Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dahlia0409 píše: Více
To je člověk mrtvej…záleží v kolik vstává
@Nikky123 píše: Více
Tak to nebude o směnách, ale že o čas s vámi nestojí…
Oba máme směny dvanáctky denní i noční. Staráme se oba. Plus ještě senior v domě. Když jsem jako nedětná měla ranní - odpolední - noční, víkend jsem opravdu neprospala. Natož den. A to jsem na směny dojížděla. Spí, protože nemá povinnosti.
@Dahlia0409 Tak jistěže někdy jdeme všichni společně, nebo k našim, ale to není tak často.
@Venetia Maminky, všem děkuji za názor, taky mám pocit, že o čas s námi prostě nestojí. Rozumím že práce na tři směny je náročná, ale bohatě by mi stačilo, kdyby jednou, dvakrát do týdne vstal dřív a prostě se věnoval nám. Nebo kdyby ho třeba napadlo jednou za čas vynést odpadky nebo umýt nádobí.
Tak ono je to o tom jak je vychovaný od matky z domu..me ex nepomáhal ani kdyz byl doma..
@Al35 Tak tchýni pomáhal vždycky, byla na něj docela přísná. To až teď co je se mnou ho to nějak přešlo.
Manžel měl jen dvousměnný provoz, radiokomunikace a práce v IT.
Nepomáhal, běžně se o svoji dceru staral tak, jak bylo potřeba, když to bylo potřeba atp. Teď se stará o nás obě, jsem vážně nemocná. Potřebu spánku měl vždycky vyšší. Je to o vzájemné komunikaci, ohleduplnosti, domluvě. Jak to funguje v jiných rodinách ti moc nepomůže, když by sis svoji pro tebe nevyhovující situaci měla ošetřit primárně doma s nejbližším člověkem.
Chudáček, to by ho jeden až politoval co? Proč si tedy takový člověk pořizuje rodinu mi hlava nebere. A takhle to bude, i když půjdeš do práce i ty. On bude chudák unavenej, protože tři směny. Najdi si práci taky na tři směny, atˇkouká taky kmitat lenoch jeden.
@krecik.dzungarsky A myslíš, že jsem to nezkoušela? Je to jak mluvit do dubu.
Hm, tak jemu to vyhovuje, nic nemusí, jen chodit do práce. Má pro sebe spoustu volného času, dceru občas pochová aby se neřeklo…Asi tomu dubu neříkáš dost jasně co chceš.
@Al35 píše: Více
To neni maminkou. Muj je taky mamanek, ale doma dela normalne pulku, nejsem totiz ničí služka ![]()
Rozhodně ne, nepomáhají. Oni totiž normálně dělají. Je to jejich dítě, bydlí společně, tak taky společně pečují, starají se a společně dělají. I když tedy přiznávám, že zdaleka ne všichni. Spousta z nich jsou zamrzlo někde v patnáctém století.
@Yasmen samo že to nen8 maminkou. Když má ženská rozum v hlavě a umí si to doma správně nastavit, chlap se normálně zapojí. Protože si taková holka nevybere typka, co hledá služku, ale vybere si partnera.
@Venetia Muj manžel ještě v 50 vstával ve 4.00 hodiny. Nechodil čistě na ranní ale chodil do práce dříve. A večer úplně normálně fungoval.
To jejich malé dítě chodí spát v 18.00 hodin. To určitě nechodí i po ranní spát a minimálně 2 hodiny by mohl věnovat zakladatelce. Nebo hlídat spící dítě a zakladatelka by měla minimálně 2 hodiny pro sebe.
Příspěvek upraven 03.02.26 v 08:07