Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mamule píše:
A že je to prýma mít takovou rodinkuAle je pravda že jsou dny kdy bych někam sama utekla a poslouchala jen to slastné tichooooo
Príma to je, ale občas vyhrožuju, že prchnu do nedalekých polí, popř. si vezmu provaz a půjdu na zahradu na hrušku
Ještě jsem nikdy neprchla, stejně by mi po těch prďolících bylo za chvíli smutno ![]()
uvidíme,jestli dokážeme aktivně povídat i přes ty naše drobečky
předchozí diskuze,nás početných celkem umřela...... ![]()
fragola píše:mamule píše:Príma to je, ale občas vyhrožuju, že prchnu do nedalekých polí, popř. si vezmu provaz a půjdu na zahradu na hrušku
A že je to prýma mít takovou rodinkuAle je pravda že jsou dny kdy bych někam sama utekla a poslouchala jen to slastné tichooooo
![]()
![]()
Ještě jsem nikdy neprchla, stejně by mi po těch prďolících bylo za chvíli smutno
Tak to si piš že by ti bylo smutno
![]()
sophinka píše:
uvidíme,jestli dokážeme aktivně povídat i přes ty naše drobečkypředchozí diskuze,nás početných celkem umřela......
Sophi no uvidíme jak to dopadne ale budu doufat že si každá aspoň chviličku najdeme na napsání pár řádků jak se máme a hlavně že sme se ještě nezbláznily ![]()
Ahoj,
my máme tři děti. Já sním ještě o 4. a 5. s větším věkovým odstupem od těch tří (protože na víc dětí bych teď neměla čas, jsem na ně sama, hlídání nemám, manžel se vrací z práce až na večeři a zatím nikdo z ních nechodí do školky), ale to mi asi doma neprojde
Takže až se ti tři trochu osamostatní, začnu mažela asi trochu zpracovávat.
fajn tak já se mám blbě
prázdniny jsou pouze v polovině a děti nemůžu dostat od počítače. ![]()
dělám generální úklid s přestavbou nábytku,
jedeme po neděli k moři a manžel se chce po cestě stavit ke svým rodičům
,
holky mají být u mé drahé máti a má pršet tak to chci vidět jak dlouho je tam nechá,
jo a už dva měsíce bojuji s pocitem že sedmé mimčo by bylo fajn
zatím bojuji úspěšně a budu muset vyhnat manžu na vazektomii aby to tak i zůstalo ![]()
deimoska píše:
Ahoj,
my máme tři děti. Já sním ještě o 4. a 5. s větším věkovým odstupem od těch tří (protože na víc dětí bych teď neměla čas, jsem na ně sama, hlídání nemám, manžel se vrací z práce až na večeři a zatím nikdo z ních nechodí do školky), ale to mi asi doma neprojdeTakže až se ti tři trochu osamostatní, začnu mažela asi trochu zpracovávat.
deimoska - no koukám že bobíšek je mooc malinký tak tomu dej chvilku a pak začni pořádně zpracovávat ![]()
sophinka píše:
fajn tak já se mám blběprázdniny jsou pouze v polovině a děti nemůžu dostat od počítače.
jedeme po neděli k moři a manžel se chce po cestě stavit ke svým rodičům![]()
,
holky mají být u mé drahé máti a má pršet tak to chci vidět jak dlouho je tam nechá,
jo a už dva měsíce bojuji s pocitem že sedmé mimčo by bylo fajnzatím bojuji úspěšně a budu muset vyhnat manžu na vazektomii aby to tak i zůstalo
Sophi jůů tak moře bych si taky nechala líbit
jo a přestaň bojobat s pocity a manžu nikam nevyháněj
a víš že práce ti nikam neuteče !!!! ![]()
Ahoj holky ((-: my máme „jenom“ tři ((-: oproti některým zde jsme břídilové (-:
Jinak my k moři chceme a moc (-: tak prý příští rok a že se na těch pár dnů musím zbavit dětí. Čtete správně „musím“ (((-: ne musíme… jenom by mě zajímalo, jak to udělat. Babičky nefungujou (-: No asi proto mi na to zařizování dal manžílek ten rok. Jinak stal se zázrak a dneska je nejstarší s tatínkem na výletě ((-: doufám, že až přijedou, že mi rovnou neřekne, že další výlet až jí bude 30 let.
![]()
Aty píše:
Ahoj holky ((-: my máme „jenom“ tři ((-: oproti některým zde jsme břídilové (-:
Jinak my k moři chceme a moc (-: tak prý příští rok a že se na těch pár dnů musím zbavit dětí. Čtete správně „musím“ (((-: ne musíme… jenom by mě zajímalo, jak to udělat. Babičky nefungujou (-: No asi proto mi na to zařizování dal manžílek ten rok. Jinak stal se zázrak a dneska je nejstarší s tatínkem na výletě ((-: doufám, že až přijedou, že mi rovnou neřekne, že další výlet až jí bude 30 let.![]()
![]()
![]()
tak to ti poradím až pojedete na tu dovču tak dej děti chvilku k ledu po návratu jen rozmrazit
![]()
Stejně se musím zasmát nad uvažováním chlapů
jedu na dovču ale ty se zbav dětí
![]()
mamule píše:sophinka píše:Sophi jůů tak moře bych si taky nechala líbit
fajn tak já se mám blběprázdniny jsou pouze v polovině a děti nemůžu dostat od počítače.
,
jo a už dva měsíce bojuji s pocitem že sedmé mimčo by bylo fajnzatím bojuji úspěšně a budu muset vyhnat manžu na vazektomii aby to tak i zůstalo
a víš že práce ti nikam neuteče !!!!
to je fakt práce neuteče. tu mám 20 hodin denně
lámou se ve mě pocity ,že miminko chci,ale na druhou stranu už bych chtěla i to co následuje,chdit na výlety bez kočáru a plen
např. nebo s dětma do kina,do divadla,s manželem na večeři......
sophinka píše:mamule píše:to je fakt práce neuteče. tu mám 20 hodin denněsophinka píše:Sophi jůů tak moře bych si taky nechala líbit
,
a víš že práce ti nikam neuteče !!!!
lámou se ve mě pocity ,že miminko chci,ale na druhou stranu už bych chtěla i to co následuje,chdit na výlety bez kočáru a plen
např. nebo s dětma do kina,do divadla,s manželem na večeři......
Tak a teď který pocit bude silnější
![]()
mamule: no to se snadno řekne zpracovávat, jenže jak ho k tomu dokopat, aby chtěl ještě víc dětí (další bych chtěla až cca za 5 let, páté za 7 let). Už tak jsme nad jeho limitem (chtěl dvě).
Tímto vznáším dotaz na 4 a vícetětné - jak jste přiměly manžela, aby chtěl velkou rodinu? Já neustále čelím argumentům, že to neutáhneme finančně, že pak každý nebude mít VŠ (při tom se mi otvírá kudla v kapse - nikdo z našich dětí ještě nechodí do školky, natož do školy, a rodina už jim plánuje VŠ …), nemáme na větší auto (což jako jediný argument uznávám, že je pravda) …