Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Žirafátko píše:že mi odebírali krev i na triple jsem se dozvěděla až z průkazky, sestřička mi řekla, že je to jen „na kontrolu“
no klasika, mají z toho body ![]()
Já kdybych nevěděla dopředu, že se v tom a tom týdnu bere krev zrovna na triply, tak by mi taky neřekli na co ji berou. Takže jsem si ji nenechala vzít
@Denino píše:
Neni lékařovo povinost o tomhle ani informovat. bohužel. já sem se o tom taky dozvěděla z internetu a doktor mi o tm neřekl nic. Objednala jsem se tam sama
já nevím, ale budu se opakovat
já se s doktorkou domluvila, u nás se to objednává přes ní
Zařídila jse si ten utz a pak měla jít na obděry k ní… domluvily jsme se na nějakém termínu, já jsem jí sama říkala, že to asi bude pozdě… a ona, že to bude dobrý, ať dojdu… a přišla jsem tam a ona, že je pozdě ![]()
@Žirafátko píše:
No mě dělali tripple testy zrovna včera, tak se těším že budu označena za nespolupracující, až odmítnu plodovku. Dokoce se vsázím jestli to bude poz nebo neg![]()
![]()
![]()
že mi odebírali krev i na triple jsem se dozvěděla až z průkazky, sestřička mi řekla, že je to jen „na kontrolu“
to je taky pěkná nehoráznost ![]()
Dnes jsem si volala o vysledky triple testu a jedna hodnota vysla spatne…zacinaji mi pracovat nervy. pritom jsem byla na 12tt na creeningu/uzv+krev/ a vse vyslo dobre a ted tohle…ale uvidim. mam si dojit pro doporuceni ke genetikovi a necham se prekvapit co mi rekne a nabidne…pamatuji se na tehotenstvi pred 12ti lety, tou dobou mi bylo 21let a zila jsem v nemecku a tam mi triple test vysel tez spatne, ale tenkrat mi cesky lekar, co emigroval po 68roce do nemecka, rekl, ze vyssi hodnota nemusi znamenat postizeni, ze je to ovlivneno i psychickou strankou cloveka…a ze to tenkrat psycho bylo
ale kluk se narodil zdravy a jesli ma dvakrat do roka rymu
je naprosto zdravej
no ale dneska uz nejsem nejmladsi…tak se necham radsi premluvit a do te genet. poradny radsi zajdu…
@oesterley píše:
Dnes jsem si volala o vysledky triple testu a jedna hodnota vysla spatne…zacinaji mi pracovat nervy. pritom jsem byla na 12tt na creeningu/uzv+krev/ a vse vyslo dobre a ted tohle…ale uvidim. mam si dojit pro doporuceni ke genetikovi a necham se prekvapit co mi rekne a nabidne…pamatuji se na tehotenstvi pred 12ti lety, tou dobou mi bylo 21let a zila jsem v nemecku a tam mi triple test vysel tez spatne, ale tenkrat mi cesky lekar, co emigroval po 68roce do nemecka, rekl, ze vyssi hodnota nemusi znamenat postizeni, ze je to ovlivneno i psychickou strankou cloveka…a ze to tenkrat psycho byloale kluk se narodil zdravy a jesli ma dvakrat do roka rymu
je naprosto zdravej
no ale dneska uz nejsem nejmladsi…tak se necham radsi premluvit a do te genet. poradny radsi zajdu…
Ahojky, mne screening taky vysel dobre a triply pak spatne, ani nevim na co, papir jsem zadny nedostala, geneticka protivna a neprijemna, jak trn nekde…ale nakonec jsme se s manzelem dohodli, ze na plodovku pujdu..no nakonec vse dopadlo dobre a prcek je zdravy „tuky tuky tuk“…takze ty triply to je fakt strasak kazde tehulky…
Kazdopadne drzim pesticky, ale ja myslim, ze je vse v poradku, ze se nemas ceho bat, ja bych podruhe na triply uz nesla, ikdyby me tam za nohu tahali ![]()
Ahoj holky, vidim tu neco o tech triple testech. Dnes mi moje gynekolozka rekla, ze ona uz je normalne nedela, ze to delaji v nemocnici. Tam jsem ted volala a oni se zase odvolavali na mou gynekolozku, ze to dela ona a ze je to v jeji kompetenci. Screening ve 13 tt mi vysel negativni. A taky jsem slysela, ze ty triple testy v 16 tt vychazeji casto falesne pozitivni. Podle me gynekolozky na ne nemusim, protoze nemam zadne komplikace a jsem zdrava. Mozna je to tak lepsi, kdyz jsem nic nezjistila. Tak na ne nepujdu. Ten screening ve 20 tt by mel stacit. Jaky na to mate nazor?
Naprosto souhlasím
![]()
@Karku píše:
Mě se líbí tyhle úvahy, kdy má ženská mít dítě a kdy porodit..jako že nejlepší je rodit mezi tím a tím rokem a blablabla…to jsou takový názory jako z pomocný školy..když halt toho pravýho najdu později a pár let se snažíme, tak těžko můžu porodit tehdy kdy to doktorovi připadá nejvhodnější..za druhý si nemyslím, že by matky třicítky nebo po do toho doktorům nějak zvlášť kecaly, ale fakt je, že už mají lecos odžito a zažito a prostě si prosazují svůj názor než leckteré mládě, tím se rozhodně nechci dotknout mladých matek, protože tohle srovnání mladá stará osobně nesnáším..možná by to chtělo zapojit trošku rozum, než začnu psát moudra o nejvhodnější chvíle rodit a mít děti, protože leckdy to s žádnou kariérou nesouvisí, jen asi většina žen, chce přivést dítě do fungujícího a milujícího prostředí
@Martinka-a píše:
Ahoj holky, vidim tu neco o tech triple testech. Dnes mi moje gynekolozka rekla, ze ona uz je normalne nedela, ze to delaji v nemocnici. Tam jsem ted volala a oni se zase odvolavali na mou gynekolozku, ze to dela ona a ze je to v jeji kompetenci. Screening ve 13 tt mi vysel negativni. A taky jsem slysela, ze ty triple testy v 16 tt vychazeji casto falesne pozitivni. Podle me gynekolozky na ne nemusim, protoze nemam zadne komplikace a jsem zdrava. Mozna je to tak lepsi, kdyz jsem nic nezjistila. Tak na ne nepujdu. Ten screening ve 20 tt by mel stacit. Jaky na to mate nazor?
Ahojky, ja uz jsem to tady nekde psala, kdybychom se nekdy rozhodli pro druhe, uz bych na triply nesla, screening mi vysel taky pekne a negativni a stejne me poslali na triply a ty vysly pozitivne, cisla nevim nikdo mi je nerekl, nakonec me tak vylekali, ze jsem sla i na plodovku a uplne zbytecne, prcek se narodil zdravy a bez DS…takze priste bych na triply nesla…beztak uz na ne hodne doktoru tehulky neposilaji. ![]()
Ahoj me triple test vysel na zvysene riziko u dcery a nakonec se narodila uplne zdrava. ted jsem opet tehotna a zase mi vyslo zvysene riziko syndromu.
Ahoj holky, taky mi v těhotenství vyšel triple test špatně. Měli jsme riziko Downova syndromu 1:220. Chtěli mě posílat na odběr plodové vody, ale nikdo už neřekne, že riziko potratu je v tomto případě mnohem větší 1:100! Naštěstí jsem si to pamatovala ještě ze školy. Všichni se hrozně divili, proč nechci na odběr plodovky jít. Nechala jsem si v gyncentru jenom udělat podrobnější ultrazvuk. Miminko máme naštěstí zdravé, už je mu přes půl roku. Protože mi tyhle diskuze moc pomohli se rozhodnout do bříška „nepíchat“, tak jsem cítila dluh vůči dalším maminkám, že sem taky musím přispět. Doktoři tím testem maminky zbytečně nervují, mě po tom, co mi to oznámili, 14 dní bolelo břicho. (Jakoby Down mohl bolet, ach jo) Ale nic se s tím nedalo dělat. Každý večer před spaním jsem si opakovala, že mám v bříšku krásné zdravé miminko a podvědomí zafungovalo a já se z toho stresu dostala. (Horší to bylo u tatínka) Znám i případy, kdy řekli rodičům, že budou mít postižené dítě na 100%. Oni se na to připravovali, protože si ho přesto chtěli nechat a potom se jim narodilo zdravé miminko. Budu ráda, jestli tenhle příspěvěk uklidní aspoň trošku třeba jenom jednu maminku. Věřte svým pocitům, doktoři, jejich tabulky, šablony a kolonky nejsou dokonalé. Držim Vám všem palce, ať vše dobře dopadne!!! Veronika
Díky za informace…je to super…také jsem měla riziko 1:220 na downa…a zaplatila jsem si ten prenascen, tak doufám, že vše bude v pořádku - výsledky jsou o. k.
…prostě už jsem si také řekla, že se nebudu stresovat!!!
