Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martanek29 Sestra mi právě taky řekla, že si mám zavolat za týdne. Prvotrimestriál mi vyšel ukázkově, tak bych to nejspíš potom taky neřešila…
@Sinquinita pokud vysel ukazkove, tak to vubec neres…mne to tehdy taky vyslo dobre, jen ten triple test ne, mela jsem riziko 1:40…to mi prislo jako fakt hodne, proto jsem plodovku podstoupila…ted, kdyby ty testy porad delal, tak je odmitnu…
@Sinquinita Moje výsledky poslaly až víc jak za týden doktorce a ta mi teprve volala, že mám riziko 1:40 na downův syndrom. Já celá vyděšená podstoupila odběr plodové vody, kde vyšlo všechno v pořádku, teď máme 3 měsíčního zdravého chlapečka. Takže za mě triple testy jsou jen na vynervování, už bych na ně nešla.
@ligurka Ach jo mám stejný problém 1 screning naprosto v pořádku riziko 1:10000… Bohžel jsem měla nějaké komplikace a pak ležela v nemocnici s tvrdnutím břicha atd. Cpali do mě všechno možné co mohli. a vzali mě i krev…No tripple test.1:35 na down.Jsem z toho hotová. moje dr mi ani nezavolala že je ten výsledek tak špatný. dneska jsem byla na poradně a tam mi to oznámila. V pondělí jedu na velký utz..prý ať mě tam pořádně prohlédnou a pak se rozmyslím že ty tripple testy vycházejí často špatně..-tak proč mi je teda dělali…?.. o tom že už dva dny brečím a jsem úplně hotová vůbec nemluvím. Je šance že na tom velkém utz poznají toho down? Píchat si jehlu do břicha…Je mi z toho zle!
@Ufinka87 Já než jsem šla na ten odběr plodové vody tak mi dělali podrobný UZV a doktorka říkala rovnou, že to vypadá v pořádku. Tak si myslím, že tam by už něco viděli kdyby to bylo špatné. Odběr jsem podstoupila hlavně proto, že mi v té době bylo 40 let. Určitě to budete mít taky v pořádku ty tripple testy vychází fakt dost nepřesně. Jinak to skoro vůbec nebolí, asi jako normální injekce, takže toho se vůbec neboj. Já jsem si za příplatek zvolila to, že budu vědět výsledky ještě ten den, protože ty nervy jsou opravdu hrozné. A hlavně po tom aspoň 2-3 dny ležet a i pak více odpočívat a šetřit se. Přeju jen dobré výsledky, držte se.