Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nikky123 Umyt nádobí nebo vynést koš není nic co by normální člověk i pracující na směny nemohl zvládnout. Jo kdyby u toho měl stavět barák tak chápu, že je z toho všeho hotový.
Normálně ho zapřáhni. ![]()
@Nikky123 píše: Více
Blbá povaha muj to mel taky..kdyz jsem neco vyžadovala byla jsem hysterka, hlavne ze on pan docent ![]()
Z mého pohledu ten chlap je lenoch a ne/ směny to nezmění. Proč si s takovým člověkem pořizovat dítě je otázka. Asi nějaký důvod to mělo. ![]()
Můj manžel směňoval když jsme spolu začali už chodit a pak bydlet. V té době nebyl dostupný internet a měli jsme tak tlačítkový mobil. Dodělával si k tomu VŠ, takže toho měl hodně. Spal tedy víc než pak s dětmi, pokud se neučil. Ale i tak se normálně zapojoval do života.
Manžel naši již dospělé dcery směňuje taky co ho známe. Ale u toho normálně funguje. Oba u toho dostudovali, atd… ![]()
Tohle se dá odhadnout už před dítětem jak ten člověk bude fungovat.
Noční asi pro něj nebudou, když prospí skoro celý víkend. Nechce si zajít k lékaři? Chápu, že směnovat není pro každého. Můj manžel také směnuje, už spoustu let a zvládá to, noční tedy nemá rád. Spí jen 7h. a vyhovuje mu to.
Nechcete si s partnerem promluvit? Jemu nevadí, že malou prakticky nevidí? Pokud je unavený fyzicky i psychicky, pak je na místě lékař nebo změnit práci ![]()
Ještě mě napadlo. Měla jsem kolegyni, které vyhovovalo to opačně. Ráno / dopoledne se věnovala domácnosti a rodině ( měla v té době školkové dítě ) a chodila s nim spát až po obědě. Péči o dítě pak do večera přebral manžel. Ona pak před další noční jen pořídila jídlo, sebe, uspala dítě a šla na noc. Říkala, že ráno po noční ji nejde usnout, potřebuje tam jakoby to “ odpoledne “ - dopoledne.
Třeba by to u vás byla cesta.
Ja zase po noční musela chodit spát
Ideálně hned
Ale tak to neslo samozřejmě, človek musel obsloužit děti do školky a jít spát až pak.
Tohle asi má každý jinak.
Jo my do zaměstnání vždy dojížděli. Ja 30 km autem.
Manžel tedy chvíli mel práci asi 10 minut pěšky.
Stejně je to zvláštní, jak se lidí párují
Někde má chlap Havaj a nic se po něm nechce, někde mu nedovolí ani vydechnout a musí jet ve stejném režimu práce neprace
@Al35 píše: Více
Nemyslím…spíše o tom, jak si partnerka vycvičí
@Snopy123 píše: Více
Já tedy taky týden vstávám před čtvrtou a odpoledne jsem nepoužitelná…spát chodím brzo…nebo se o to aspoň snažím…jinak bych byla týden, jak Matoha a usínala v práci.
Za to při odpolední ožiju a jsem schopná fungovat klidně do brzkého rána
@Venetia Tak zase po tom chlapovi nikdo nechce zřejmě super výkony, ale normálně se zapojit do chodu domácnosti a péči o dítě. No a s malými dětmi asi v 17.00 hodin spát prostě chodit nebudeš, protože jsi rodič.
A pak je to o komunikaci mezi těmi partnery.
Ono tedy by ji asi chlap po odpoledni akční do skoro rána byl taky k ničemu.
Tak se musí přizpůsobit, když mají malé dítě a ještě nějakou dobu mít budou.
Pokud není jako rodič schopný fungovat, tak ať si najde jinou práci. Přeci priorita je dítě ne život vedle. Nebo aspoň normální chlap snad někdy chce být rodičem a ne pouze peněženkou ve spacím režimu.
Příspěvek upraven 03.02.26 v 09:22
@Venetia Jo náročné to je. Směňování je náročné. Ale snad žádný rodič nechce být jen peněženka ve spacím režimu.
Tak ať jde k lékaři na nějaké krevní testy, řeší že pouze spí, atd… už roky. Vždyť to není vůbec běžné. Hlavně že jemu samotnému to nevadí. Když už ne vůči partnerovi tak tomu dítěti.
@Venetia píše: Více
Ranni jsou nejhorsi. Zlata nocni
Jednou za 3 tydny vždycky na ranni trpim ![]()
No jo, tak zkuste třeba párovou terapii
.