Jsi moc hodná, že jsi napsala…určitě to pomáhá…i ostatním…uklidní atd… ![]()
![]()
@Verubob píše:
Ahoj holky, taky mi v těhotenství vyšel triple test špatně. Měli jsme riziko Downova syndromu 1:220. Chtěli mě posílat na odběr plodové vody, ale nikdo už neřekne, že riziko potratu je v tomto případě mnohem větší 1:100! Naštěstí jsem si to pamatovala ještě ze školy. Všichni se hrozně divili, proč nechci na odběr plodovky jít. Nechala jsem si v gyncentru jenom udělat podrobnější ultrazvuk. Miminko máme naštěstí zdravé, už je mu přes půl roku. Protože mi tyhle diskuze moc pomohli se rozhodnout do bříška „nepíchat“, tak jsem cítila dluh vůči dalším maminkám, že sem taky musím přispět. Doktoři tím testem maminky zbytečně nervují, mě po tom, co mi to oznámili, 14 dní bolelo břicho. (Jakoby Down mohl bolet, ach jo) Ale nic se s tím nedalo dělat. Každý večer před spaním jsem si opakovala, že mám v bříšku krásné zdravé miminko a podvědomí zafungovalo a já se z toho stresu dostala. (Horší to bylo u tatínka) Znám i případy, kdy řekli rodičům, že budou mít postižené dítě na 100%. Oni se na to připravovali, protože si ho přesto chtěli nechat a potom se jim narodilo zdravé miminko. Budu ráda, jestli tenhle příspěvěk uklidní aspoň trošku třeba jenom jednu maminku. Věřte svým pocitům, doktoři, jejich tabulky, šablony a kolonky nejsou dokonalé. Držim Vám všem palce, ať vše dobře dopadne!!! Veronika
Pročítám si tuhle diskuzi a musím do ní ještě jenou napsat. měla jsem krásné pohodové těhotenství do té doby než mi byly zděleny výsledky triple testů.(DS 1:280)ještě k tomu na kontrole ve 20týdnu. manžel byl poprvé se mnou na utz a moc jsem se těšila. jenže když do nás ta kráva doktorka celou dobu hučela že musíme na plodovku atd… tak jsem odešli s brekem.jela jsem za svou gyndr. a ta mě objednala k Vlašínovi-byl úplně super.na mimčo mluvil jménem a říkal že podle něj tam DS není. ať se sami rozhodnem jestli na plodovku půjdem. Nastali 2 dny kdy jsem nemyslela na nic jiného, ale věděla jsem že na potrat stejně nepůjdu. Když jsem se rozhodla že na plodovku nejdu, ulevilo se mě a prostě jsem si řekla že to zvládnem!!přečetla jsem si hodně článků a diskuzí. našla jsem si i denní stacionář a chráněné bydlení(asi 5 minut od domu).Prostě jsem se na to připravila. Nakonec se nám narodil úplně zdravý kluk. když mě ho dali na bříško a já jsem ještě nevěděla jak to je, tak jsem ale s jistotou věděla že ho za nic na světě nikam nedám a že ho miluju!!!
Moooooooooooooooooooc krásnééééééééééééé GRATULUJI
![]()
![]()
@kkatarinka píše:
Pročítám si tuhle diskuzi a musím do ní ještě jenou napsat. měla jsem krásné pohodové těhotenství do té doby než mi byly zděleny výsledky triple testů.(DS 1:280)ještě k tomu na kontrole ve 20týdnu. manžel byl poprvé se mnou na utz a moc jsem se těšila. jenže když do nás ta kráva doktorka celou dobu hučela že musíme na plodovku atd… tak jsem odešli s brekem.jela jsem za svou gyndr. a ta mě objednala k Vlašínovi-byl úplně super.na mimčo mluvil jménem a říkal že podle něj tam DS není. ať se sami rozhodnem jestli na plodovku půjdem. Nastali 2 dny kdy jsem nemyslela na nic jiného, ale věděla jsem že na potrat stejně nepůjdu. Když jsem se rozhodla že na plodovku nejdu, ulevilo se mě a prostě jsem si řekla že to zvládnem!!přečetla jsem si hodně článků a diskuzí. našla jsem si i denní stacionář a chráněné bydlení(asi 5 minut od domu).Prostě jsem se na to připravila. Nakonec se nám narodil úplně zdravý kluk. když mě ho dali na bříško a já jsem ještě nevěděla jak to je, tak jsem ale s jistotou věděla že ho za nic na světě nikam nedám a že ho miluju!!!
Ahoj, dost hrozné čtení, vůbec nechápu jak je možné takové nesmysli šířit mezi těhotné ženy které jsou v těhotenství přecitlivělé. Není možné aby vám z odběru plodové vody někdo řekl že máte postižené dítě!! Vždy se jedná o pravděpodobnost a né 100% stanovení i když vyjde výsledek 1:2 není pravda že se narodí dítě postižené! Jen vás straší a toto strašení je z důvodu toho aby byla bezvadná populace a dokonalé děti - raději i když nevíme určitě dítě zavraždíme - pro jistotu! Takže realita je taková že spousta zdravích dětí skončí v kanalé jen proto že se šíří zbytečně tyto bludy. Jedna polovina z odběru plodovky potratí a druhá se nechá ukecat. Přečtě si odborné akademické statistiky kolik se ve skutečnosti rodí postižených dětí je to minimum. Navíc je známo že i přes veškeré naopak správné a negativní výsledky se vám dítě narodí nemocné!! Tak a kde je PRAVDA? Je to fakt smutné co se děje s dnešním světem! A stále platí a platit bude JAK SI KDO ZASEJE SKLIDÍ! Pá BVŽ