Trojkombinace nebo autosedačka zvlášť?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hozy
1.6.10 19:29

Přidám ještě foto,předtím mi to nešlo vložit,ať vidíte,jaká jsem holka šikovná,ale nebylo to homologovaný,takže to nedoporučuju,jezdila jsem s tím jen já,radši,věděla jsem,jak :-P A stejně jsme to neužili,protože,jak jsem psala,nelíbilo se mu tam :-x

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
1.6.10 19:39
Nataša píše:
já bych vybírala autosedačku VÝHRADNĚ podle bezpečnosti. je hlavně k tomu, aby ohránila dítě v autě před nezodpovědnými řidiči, a že jich na silnicích jezdí.. :twisted: vždycky existuje nějaký kočár, na který jde nacvaknout :wink:

nacvaknutí na podvozek jsem využila tolikrát, že to ani nejde spočítat!
ale - když jsem vybírala kočár, trvala jsem na kombinaci, kde jde romer babysafe nebo maxi cosi cabrio (celkem malý výběr pak :mrgreen: ), protože jsem nechtěla slevit ani z jednoho.. no a co se nestalo, i takový lehký kočár, jako je speedi, mi přišel s autosedačkou moc velký a hnedka jsem si koupila golfáčky, zappa.

dneska bych si vybrala autosedačku zvlášť a k tomu golfky, na které jde nacvaknout a kočár taky zvlášť, takový, jaký by se mi líbil. (ne že by se mi moje kombinace pořád nelíbila, mám jí schovanou,ale chápu, že pro každého je důležité něco jiného a prostě bych se nenechala limitovat kompatibilitou autosedačky..).

Presne, opakovala bych. Pro mne byla jasna volba MaxiCosi vzhledem k bezpecnosti, meli jsme sportak Quinny, ale s autosedackou dost robustni a hlavne po prvni dceri golfky Zapp. Tusila jsem, uz kdyz jsem Zappa pred par lety pro prvni dceru kupovala, ze vyuziji jako podvozek na druhe dite, ale ze ho vyuziju tak, to jsem necekala.

Nezapomen, i kdyz prvni 2-3 mesice nechces nikam brat mimco, ze ve vajicku bude cca do roka a ze taky rocni dite vazi nekdy i trikrat tolik co novorozene + vaha autosedacky - posilovna hadr, nehlede k tomu, ze se to proste blbe nese.

Jinak my s obema holkama z porodnice jeli do restaurace na obed. Pousteli nas po dopoledni vizite, ja diky kojeni hladova jak vlcak, holky narozene v
cervnu, pri propousteni krasne slunecno a teplo.

Nevidim duvod, proc by v autosedacce nemohlo byt novorozene na zahradce nebo v nekuracke restauraci. My s dvoutydenni i vyrazili na vesnici k manzelovemu kolegovi slavit 40tiny - pod pergolou. Mala byla ukazkove spici a jici, par manzelovych kolegyn ji i chovalo a mistni tety se krizovali, ze jednak bere nekam dvoutydenni mimco a ze ho necham nekomu pochovat :lol: :wink:

Ja jezdila s malou i manzelem nakupovat - potreby pro mimi nakoupene dopredu se neosvedcily - kosmetika, dosly vlozky do podprsenky a prebalovaci podlozky a manzel chnapne po prvnim co vidi i co se tyka jidla, samozrejme ze v hypru jsme netravili pul dne - nakoupit a sup domu.

K doktorce s miminem se chodi kazdou chvili a nedovedu si predstavit, ze by pokazde si manzel bral dovcu, to by si ji vycamral jen na navstevy pediatra :roll:

• Citovat
  • Upravit
agy
15466
2.6.10 12:07

Holky,díky za rady,vybrala jsem kočár Espiro Enzo a na něj Romer nejde nacvaknout,na radu 3 prodavačů z různých krámů koupím vajíčko podobné romeru,které tam pasuje :potlesk: Ikdyž myslím,že to opravdu nevyužiju,takhle budu tu možnost prostě mít,kdybych to náhodou potřebovala :wink:
Jen si nedokážu představit,že bych měla ve vajíčku ještě roční dítě,jak tu některé z Vás píšou,vždyť to už jim z toho musí čouhat nohy 8-o :?: Moje kamarádky měnily autosedačky tak mezi 6.-8.měsícem,protože už to bylo zkrátka malé :nevim: (jedna měla RedCastle,další MaxiCosi a další už nevím,co to bylo za značku) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.6.10 12:52

tak čouhání nohou nevadí, rozhodně, nohy čouhají fakt brzy..
co vadí je čouhání hlavičky, nebo pásy vedoucí pod ramínkama.. .
vajíčko je nejbezpečnější, určitě minimálně do 9m, 9kg a do doby než dítě samo sedí, musí dítě být ve vajcu, resp. v protisměru jízdy!!!!
Vojta jezdil v maxi cosi do 11m, malej nebyl, hubenej taky ne a vešel se. jasně, že ho tam nedáš v naducaný bundě, ale to by se ani nemělo, kvůli správné funkci pásů.

nevím, jestli vajíčko „jako roemer“ je zrovna to pravé. ono nemusí vypadat stejně, hlavně ať má nějaký nezávislý test bezpečnosti, kde vyjde dobře, o to u sedaček jde, ne o to nacvaknutí.. to je jen naše lenost, že ho netaháme v ruce nebo nedáme dítě do korby. u adutosedačky jde o bezpečnost, o nic jiného. blbů je bohžel na silnicích dost.. strašit nechci,jen nechci aby někdo po přečtení diskuze získat pocit, že nacvaknutí je šíleně důležité a zapomnělo se na hlavní cíl autosedačky,a to co nejvíce ochránit dítko v autě :srdce:

moje rada - raději bezpečnou sedačku, která nejde na podvozek, než něco netestovaného, co na něj jde.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
2.6.10 13:08

ja nechci byt ustepacna, ale vajicko podobne Romeru- to je vtip?

3 prodavaci ti to doporucili? To asi aby prodali, jinak si to nedokazu vysvetlit.

To ze se nejake vajicko podoba romeru neznamena, ze je bezpecne jako romer.

Jedine vajicko na enzo je espiro neo, ma sice homologaci R44/04- ale to je jen predpis o nezavadnosti materialu, nevypovida nic o bezpecnosti
A myslim, ze ani neni odzkousene v testu ADAC.
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
2.6.10 13:23

Podobné jako že vlastnosti,ne podobné na pohled a espiro to není!!A vtip to taky není.. Nemůžu si vzpomenout na tu značku :-? Prodavači ho doporučili,jako stejně kvalitní,tedy bezpečnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.6.10 13:54

tak to nevím, která sedačka by byla podobná v kvalitě Römeru a šla by nasadit na Espire
spíš nebylo by lepší se podívat po pořádné autosedačce bez možnosti nasazení na kočár, eventuelně kvalitní sedačka a k ní vybrat kočár, např . Römer Baby safe a k němu Britax B-Smart 4- tedy 4 kolová kombinace sportovní a hluboké korby a za cenu srovnatelnou s Espire : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a určitě se těch kočárů, na které jde nasadit kvalitní vajíčko najde dostatek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
2.6.10 13:54

Promin, ja se te nechtela dostknout.

No podobna- neboli pribuzna Romeru je Britax

Hele, ale ja si ted schvalne vyjela ten Tvuj kocarek a vsude pisou, ze je na nej jen ta jejich sedacka.....ta espiro neo.

To ti nacvakli i jinou? Protoze jestli ano, tak se prodejci ochudobuji, kdyz to treba neuvadeji, ze je kompatibilni podvozek i s jinymi sedackami. - moje uvaha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
2.6.10 14:44

ka-tko, nacvakli na tu Espiro jinou sedačku,taky jsem si myslela,že jiná na to nejde,ale jde :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.6.10 14:52

Agy, nase obe holky byly dost velke a v Maxi Cosi Citi starsi vydrzela do 11. mesice a druha v Maxi Cosi Cabrio do 13. mesice.

Cim dele v mensi sedacce, tim lepe z hlediska bezpecnosti a i z hlediska manipulace. Ze couhaji nohy, to nevadi, ty ti couhaji uz asi v pul roce, ale ze nekdo posadi do vetsi sedacky nesedici dite, ktere ani nesplnuje vahovy limit je na :zed:

Osobne radsi bezpecne vajicko bez moznosti nasadit na kocar nez nejakou noname neprilis bezpecnou sedacku.

Stejne na vetsi dite hodne vyuzijes goflky - nestalo by za to poridit je rovnou s moznosti vyuziti bezpecne sedacky?
Napr. Cybex delaji krasne golfky a bezpecne i pekne sedacky - vajicko Aton treba…

• Citovat
  • Upravit
10482
2.6.10 18:04

souhlaím,

raději bych si rychle ověřila co je to za autosedačku, kterou na kočárek nasadili, a projela si ji z hlediska bezpečnosti. nebo asi stačí napsat značku sem :)

jak píše Hanka, málokdo vydrží bez golfek..
a třeba kombinace autosedačky cybex aton a golfek cybex onyx není tak drahá.. a je bezpečná.. http://www.babystar.cz/index.php?…

nebo maxi cosi a k tomu třeba i jen podvpozek zappa (k sehnání na mmb)..(jinak jkde jde aton, jde i maxi cosi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
2.6.10 20:11

Ahoj, ja doporucuji trojkombinaci. Jsem s ni moc spokojena. Mala uz ma skoro osm kg a nacvaknout si autosedacku na kolecna je bajecna vec.Jen v ruce uz ji skoro neunesu a bude hur :lol: . A protoze jeste nesedime, tak ji obcas pouzivame misto sportaku. Mala krasne vidi okolo sebe. Napr. kdyz jsme byli v ZOO…moc se ji v ni libilo.Samozdrejme by to mela byt trojkombinace,kterama dobre vysledny na autosedacky.Bezpeci decka je na prvnim miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzza 1
3.6.10 20:27

B-smart

Prosím, prosím, ráda bych koupila kombinaci Britax B-smart s autosedačkou Roemer, ale je to novinka a nevím, jestli volím dobře. Nemáte prosím někdo s kočárkem zkušenost? Díky. :-)

• Citovat
  • Upravit
7159
4.6.10 08:12

B-Smart je sice novinka, ale nahrazuje to starší model Vigour, základ je stejný, pouze u B-S,artu je již polohování celých zad, takže je to vylepšené, a ze zkušeností u Vigouru nikdy žádné problémy nebyly
pokud budete mít zájem, máme B-Smarty skladem, jak samotné tak i v kombinaci s hlubokou korbou: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
4.6.10 10:36

Steeve,děkuji za tip na kočárek Britax,bohužel já bych chtěla čtyřkolový kočárek se 4 stejně velkýmy nafukovacímy koly,který bude zároveň i lehký a skladný(abych se vešla do malého výtahu v paneláku),proto jsem vybrala Espiro enzo :nevim: V takovém množství autosedaček na trhu se jako laik nevyznám a nevím,jak poznat,jeli např.autosedačka neo k Espiru opravdu bezpečná a kvalitní :nevim: Romer jsem vybrala,protože se pyšní testy,ale jak poznat,jeli opravdu o tolik lepší,to netuším :nevim:
Většina maminek zde doporučuje trojkombinaci,proto tolik váhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí