Muži, kteří mají třísměnný provoz. Pomáhají doma a s dětmi?

27
2.2.26 19:04

Třísměnný provoz

Ahoj maminky,
chci se zeptat těch, jejichž partneři chodí do práce na tři směny…jak vám pomáhají s péčí o děti, v domácnosti? Nebo to nechávají čistě jen na vás?
Děkuji 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3146
2.2.26 19:18

Zapojoval se naopak víc než při klasické pouze denní směně, prtotože toho času měl víc. Hlídal po noční, chodil s dítětem k lékaři ( když já byla v práci ), fungoval před odpolední. Po ranní byl brzo doma.
Ja tedy jednu dobu směňovala taky a normálně jsem fungovala v domácnosti, vozila děti na tréninky, chodila na hřiště, řešila školu, atd… A tedy v mém okolí fungovali všichni normálně. Tak možná i manžel měl normální vzor.
Nefungoval tak jedině lenoch, který by nefungoval ani tak a směnování byla fajn výmluva. :kytka:
Můj tchán směňoval celý život z povahy povolání a doma se zapojoval naprosto normálně.
Netvrdím, že to není zahul pro organismus, ale rodič který chce být rodičem a partnerem si tam ty výhody najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
2.2.26 19:24

Prý pomáhají :D on v té domávnosti nebydlí? Děti nejsou jeho? :D směnný provoz mi na péči přijde daleko lepší, než být v práci denně 8-17. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16297
2.2.26 19:24

Oba děláme na 3 směny a staráme se o vše oba :pankac: Kdo je doma, ten se stara o dítě- jeden odvede do MŠ, druhý vyzvedne, to samé pak domacnost, atd. Jsme partneři a bydlíme spolecne, tak se taky spolecne o vse staráme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
2.2.26 19:26

@Snopy123 Děkuji za reakci, takhle nějak bych si to taky představovala, ale mám pocit, že ten můj pořád jen spí - když má noční tak prospí vesměs celý den, a stejně tak celé dopoledne když má odpolední. Při ranní to jakš takš jde, ale už toho mám někdy prostě dost a přemýšlím jak to mají nastavené jinde 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3146
2.2.26 19:26
@Dahlia0409 píše: Více

Souhlasím. Taky jsme to tak měli roky. Pokud ten chlap neni v. ůl tak se normálně zapojí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8510
2.2.26 19:31
@Nikky123 píše: Více

Mě fascinuje jak si někteří chlapi myslí, že jejich úloha začala a skončila u procesu oplodnění a pak ať se o děti stará jen matka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3146
2.2.26 19:31

@Nikky123 Po noční ten dotyčný vypravil děti a odvedl do školky a v 15.00 stal u školky. Většinou mezi stihnul i vyvenčit psy a pustit takové ty spotřebiče jako myčku, pračku a tak … Manžel v té době i hlídal nemocné děti, abychom nemuseli řešit OČR a neustále chybět v práci. Někdy šel s nimi k lékaři.
Před odpolední jak kdy. Většinou odváděl ráno taky. Pak si třeba šel ještě lehnout, ale nespal do odchodu určitě. Zase nespal večer tak tam byl nějaký prostor - vím že chodil venčit psy a připravoval věci na snídani :)
On má tedy menší potřebu spánku než já. A ty směny mu vadily méně než mě. Ale normálně jsme fungovali oba. :kytka:
Chlapa co pořád spí bych poslala někam. Zřejmě má se směnami problém a měl by uvažovat o změně. :kytka:
Tedy za mě.

Ja jsem po noční naopak to volné odpoledne měla rada. Do noční daleko, celé odpoledne pro děti. Stíhali jsme i malý výlet, atd… Spotřebiče člověk pořešil než šel spát, takže vstal a bylo vysáto, vypráno, umyto, atd…
Když měl manžel ráno měli jsme celé odpoledne pro sebe jako rodina.
Tehdy ještě chodil i domu s čistou hlavou a bylo to fajn.

Teď řešil velmi teoreticky, že by se na vysokou pozici vrátil na směny. Ale je mu 50 a už se mu nechtělo a už si nechtěl zvykat, což chápu. Ve 30 to bylo o něčem jiném. Směňoval 15 let, vychovali jsme ta tu dobu několik dětí.

Příspěvek upraven 02.02.26 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16297
2.2.26 19:36
@Nikky123 píše: Více

Takze před odpoledni treba vstává kdy? A po nocni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
2.2.26 19:36

3 směnný provoz není pro každého. Pokud tvůj přítel veškerý volný čas prospí, asi to prostě nedává jeho organismus. Promluv s ním a řekni jak si to představuješ. Nemůžeš táhnout vše sama, jen proto že on dělá na směny. Ať začně aspoň nečím, např. ráno odvede děti, když bude doma, pak nakoupí. Večer zase může hlídat a ty můžeš mít čas pro sebe a jít si třeba zacvičit. Udělejte si doma harmonogram, se kterým budete souhlasit oba, ale ne že ty vše potáhneš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3146
2.2.26 19:41

@Dahlia0409 se, špatná citace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16297
2.2.26 19:43
@Snopy123 píše: Více

Ja to myslela na zakladatelku, ale nevadi :lol: Ja chodila od 9 měsíci syna na brigádu a od 2 let zpatky full do prace, takze nekdy je to dost náročný, ale dava se to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3146
2.2.26 19:44

@Dahlia0409 Jj, smazala jsem to :) Jj ja tam taky brzo pracovala, což bylo tedy velmi náročné. Ale tak naštěstí se zapojil. Ono by to ani reálně jinak nešlo.

My jsme tedy aktuálně už staří si znova zvykat na směny a už se nám nechce :) Ale asi bychom to dali. Jen nám už není 20,30 a manželovi ani 40 … Ale pořád máme známé směnující a funkční :) Takže se to dá a manžel má stále pod sebou lidi co směňují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
2.2.26 19:50

@Dahlia0409 no když má odpolední tak vstává třeba v 11, ale to odcházím s dcerou ven na spaní do kočárku, protože mi doma neusne, takže on jí skoro nevidí. A když má noční, tak vstává kolem 16. A dcera chodí spát v 17:30, takže ji opět skoro nevidí, protože ještě musí odklikávat hru na mobile 🤷. O sobě ani nemluvím, ten zbylý čas jsme oba v jedné místnosti, jak manželé po dvaceti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3146
2.2.26 19:54

@Nikky123 A proč dítě chodí spát v 17.30? To neusne později?
Kolik je tomu dítěti?

Jako pokud přijde z noční a spí do 16.00
hodin tak neprospí celý den. To spí kolik hodin?

Jak by jsi si to předastavovala ty že to bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí