Triple test negativní, ale musím do genetického centra

220
28.8.14 17:03

Triple test negativní,ale musím do gen. centra

Ahojky holky, tak si jdu pro radu :-) před týdnem mí brali krev - triple test. Včera mí volal můj dr.,že se mám urychleně dostavit kvůli špatným výsledkům. Tak jsem tam dnes byla a výsledek je, že je skrining negativní. Riziko M.Down 1:5200,riziko NTD 1:2700.
Tak jsem nějak nechápala v čem je teda problém. Nakonec mě poslal do gen. centra kvůli nizsimu AFP, které mám 0.62 MoM.
Nemáte někdo zkušenost s podobným výsledkem? Dr. mí to vůbec nevysvětlil, spíš mí přišlo, že mě tam chce proste za každou cenu poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1908
28.8.14 17:16

Pokud si dobře pamatuji, tak nižší AFP může poukazovat na rozštěpy…já také kvůli nižší hodnotě byla na genetickém konzultaci - utz a vše ok! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
28.8.14 17:20
@Kaciisek píše:
Ahojky holky, tak si jdu pro radu :-) před týdnem mí brali krev - triple test. Včera mí volal můj dr.,že se mám urychleně dostavit kvůli špatným výsledkům. Tak jsem tam dnes byla a výsledek je, že je skrining negativní. Riziko M.Down 1:5200,riziko NTD 1:2700.
Tak jsem nějak nechápala v čem je teda problém. Nakonec mě poslal do gen. centra kvůli nizsimu AFP, které mám 0.62 MoM.
Nemáte někdo zkušenost s podobným výsledkem? Dr. mí to vůbec nevysvětlil, spíš mí přišlo, že mě tam chce proste za každou cenu poslat.

Asi by tě tam nehnal zbytečně, ne?
Nižší AFP a vyšší HCG znamená možnost rizika Downova syndromu.
Ale je to až pod 0,5 a ty jsi těsně u toho, tak chce být jen opatrný.
Buď ráda.
Ty testy bývají často falešně pozitivní, takže zkus být v klidu :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
28.8.14 17:22

@Kaciisek jestli jsi byla n prvotrimestrálním screeningu a ten byl negativní, tak bych byla v klidu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.8.14 17:24

@Kaciisek U genetika proběhne konzultace o výskytu dědičných chorob, zřejmě vám bude doporučen konziliární ultrazvuk (ten vyloučí rozštěpy) a možná vám nabídnou amniocentézu- s tím bych počkala až po ultrazvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
28.8.14 18:02

Poslala bych ho asi někam… První co bylo špatně je, že buďto je to negativní, nebo pozitivní, ale ne: je to negativní ale… tohle neexistuje. Tohle totiž udělali 3 mě blízkým lidem :zed: akorát si tím doktoři honí body nebo jak to teď mají :roll: dost se o tom dá načíst na netu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
28.8.14 19:43

Ahojky, můj screening ve 13tt byl negativní, akorát jsem měla nižší HcG. Vzali mi pak raději krev na triple test, tam bylo opět nízké HcG, ale zas vyšší to druhy, jak píšeš. Zrovna včera jsem byla na kontrolním UTZ a vše dopadlo v pořádku. Měla jsem údajně podezření na rozštěp páteře, ale nic se nepotvrdilo, naštěstí…ale Dr mi potvrdil na sto procent holčičku! Takže doporučuji žádný stresy a klid, vše bude v pořádku!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.8.14 22:08

@janulinek30 Souhlasím UTZ nás taky uklidnil, na amnio jsme nešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
B3r
55
29.8.14 16:12

Ahojky, my jsme taky měly negativní test, ale s jedním výsledkem mírně zvýšeným (screening v pořádku, mírně zvýšená hodnota u tripple testů). Druhý den jsem ihned jela na konzultaci a tam mi bylo řečeno, že s tím výsledkem mi můžou nabídnout odběr plodovky, ale že je to spíše pro jistotu a že oni jsou ze zákona povinní informovat ve chvíli, kdy se nevejdeš přesně do rozhraní, i když celkový výsledek je negativní.
S přítelem jsme se rozhodli místo odběru zaplatit si ultrazvuk u odborníka, abych byla v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí