Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to mě se na štěstí stalo poprvé, že se pan doktor snažil mě vyprovodit co nejrychleji. Protože malý plakal, měl pokakanou plínu a hlavně Eliška byla jak utržená ze řetězu, neposeděla ani 10vteřin, pořád skákala do řeči. No prostě katastrofa
![]()
Zdravím,
ráda bych se taky přidala. U nás je teda 3 konečná, hold máám všechny děti císařem.
Ad doktoři občas chodí všichni, tchán zvládne jen Alenku hlídat.Objednávám sre tak abych nečekala a hlásím předem že přijdu se třemi dětmi.
Jak se zvládáte věnovat všem dětem? Já moc ne, mám pocit že neustále jen řeším spory.
Brum mě přijde, že teď co je Eliška na prázninách se oběma malým věnuju hodně a hlavně si je naprosto nerušeně užívám. Když je Eliška doma stihnu se u těch mladších postarat o to nejnutnější a nejdůležitější, protože mi vezme veškerou energii ![]()
Brum to už se těším až začne opět školka, že bude doma taky klidněji
I když už mi začíná ten křik tady i docela chybět
Ale aspoň přes prázdniny trošku spočnu, protože to fakt potřebuju. Zítra nás čeká poradna a za týden jsem objednaná do trombocentra a to jsem tam měla jít hned po šestinedělí
a ještě odběry, to zas bude příští týden lítání ![]()
No hlavně mě přijde že se tam Alenka vyřádí a něco nauči. A to je tam jen do oběda. Doma ju nemůžu přimět k pořádné činnosti.
Já mám doktory zmáknutý, dneska jsem se všema absolvovala Alenčino oční. Sestřička sice zvedla obočí když jsme všichni napochodovali dovnitř ale musím říct že byli kluci hodní a Alenka spolupracovala. Další doktory máme až koncem srpna. Opět oční. Kam nerada chodím je zubní, protože se vždycky hodinu čeká a až mám jít dovnitř, tak je Petřík rozlítanej a Tomášek hladovej.
U ostatních doktorů naštěstí nečekám. Nebo max. 15-20 min.
lukymaty píše:
No přesně stejne reakce dostavam i ja chceme mit děti ctyři i manžel.Mam dva syny a každy si ze mě děla srandu že ještě tu holčičku a když jim odpovim že ano tak na mě vyvali oči že to je blbost.Ale u starší generace to bylo normalni a zvladali to.Pry že chudaci děti že se nikdy nikam nedostanou atd.ale my se jim snažime dat vše ne že by byli rozmazlení ale nestradaji.I moje mama se drži za hlavu že jsem pitoma.Ale mame velky barak,manžel je pracovity.
Podle mě je důležitý jestli jim věnujete čas, mají společný zážitky atd. Nemusí být přece každý rok u moře.
Já ted naplánovala že budem od září chodit do Montessori, zatím chodila jen Alenka ale Petřík už dospěl do věku kdy by mohl taky začít. A jednou za 14 dní plavat. Ale na to si vezmu Petra, sama nemám odvahu. A platit každýmu kurz se mě nechce.
Pěkné ráno,
Brum pokud jdu k doktorovi s Eliškou, tak je to v pohodě. Chodíme na logopedii a tam zatím nikdy nebyl problém. Doktorka se věnuje Elišce, Márinka si tam hraje a Vojta kouká.
Problém je když musím jít já, a bohužel toho nemám málo, a musím brát všechny děti. Ale je pravda, že s Eliškou byl problém téměř vždy, i když byla sama. Prostě musí být za každou cenu středem pozornosti ![]()
Taky krásné ráno,
Tezi no já chodím ve školním roce když je Alenka ve školce, ale já mám jen občas doktory. A když musím přes prázdniny, tak je schopnej hlídat tchán.
Jdu se vrhnout do práce, chvilku jsem donutila Alenku něco smysluplnýho dělat. Odpoledne půjdem na zahradu.
Brum píše:
Taky krásné ráno,Tezi no já chodím ve školním roce když je Alenka ve školce, ale já mám jen občas doktory. A když musím přes prázdniny, tak je schopnej hlídat tchán.
Jdu se vrhnout do práce, chvilku jsem donutila Alenku něco smysluplnýho dělat. Odpoledne půjdem na zahradu.
Jooo to já mám výhodu pubošů a prázdnin Kuba je na zahradě už teď a já sedím u pc ![]()
Brum taky se snažím chodit tak ať je Eliška ve školce. Ale teď přes prázdniny to nějak nevyšlo. Obě babičky bydlí daleko, jedna 400km a druhá 450km, takže hlídání opravdu není.
Tak jsem zmákla co jsem chtěla, ještě vysaju a jdeme na zahradu (na každej den si píšu seznam co chci udělat a průběžně odškrtávám).
Tez kdybys byla z Brna tak vypomůžu, jinak lituju. Vím jak je to náročně když se mnou musí Alenka třeba k zubařce.
Brum díky, ale bydlíme až v Dobříši
a k doktorům jezdím do Prahy.
Máš sourozenecký kočárek nebo ten prostřední už ťapká sám. Já jsem kupovala sourozenecký, protože Márinka je pohodlná a ráda se vozí a jsem za něj moc ráda.