani, at si zkousi.
@Králičice píše: Více
Jooo 12 super
Dcera má 8
. Včera jsem ji řekla že toto fakt budeme řešit tak ve 12ti
@KKK85 píše: Více
fakt je malá? podle spolužaček? moje teda bude mít 9 na podzim, měří 135 cm, váží 30 kg a já ji pořád beru, že je vysoká?