Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kocourGarfield píše:
@unuděná oni žádnou hypo neplatí. Dostali byt v Praze od rodičů.
A bude spousta profesí, kde prostě 50 brát nebudeš ani v Praze a nějak žít musíš.
Třeba učitelka ve školce v Praze má 35 btto.Příspěvek upraven 07.02.22 v 13:01
Máš pravdu. Ale proč pak bydlet v Praze, když můžeš mít stejný plat i tam, kde je život podstatně levnější?
Za prodaný byt v Praze koupíš nádherný barák v Polabí třeba.
@Barbucha3
Ani 10 vejšek nic neznamená, jestli máš neprespektivní obor. A opravdu kde jaký učňák ( řemeslník) bude brát víc než ty.
Příspěvek upraven 07.02.22 v 14:15
@unuděná třeba tam mají vazby? Líbí se jim místo? Oni jinde žít nechtějí a bez hypo jsou naprosto v pohodě i se 45 k měsíčně dohromady
Oni ve výsledku totiž mají stejně jako ti se 100 a hypotékou na 30 let ![]()
@Anonymní píše:
Já taky. Tři mám, ale ne takhle brzy po sobě. Čtvrté bych nedala. Nenechali jsme si ho a zatím teda nelituju ani omylem. Už tak mám mnohdy dost. Obdivuju ty, co mají tři děti brzy po sobě, mně daly zabrat i jen dvě. Teď používáme antikoncepci tak pečlivě, jak to jen jde a hodlám jít taky na sterilizaci, protože toto řešit už nikdy nechci.
Ale taky vím, jak je nebezpečné rozhodnout se nějak jen kvůli vnějším důvodům a ne z vlastního vnitřního přesvědčení. Mít pochyby a pak si to vyčítat je nejlepší cesta k traumatu a to fakt nemusí dopadnout dobře (a děti a rodinu to ovlivní negativně taky).
U nás třeba se situace trochu změnila, to co jsem si psala jakoby do proti (manžel začne studovat k práci, nemáme na větší auto, propadl by mi rodičák..) teď už neplatí. Ale nedostatek místa doma, soukromí, potřeba více financí i do budoucna, a hlavně věk, zdravotní a psychický stav, to je stále stejné.
U nás nejvíc minus byl můj zdravotní stav. Který by další těhotenství a kojení zase zhoršilo. Už ve třetím jsem měla dost problémů.
A stejně jako ty nelituji.
@kocourGarfield píše:
@unuděná třeba tam mají vazby? Líbí se jim místo? Oni jinde žít nechtějí a bez hypo jsou naprosto v pohodě i se 45 k měsíčně dohromadyOni ve výsledku totiž mají stejně jako ti se 100 a hypotékou na 30 let
Tak tohle nebyla reakce konkrétně na situaci tvých přátel, jen že jsem se s tím párkrát setkala, jak někdo fňuká, že je v Praze draze, ale že by ho napadlo se odstěhovat, to ne ![]()
Dobrý den,
diskuzi na žádost zakladatelky zamykám.
Děkuji za pochopení a přeji krásný den
Diana ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.