Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Setkal se už někdo z vás s třetími zuby? Moje malá měla 2,5 měsíce když sem objevila první zub a to stoličku
teď má 3,5 m. a už máme 4 zuby. Pán zubař mi oznámil že jsou to takzvaně třetí zuby (před mlíčňáky). Na internetu nemůžu nic najít. Prý je to velice výjimečné. Ví někdo víc?
Je to přespočetný zub. Synovi vyrostl mezi mléčným a stálým zubem. Místo jedničky mu vyrostl zub podobný stoličce.
To Já chápu že jsou to zuby navíc jenže ona už jich má 4×. Za chvíli bude mít všude v pusince tyhle před zuby. Nic hrozného se neděje prý to ničemu nevadí. Já jen jestli ještě někdo třeba měl Takové štěstí?
@Jane1987 Psala jsi, že na netu nemůžeš nic najít. Jmenuje se to přespočetný zub. A na netu je jen něco málo informací, moc ne.
A nemuzou to byt normalni mlecny zoubky, jen proste driv narostly?
Prespocetny zub je totiz podle me, kdyz ma moje dcera v mlecnym chrupu proste dve dvojky.
ma nahore jednicku, dvojku, dvojku, spicatou trojku a ctverku.
a ctyri zuby navic, to uz je divny, ne.
ten treti zub, mel syn od zname a bylo to, kdyz se narodil s jednim zoubkem, kterej pak vypadl a pak mu normalne rostly zuby jak mely.
Přespočetný zub může být jeden i více. Dítě se s takovým zubem může narodit, může mu narůst před mléčnými, po mléčných, po stálých, prostě kdykoliv. U nás to zjišťovali rentgenem, ale syn byl větší.
Mně zubař řekl že jsou to třetí zuby. Na internetu sem našla jeden článek a tam píšou toto:Třetí zuby jsou výjimkou!
Stálý chrup sestává ze 32 zubů. Představme si je odzadu: 12 stoliček, 8 třenových zubů, 4 špičáky a 8 řezáků. U děvčat vylézají zuby trvalého chrupu na povrch asi o rok dřív než u jejich klukovských vrstevníků. Za velkou výjimku se považuje, když některým lidem vyrostou kompletní třetí zuby a světovým unikátem se staly čtyři úplně nové sady chrupu
Zdravím. Moje malá měla úplně to samé co říkáte. Třetí zuby v 2.5 měsících. U nás ale vypadali jako malinké perličky, korálky a bylo jich celkem 5×. Do měsíce ale vypadli sami a narostli mlicnaky ![]()