Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to je dobre, uz bylo na case
, mne taky vysel pozitivny na DS a nakonec je prcek zcela zdrav/tuky tuky tuk/
a jinak tomu vysetreni v I. trimestru se rika screening
(odber krve a pak UTZ)
Mě tyto testy vždy vyšly špatně, to mám tři děti a zatím díky bohu zdravé…14,12 a 5 let, ale tenkrát to byly nervy
.
@Mamina 38 píše:
Jen bych ráda upozornila, že tripl test se již neprovádí. Dnes jsem přišla od paní doktorky s touto informací a důvodem prý je mnoho falešně pozitivních výsledků! Z 250 pozitivních výsledků je skutečně pozitivní jen jeden jediný!!! Raději si zaplaťte, pokud vám to neproplácí pojišťovna, podrobné vyšetření - odběry, ultrazvuk… v I. trimestru!!! Nevím, jak se tomuto vyšetření přesně říká, ale je velice podrobné a lecos prozradí. Mějte se a přeji zdravá a krásná miminka
Tak až to uslyším např. v televizních novinách, tak tomu uvěřím. Mě totiž dr. ten test vnucoval ještě na jaře. A kamarádka která je zrovna v 16tt na něj podstoupila odběry krve…
Ono někteří lékař ho už nedělají, protože mu nevěří. Ale většina lékařů ano
Mě ho udělali i když sem ho odmítla, Byla sem na genetice a tam to vyšlo dobře, takže při další návštěvě sem jim řekla, že mě nějakej jejich výsledek triple testu nezajímá
No, tak to mi na klidu nedodá!
Na triply jdu v pondělí a jsem maximálně nas****, protože jsem si jasně své MUDře řekla o screening v 1. trimestru, ona mě objednala na odběr, já jí řekla, jestli to není už pozdě, ona že je to v pořádku /přijeli jsme zrovna po 4 dnech z dovolené/ a když jsem tam došla, tak prý, že už je na to pozdě!!! Byla jsem 14+2 a když viděla, že mi to není po chuti, volala do Hradce primářce na genetiku, která jí to jen potvrdila!
Takže asi tak…
O časté falešnosti triplů vím, tak teď váhám, jestli na to mám v pondělí vůbec jít, abych zbytečně neplašila potom ![]()
Ach jo… doktorku samozřejmě měním, tohle byla poslední kapka, jen v pondělí vezmu kartu a tradá od ní fuč…
Pokud se nepletu, další dobrý genetický screening se dělá v tom 20. tt, ne?
Co vím, tak na screaning v prvním trimestru se ženská objednává sama, to neni povinost lékaře ![]()
Tak mne na nej gyndr poslala sama, pac kdyz clovek necte internet a takovyhle stranky a je prvo rodicka, jak muze vedet co se kdy dela…mela by s tim aspon seznamit, rict kdy se co dela a kam se mamina ma obratit, pripadne se objednat…ja byla na screeningu vysel dobre a stejne me doktor ktery mi delal screening poslala jeste na triply, ty samozrejme vysly spatne, ani nevim jak, tak jsem sla na plodovku a uplne zbytecne, prcek je v poradku zadny DS nema…priste bych se na nejaky triply uz vykaslala pokud by screening vysel dobre.Je to akorat tahani penez z pojistovny… ![]()
@Denino píše:
Co vím, tak na screaning v prvním trimestru se ženská objednává sama, to neni povinost lékaře
u nás to funguje tak, že chodíme na utz do okresní nemocnice a pak na krevní odběr ke svojí lékařce, která to pak posílá do fakultky na genetiku…
Samozřejmě, jsem si o to požádala, o to víc mě štve, že to dopadlo takhle ![]()
@bořková píše:
Pokud se nepletu, další dobrý genetický screening se dělá v tom 20. tt, ne?
Ano ve 20tt se dela taky podrobny UTZ, taky je z neho lecos poznat, ale me screening delali v nemocnici a UTZ ve 20tt uz pak muj doktor v ordinaci…
@Hanka79 píše:
Ano ve 20tt se dela taky podrobny UTZ, taky je z neho lecos poznat, ale me screening delali v nemocnici a UTZ ve 20tt uz pak muj doktor v ordinaci…
no, moje dr. utz v ordinaci nemá, jezdímna něj posvojí porodnice, čilidookresní nemocnice…
@bořková píše:
no, moje dr. utz v ordinaci nemá, jezdímna něj posvojí porodnice, čilidookresní nemocnice…
Ja bych se na triply asi vykaslala a pockala na ten UTZ
kdyz vyjdou spatne tak co? budou urcite vyzadovat plodovku ![]()
@Hanka79 píše:
Ja bych se na triply asi vykaslala a pockala na ten UTZkdyz vyjdou spatne tak co? budou urcite vyzadovat plodovku
nad tímprávě taky uvažuju, navíc, když mi pořád šoupou s termínem… podle MS se liší o 10 dní než dle utz, tak si říkám, kdo ví jak to vlastně je a jaký mám hladiny těch 3 hormonů ![]()
Zavolám si ještě té MUDr, co k ní budu přestupovat a zeptám
se na její názor…ale je pravda, že ten utz ve 20tt je pojistka a navíc bude hodně podrobný ![]()
Neni lékařovo povinost o tomhle ani informovat. bohužel. já sem se o tom taky dozvěděla z internetu a doktor mi o tm neřekl nic. Objednala jsem se tam sama ![]()
No mě dělali tripple testy zrovna včera, tak se těším že budu označena za nespolupracující, až odmítnu plodovku. Dokoce se vsázím jestli to bude poz nebo neg
![]()
že mi odebírali krev i na triple jsem se dozvěděla až z průkazky, sestřička mi řekla, že je to jen „na kontrolu“ ![]()
Jen bych ráda upozornila, že tripl test se již neprovádí. Dnes jsem přišla od paní doktorky s touto informací a důvodem prý je mnoho falešně pozitivních výsledků! Z 250 pozitivních výsledků je skutečně pozitivní jen jeden jediný!!! Raději si zaplaťte, pokud vám to neproplácí pojišťovna, podrobné vyšetření - odběry, ultrazvuk… v I. trimestru!!! Nevím, jak se tomuto vyšetření přesně říká, ale je velice podrobné a lecos prozradí. Mějte se a přeji zdravá a krásná miminka