Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Achjooo škoda že sem o tom screemingu nevedela driv a gyn. mi o nicem nerekl ze jo, to je furt ste mlada vsechno vypada dobre a ted jdu na tripply…Jak dlouho se ceka na výsledky? Ještě mě napadlo, když se všude píše že sou falešně pozitivní můžou být i falešně negativní? Můžu si nějak ještě jinak ověřit že bude miminko zdrave? Díky moc holky.
@Evulineek Taky jsem nebyla na prvotrimestrálním screeningu a šla jsem na triply..vyšlo mi to negativně, a jestli jsou falešně negativní o tom ani nepřemýšlím…prostě si říkám, že je v pořádku…a ověří se to při „velkém“ ultrazvuku, který se provádí kolem 20.-22.týdne..takže neboj ![]()
Dobrý den, chci se zeptat jestli je tu třeba někdo komu vyšel prvo. screaning dobře a triple špatně.. co se děje pak? děkuji
@sabinasa píše:
Jo a výsledky se dozvíš tak za 14 dnů
tak prej si mam zavolat už za tejden:) tak aspon že tak
Radenko: jojo, já jsem jeden z těch případů. Prvotní screening ve 12 tt vpořádku, triple špatný. Následoval odběr plodovky, ten dopadl dobře, děťátko je zdravé už několik let. Proto říkám, triply nedělat, nepodstupovat, zbytečně se tím nestresovat. Po druhé jsem ho již nepodstoupila.
Někdo se ptal, jestli může být triple i falešně negativní. To samozřejmě může. Žádný test není 100%, ale odhalí většinu. Nám maminkám nezbývá než doufat, že zrovna to naše miminko bude vpořádku, celé těhotenství bude vpořádku, porod proběhne bez komplikací.. Člověk nemá nikdy žádnou jistotu, jen musíme být pozitivní.
Děkuji moc za info, no já jdu v ůterý na screeninig.. Tak snad bude vše ok..
Teď jsem byla na odběru krve kvůli tomu to testu a sestra mi řekla, že není tak spolehlivý jako ten ve 12tt co si platíte samy i když to někomu zdravotní pojišťovna proplácí. Spoustě maminkám výjde tenhle test špatně, ale přitom jsou naprosto v pořádku. Takže si myslím, že lepší je věřit tomu prvnímu a tenhle tolik neřešit. Akorát to pak tu maminku stresuje ![]()
Nikdy, zastaraly nepresny test, co vychazi falesne pozitivni
No já spíš řeším to, že mně 1. genetika dopadla dobře ve 13tt, takže to je jedno, ale doktorka mi odběr krve na triple napsala do žádanky na 4.2. no a já už jsem dneska 18tt a mám info, že TT se dělá mezi 14-18tt tak nevím
@Verun83
@shopaholicka myslis krev a 1.screening, ze mas ok? Odmitni triple test a jdi pak na druhy screening. To uplne staci. Obe tehu jsem to tak absolvovala.
@Verun83 taky se divím.. kdyby radši platili nějaký ten Prenascan…