Je triple test nějak nezbytný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
24.1.15 19:48

@shopaholicka Moje dr. na tripple test neposílá automaticky, pokud si člověk nechá udělat prvotrimestrální screening. Takže moje odpověď na otázku: já taky nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
24.1.15 19:49

@Verun83 sama nechápu, že ten triple ještě dělají, protože mně by brali krev ve 20.týdnu :D a rovnou by mi dělali i VU takže další genetiku :DD moc nechápu tu logiku.

stejně se výsledkem nebudu řídit, řídila jsem se tím prvním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
24.1.15 19:52

Sama jsem triple chtěla odmítnout a doktorka říkala, že klidně, pak mi dělala kontrolu a sestra mi napsala vyšetření do průkazky a mám tam napsané, že 4.2. genetika (krev), takže předpokládám, že to je triple test ;-).. nebyla u té naší konverzace a píše to tam automaticky:) jen mi přišlo divné, že to spočítala na toho 4.2., když už budu nějaký 20tt tak jen proto se ptám :) nešlo mi o to jít/nejít, ale o to v jakém týdnu se dělá :)

souhlasím s jeho zbytečností ;-)… ale jelikož jsem na rizikovém těhu, tak jsem tam tak často, že mi napíše ty kontroly a já pak až na cestě domů nebo doma zjistila, že tam mám datum na krev.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750
24.1.15 19:58

Souhlasím, že samostatný triple test je zastaralý a nepřesný. Moje doktorka na něj posílá v rámci integrovaného testu v kombinaci s prvotrimestrálním vyšetřením + NT. Tento integrovaný test je spolehlivější, než samotný screening v prvním trim. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.10.15 17:36

Mám dotaz. Chci se zeptat kolik z vás u svého gynekologa za triple test platilo. Mé řekli že me testy budou stát 500kc a ultrazvuk ve 13tt screening 1200 Kč.
Plno kamosek mi říkal že neplatilo nic jsem z toho trochu jelen :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
28.10.15 19:34

Triple testy se určitě neplatí, screening ve 13tt ano, ale nemusíte na něj jít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
28.10.15 19:41

@zdena23 presne tak, triple testy zdarma, prvotrimestralni screening nas pak stal kolem 1500Kc (ten je nepovinny) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
22.6.16 12:15

Holky, dneska jsem byla na triplech. Jenom mám rychlý dotaz: kdyby byl průser a měla bych špatné výsledky, kdy volají? Ten den nebo až poté? Sestra mi nebyla schopna odpovědět…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
22.6.16 12:19

Tak na triple test to chvíli trvá většinou kolem čtrnácti dní. Nemyslím si, že volají hned, prostě se čeká až je hotový celý test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
22.6.16 12:28

@Lanna1 To nevím..zkušenost nemám, je to moje první. Sestra říkala, že kdyby bylo něco špatně, tak HNED (ale neřekla, co je hned) volají, případně si mám zavolat na gyndu za týden..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.6.16 12:40
@Sinquinita píše:
Holky, dneska jsem byla na triplech. Jenom mám rychlý dotaz: kdyby byl průser a měla bych špatné výsledky, kdy volají? Ten den nebo až poté? Sestra mi nebyla schopna odpovědět…díky

trvá to 14 dní, ale triple jsou zastaralé testy, vychází často pozitivní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
22.6.16 12:52

@Sinquinita Měla jsem pozitivní výsledek u těchto testů a sdělili mě to až na další kontrole u Dr.. Nikdo nevolal. Měla jsem riziko roštěpu páteře 1:190. Naštěstí to dopadlo dobře. Další těhotenství bych tento test odmítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
22.6.16 12:52

@martina.se Já už tak nějak počítám s falešnou pozitivitou, krev mi vychází celkově furt falešně pozitivně na cokoliv…a po těch diskuzích, co tady čtu…no nevím, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.6.16 12:58

@Sinquinita jasné, rozhodnutí je pak na Tobě, často ale zbytečně posílají na amc - tu můžeš tedy odmítnout :think: ale prostě výsledek za cca 14 dní, dřív ho nečekej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
22.6.16 13:02

@Sinquinita Mne rekl dr.,ze pokud do tydne nezavolaji, tak je vse ok. Volali presne za tyden, ze mam vysoke riziko DS, takze jsem musela na plodovku. Nastesti bylo vse ok. Nyni po 3 letech uz triple testy nedela, pokud vyjde dobre prvotrimest. screening.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí