Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@stinga píše: Více
Noo ona říká že je nejmenší ve třídě. Tak má o 3cm mín než tvoje. Tedy ta jedna spolužačka je menší než ona, a ostatní že jsou všichni vyšší. Ale asi to nebude extrémní rozdíl
@stinga tak jsem koukala že průměrná výška v 9ti letech je 133cm a 28kg… tak je v průměru. ![]()
Tak teď jsem měřila svou 9-letou a má 132 cm a 22 kg. S tím malováním a nehty atd. - holky dostaly už několikrát takové ty dětské sady líčidel, laky pro děti, co se sloupnou a tak. Zpočátku se spíš zmalovaly jako Indiáni, ale postupně se učí třeba jednou týdně, když je nějaká příležitost, decentně zkrášlit, ne Marfuša styl. Ale do školy bych to netolerovala, ani ty sloupávací laky. Holky říkají, jak se spolužačky některé malují, barví si vlasy. Vídám je v crop topech, jedna v 8 letech nosila dětskou vycpanou lambadku, která imitovala prsa. Chápu, že to těm holčičkám zvedá sebevědomí, ale už vidím ty úchyly, co si na ně cestou ze školy brousí zuby.
@teroonka píše: Více
ty joo to musí být hubeňoučka. Dcera je taky dost hubená, ale ty joo o 6kg mín. Joo crop topy taky nosí holky krátké, pupky lezou.
Doma to neřeším to má taky.. i laky na nehty a tak. Nechápu to malování do školy, ven… na svatbu v pěti letech…
Mě to jednoduše děsí, co na sebe ty holčičky na základce kolem 10 let navlečou a jak se přizdobí, aby působily starší. Jejich věc, respektive jejich rodičů, ale je smutné, že to rodičům nevadí nebo to ani neví. Jedna známá holčina - je jí 12. Vypadá nejmíň na 16. Silná, velká, chodí odhalená jako středoškolačky. Mé děti jsou hodně droboučké, od narození pod 5. percentilem. Geny nevyčuráš ![]()
@teroonka píše: Více
joo mě to taky dost právě děsí… Nechápu to že to prostě dovolují tak malým dětem.
@KKK85 píše: Více
aha, no já si myslím, že 132 v 8 a půl není malá
,
u nás dcera má jen 5 spolužaček, takže to je malý vzorek pro srovnání, jedna holka je určitě vyšší, dvě o něco menší a ty další dvě ani moc neznám,
a kluky tam mají v rozmezí 3 let - takže černoch, který měl 10 teď v lednu měří asi 150 cm, ostatní jsou buď stejní jako dcera nebo daleko daleko menší, i o hlavu
Tak já porovnávala podle její třídy že jsou všichni vyšší
ale joo tak je asi průměrná. Ono nemá být po kom moc vysoká.. já mám 164 a muž 175.
Ale tak jsem chtěla spíše říct, nebo reagovala, že není nijak vyspělá extrémně… je to pořád taková dětská holčička.
jo, moje naštěstí také vypadá dětsky, ale někdo zmínil lambádu, tu po mně také chtěla - ale nee, nekoupím
Lambádu nosí děvčátka na prvním stupni běžně pod tričkem. U nás se totiž na tělocvik převlékají společně ve třídě. Ještě ve čtvrté obvykle. Je vidět, jak se začínají stydět holky. Takže začnou nosit lambádu = první holčičí podprsenku. Některá od první, jiná ve čtvrté. Průběžně se přidávají. A v tomhle bych se přimluvila za děvčata, ať jim rodiče vyhoví. Dají na jejich pocit.
tak ty nosí… takové ty uplně tenké bavlněné. Těch má hodně.
@Kelsey1 píše: Více
tak tak.. stydí se na těláku. ALe nemá nic vycpané. Jen tenká lambáda. Má jich tak 7-8.
moje nosí nátělníky, těch má také 7-8, ale tak samozřejmě, že časem lambady nakoupím, teď mi to přijde zbytečné
My máme drobotiny holky obě. Mladší dcera 13,5 roku má teď 153 cm a 37 kg. S ní chodíme od 6 let na endokrinologii. V prosinci jsme byli na genetice v Brně. Čekáme na výsledky, až přijdou. Říkal ten doktor za tři měsíce. Tak v březnu by to mělo přijít. Ona byla vždy od mala nitka hubená.
Starší dcera 16,5 roku má přes 160 cm a 46 kg. Měla víc, ale ta stresem kolem přijímaček a chtěla být krásná v šatech na polonézu, začla se víc věnovat tancování, tak skoro 10 kilo sundala za rok. Měla 44 kg. Po přijímačkách se trochu naštěstí vrátilo.
Příspěvek upraven 01.03.25 v 20:07
noo s nátělníkem to nemá smysl. Dcera letos začala nosit takové jednobarevné trika, žebrované.. a strká do kalhot. Takže nátělníky už není třeba. A rifle mají vysoký pas.