Třetí zuby u batolat

56
16.9.15 23:34

třetí zuby u batolat

Setkal se už někdo z vás s třetími zuby? Moje malá měla 2,5 měsíce když sem objevila první zub a to stoličku 8o teď má 3,5 m. a už máme 4 zuby. Pán zubař mi oznámil že jsou to takzvaně třetí zuby (před mlíčňáky). Na internetu nemůžu nic najít. Prý je to velice výjimečné. Ví někdo víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
17.9.15 05:55

Je to přespočetný zub. Synovi vyrostl mezi mléčným a stálým zubem. Místo jedničky mu vyrostl zub podobný stoličce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.9.15 08:58

To Já chápu že jsou to zuby navíc jenže ona už jich má 4×. Za chvíli bude mít všude v pusince tyhle před zuby. Nic hrozného se neděje prý to ničemu nevadí. Já jen jestli ještě někdo třeba měl Takové štěstí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
17.9.15 09:12

@Jane1987 Psala jsi, že na netu nemůžeš nic najít. Jmenuje se to přespočetný zub. A na netu je jen něco málo informací, moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
17.9.15 16:38

A nemuzou to byt normalni mlecny zoubky, jen proste driv narostly?
Prespocetny zub je totiz podle me, kdyz ma moje dcera v mlecnym chrupu proste dve dvojky.
ma nahore jednicku, dvojku, dvojku, spicatou trojku a ctverku.
a ctyri zuby navic, to uz je divny, ne.
ten treti zub, mel syn od zname a bylo to, kdyz se narodil s jednim zoubkem, kterej pak vypadl a pak mu normalne rostly zuby jak mely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
17.9.15 18:11

Přespočetný zub může být jeden i více. Dítě se s takovým zubem může narodit, může mu narůst před mléčnými, po mléčných, po stálých, prostě kdykoliv. U nás to zjišťovali rentgenem, ale syn byl větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
23.9.15 18:30

Mně zubař řekl že jsou to třetí zuby. Na internetu sem našla jeden článek a tam píšou toto:Třetí zuby jsou výjimkou!
Stálý chrup sestává ze 32 zubů. Představme si je odzadu: 12 stoliček, 8 třenových zubů, 4 špičáky a 8 řezáků. U děvčat vylézají zuby trvalého chrupu na povrch asi o rok dřív než u jejich klukovských vrstevníků. Za velkou výjimku se považuje, když některým lidem vyrostou kompletní třetí zuby a světovým unikátem se staly čtyři úplně nové sady chrupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
2.7.25 07:17

Zdravím. Moje malá měla úplně to samé co říkáte. Třetí zuby v 2.5 měsících. U nás ale vypadali jako malinké perličky, korálky a bylo jich celkem 5×. Do měsíce ale vypadli sami a narostli mlicnaky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.