Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Bohužel neporadím co s tím, ale chápu, jak to komplikuje život. U mě byl třes rukou průvodním projevem úzkostí. Nejhorší to bylo, když jsem měla pocit, že se mi na ty ruce někdo dívá. Pomohlo až jsem se srovnala celkově - začaly působit antidepresiva. A akutní pomocí byly léky typu Xanax, ale ty nezbíraly vždycky. Děsím se, kdy se mi to zase vrátí.
Já mám strašný třes rukou, všichni mě na to upozorňují, co se děje… taky se léčím na psychiatrii a mám úzkosti. Já mám k třesu ještě hrozné svalové slabosti, tak jsem se dostala na neurologii a tam mi Dr. diagnostikovala funkční poruchu hybnosti (funkční svalovou slabost a funkční třes), neuroložka mi ukazovala techniky, jak ten třes zastavovat, ale někdy mi to stejně nefunguje.
Já mám právě úzkosti, a od té doby, co se zhorsily tak mám i tres. Asi to spolu souvisí. Znám ten pocit, když připadá, že se na ně někdo dívá..
Děkuji za zkušenost, asi budu muset někam zajít. Tak jsem se tomu chtěla vyhnout…
@Anonymní píše:
Děkuji za zkušenost, asi budu muset někam zajít. Tak jsem se tomu chtěla vyhnout…
tres neni o veku ale o psychice/zavaznem onemocneni… to snad vi kazde dite… vcera dojit k doktorovi je pozde… obcas fakt zasnu nad prispevky, co sem vpluji.. kurna i ja pred 30ti lety vedela co je treba roztrousena skleroza, panicka porucha aj… a takoveto stavy resit pomoci netu fakt muze jen pablb… a pokud beres antidepresiva, tak se snad logicky zeptam toho, kdo ti je predepsal… to jsi fakt tak hloupa?…
Příspěvek upraven 19.12.20 v 00:00
@Anonymní píše:
Dobrý den,
jsem mladá, i přesto mam tyto obtíže. Mám úzkosti, ale momentálně mě trápí tres rukou. Vím, že to může být i důsledek úzkosti, ale potřebuji to nějak zmírnit. Omezuje mě to, beru horcik a antidepresiva. Moc prosím, neví někdo, co s tím? Zatím nechci k lékaři.
Může to být nežádoucí účinek těch antidepresiv.
Spíš jsem chtěla zkusit, zda někdo nemá podobné zkušenosti, než začnu chodit po doktorech, stejně tam ale zajdu, asi je to nej řešení
@Anonymní píše:
Spíš jsem chtěla zkusit, zda někdo nemá podobné zkušenosti, než začnu chodit po doktorech, stejně tam ale zajdu, asi je to nej řešení
Mám zkušenosti, začalo mi to v pubertě, naučila jsem se s tím žít. Vygradovalo to na 1. mateřské, kdy jsem měla tak velké úzkosti, že jsem měla potíže jít třeba i nakupovat. Brala jsem dva roky AD, které mi předepisoval neurolog, pak jsem mohla vysadit. Od té doby jsem to měla tak nějak zvládnutelné. Měla jsem druhé dítě, dodělala jsem si VŠ, ale prostě, když jsem nervózní, klepou se mi ruce, někdo zase koktá, někdo se červená nebo mu naskáčou na krku fleky. Měj se ráda, ber si ze sebe to lepší. Bude líp. Určitě je dobré podstoupit nějakou psychoterapii.
@markytka3 píše:
tres neni o veku ale o psychice/zavaznem onemocneni… to snad vi kazde dite… vcera dojit k doktorovi je pozde… obcas fakt zasnu nad prispevky, co sem vpluji.. kurna i ja pred 30ti lety vedela co je treba roztrousena skleroza, panicka porucha aj… a takoveto stavy resit pomoci netu fakt muze jen pablb… a pokud beres antidepresiva, tak se snad logicky zeptam toho, kdo ti je predepsal… to jsi fakt tak hloupa?…Příspěvek upraven 19.12.20 v 00:00
Je potřeba tak útočit? Zakladatelčin problém tě nějak ohrožuje, že to bereš tak strašně osobně nebo si tu chodíš pozvednout sebevědomí?
Chodím na psychoterapii. Graduje to stresem a těmi uzkostmi.
@Anonymní píše:
Chodím na psychoterapii. Graduje to stresem a těmi uzkostmi.
Dej tomu čas, bude to lepší.
Zakladatelko, jak dlouho bereš AD? Pokud bereš jen krátce, je potřeba ještě počkat, až zaberou. Jestli bereš delší dobu, možná by bylo potřeba změnit AD nebo upravit dávku. AD máš od psychiatra? Jana
Dobrý den,
jsem mladá, i přesto mam tyto obtíže. Mám úzkosti, ale momentálně mě trápí tres rukou. Vím, že to může být i důsledek úzkosti, ale potřebuji to nějak zmírnit. Omezuje mě to, beru horcik a antidepresiva. Moc prosím, neví někdo, co s tím? Zatím nechci k lékaři.