Třídíte odpad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mmonica
8.9.11 19:51

tridime,musime,jinak by byl pruser,ted nam dokonce zacali jezdit pro netrideny odpad jednou za 14 dni,aby lidi vic tridili,dokonce musime tridit i bioodpad

• Citovat
  • Upravit
4306
8.9.11 19:54
AnastazieB píše:
JanaK88 píše:
Na chatě dáváme bio odpad do kompostéru a pořídili jsme si i briketovač na papír, ale v bytě je to trochu horší, občas prostě něco ujede. Rozhodně to tolik neřešíme, třeba kelímky od jogurtů opravdu nevymýváme :-D

Jano, není potřeba nic vymývat :wink: Akorát by odpad neměl být moc mastný (třeba mastné papíry se dávají do směsného odpadu). Ale čisté být určitě nemusí :wink:

Já teda považuju třídění odpadu za naprosto nenáročnou (zvlášť ve městech, kde jsou kontejnery na každém rohu) činnost, to nejmenší, co může každý člověk udělat pro životní prostředí… Občas nechápu, když koukám do naší popelnice, kde je plno PET lahví, kartónů a tak… (máme kontejnery před domem).

Já jsem jen chtěla vyjádřit, že to opravdu naše rodina tolik neřeší :-D Ve městě třídění poměrně jde, ale právě na chatě jsme narazili na to, že to jde špatně. Plast i sklo je beznadějně plné a nám nezbývá, než to tahat do města a tam vyhazovat a to děláme jen proto, že ten odpad po cestě naštěstí nesmrdí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.9.11 19:54

Třídila jsem do té doby, než jsem se dozvěděla ( a viděla na vlastní oči), že to stejně všechno hází na jednu hromadu… :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
8.9.11 19:58

Třídím,ale někdy taky hodím do popelnice všechno,jak píše Monny vozí to na jednu kupu,tak se stím zas tak nepářu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839

… taky jsem slyšela, že to končí na jedné hromadě.

Přesto třídím:
papír, plasty, kartony od džusů, sklo, vybité baterky nosím do speciálních schránek a máme bio-popelnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163

nevím jak dál! ale kontejnery mám na dohled z okna… takže vidím, že přijedou a vysypou vždy jen jeden - buď plast či sklo… nebo papír! nikdy nesesypávají dohromady! tak třídím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
8.9.11 19:59

Monny, sesypávání se dělá ze dvou důvodů - buď je nějaký kontejner nějak znečištěný, že tam někdo hodí něco jiného, pak se to dává do směsného, anebo se třeba dva druhy sváží dohromady, protože mají jednoduchou technologii jak to zas rozdělit… Věř tomu, že tříděný odpad je velký kšeft, ty firmy to nedělají kvůli dobrému svědomí, takže by se jim opravdu nevyplatilo to vozit na skládku. Navíc za skládku se platí, narozdíl od vytříděného odpadu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
8.9.11 20:05

Sypou na jednu hromadu… možná kdysy dávno, dneska to neplatí, tříděný odpad je pro ty firmy celkem byznys, neb ho dál zpracovávají.

Ale je to bezva výmluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
8.9.11 20:06

Třídíme- popelnici nám vyvážejí co 14.dnů- takže je to nutné a pro tříděný odpad si popeláři jezdí co 5.týdnů a nové pytle dají hned- výměna kus za kus.
Teď se u nás nově začaly třídit i krabice od mlíka, džusu atd. A bioodpad dáváme do vlastního kompostu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 20:06

Jsem z Ostravy, ano má se odvoz zdražovat. Bydlíme v panelákovém domě, 3 vchody, 11 pater, 4 byty na patře takže hodně odpadků a hodně kontejnerů. Ale taky hodně bezdomovců, co se v tom hrabou (kontejner na papír furt zcela prázdný). Takže já až jsem měla veliký úmysl a doma třídila, tak často to pak hodím do jednoho, protože, když u toho vidím ty bezdomovce, tak nechi na tu popelnici ani sahat.

A začíná to být opravdu krizové. Takže poslední dny na to kašlu a říkám si, že pokud chtějí abych třídila, tak ať něco udělají s těmi bezdomovci, co se v kontejnerech přehrabují a vypadají nemocně (žloutenka, otevřené rány, svrab) a s čistotou kontejnerů. Nedávno jsem u popelnic potkala jednoho, co měl otevřené rány na obou nohách, šílený smrad, bezdomovec byl živý, hýbal se, ale přesto měl na nohách hejno much.

• Citovat
  • Upravit
Larr
8.9.11 20:07

Na vesnici je to možná jiné, ale ve větších městech (více lidí, více lidí bez domova)jsou ty popelnice hrozně nevábné:(

• Citovat
  • Upravit
4118
8.9.11 20:09

Třídíme, ale nijak dramaticky to nehrotíme. Před týdnem jsem koupila nehorázně drahej odpaďák na tříděnej odpad, abych se donutila víc třídit. Mám velkou radost, že nemám zaskládaný topení papírem a plastovejma lahvema :pankac: A hlavně do „černý“ popelnice jde odhadem maximálně půlka původního objemu odpadků :potlesk: A až Máju odplínkujem, budem chodit s „černým“ pytlíkem minimálně :lol:
A vy mi řeknete, že to stejně končí na jedný skládce? Proč by se někdo obtěžoval „instalovat“ na každém rohu barevný popelnice? Proč by popeláři vyváželi daný den jen jednu barvu a ne všechny najednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739

Larr, to je teda opravdu blbá výmluva… :roll: Bezdomovci s otevřenými ranami chodí i po ulici a přesto po ní chodíš taky. Navíc se to týká jen papíru. Při troše šikovnosti lze kontejner otevřít i bez dotyku…

U nás teda popelnice nevábné nejsou, a to bydlím v centru toho největšího města… Navíc teď nám tu udělali ty zabudované v zemi :wink:

Příspěvek upraven 08.09.11 v 20:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651

Třídíme vše, co u nás třídit lze, tj. papír, PET flašky+tetrapaky, sklo bílé/barevné. Dále třídíme bioodpad do vlastního kompostu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.9.11 20:10
mag píše:
Sypou na jednu hromadu… možná kdysy dávno, dneska to neplatí, tříděný odpad je pro ty firmy celkem byznys, neb ho dál zpracovávají.Ale je to bezva výmluva.

Není to výmluva, viděla jsem to v Praze, na nejedné skládce.. všechno sypaly na jednu hromadu… :nevim: Tříděné i netříděné… :nevim:

A navíc teď máme v baráku pouze netříděné popelnice, a kontejnery tu v centru fakt nejsou.. takže bůhví kam bych to musela nosit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný