Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim,
5 lety syn ma jiz 9.den trvajici horecky, ktere vystoupi az k 39 stupnum. Ze zacatku mel trochu rymu, nyni pretrvavaji horecky. Po paralenu ustup, ale musime srazet 2× denne. CRP v patek 23,dnes jen 17. Dle lekarky jsou ted vsechny nemoci hodne “divoke” a tahnou se. Nicmene pokud horecky neustoupi do ctvrka, bude chtit vzit krev podrobne. Jsem z toho hodne nervozni. Syn je hodne nemocny, mel 3× spalu, nyni je crp ale nizke a klesa. Zacinam se bat neceho vaznejsiho. Bojim se leukemie.Je tu nekdo, kdo mel stejnou situaci a byla to “jen” viroza?
@Mariana88 píše:
Zdravim,5 lety syn ma jiz 9.den trvajici horecky, ktere vystoupi az k 39 stupnum. Ze zacatku mel trochu rymu, nyni pretrvavaji horecky. Po paralenu ustup, ale musime srazet 2× denne. CRP v patek 23,dnes jen 17. Dle lekarky jsou ted vsechny nemoci hodne “divoke” a tahnou se. Nicmene pokud horecky neustoupi do ctvrka, bude chtit vzit krev podrobne. Jsem z toho hodne nervozni. Syn je hodne nemocny, mel 3× spalu, nyni je crp ale nizke a klesa. Zacinam se bat neceho vaznejsiho. Bojim se leukemie.Je tu nekdo, kdo mel stejnou situaci a byla to “jen” viroza?
přestaň si vymýšlet šílená diagnózy
@Mariana88 píše:
Zdravim,5 lety syn ma jiz 9.den trvajici horecky, ktere vystoupi az k 39 stupnum. Ze zacatku mel trochu rymu, nyni pretrvavaji horecky. Po paralenu ustup, ale musime srazet 2× denne. CRP v patek 23,dnes jen 17. Dle lekarky jsou ted vsechny nemoci hodne “divoke” a tahnou se. Nicmene pokud horecky neustoupi do ctvrka, bude chtit vzit krev podrobne. Jsem z toho hodne nervozni. Syn je hodne nemocny, mel 3× spalu, nyni je crp ale nizke a klesa. Zacinam se bat neceho vaznejsiho. Bojim se leukemie.Je tu nekdo, kdo mel stejnou situaci a byla to “jen” viroza?
Nejspíš to bude jen viroza, dcera měla v březnu fakt divnou, 3 dny horečky, 3 dny v pořádku a pak znova horečky asi 4 dny… já měla nejhorší chřipku v životě, taky tento rok, kdybych nebyla na testu myslela bych, že jsem měla covid…věř doktorům a nepřemýšlej co by kdyby…
Ahoj, zakládala jsem tady minulý týden diskuzi „Dítě má teploty už 8 dní - je to viróza?“… pohledej…prošli jsme si něčím podobným a dle reakcí nejsme jediní… Držím palce ![]()
@Mariana88 u nás je dneska taky 9. Den. Jen viróza. Na začátku rudy krk a horečky; které klesly jen na 4 hodiny, pak se interval prodloužil na 6-8. Po 4 dnech odešly, ale každé odpoledne ma k 38. Je mu dobre, nestezuje si, krk čistý tak ani léky nedavam. Kdybych na nej nesahla a nezměnila tak to ani nevim. Mimino to same zvladlo jen se 4 dnama horecek a už je přes týden v pohodě. Byla jsem s ni i na pohotovosti, ze to padlo na víkend. Viry jsou teď hodně agresivni a trvá než se toho člověk zbavi. Jsem na mateřské, takže už jsme třetí týden v klidu v kuse doma. Add: mimino mělo CRP 21
Ano, měla jsem to tak se synem. Viróza s vleklými horečkami (12 dní). Dávej velký pozor, aby syn hodně pil. Ty horečky strašně vyčerpávají. Takže každou půlhodinu pít. Potřebuje o moc víc než normálně. Pokud nejí, nevadí. Dávej mu hodně sladké pití. Já jsem to se synem podcenila. Pořád se mi zdálo, že pije, ale bylo to málo. Skončil na kapackach v nemocnici.
Může být viróza. Pár let zpátky jsme měli doma chřipku, kdy jsme měli horečku asi 5 týdnů. Více členů rodiny. Dle lékařů normálka. Jen bacha, aby se k tomu časem nepřidala nějaká bakteriální infekce.
@samantafox píše:
Ano, měla jsem to tak se synem. Viróza s vleklými horečkami (12 dní). Dávej velký pozor, aby syn hodně pil. Ty horečky strašně vyčerpávají. Takže každou půlhodinu pít. Potřebuje o moc víc než normálně. Pokud nejí, nevadí. Dávej mu hodně sladké pití. Já jsem to se synem podcenila. Pořád se mi zdálo, že pije, ale bylo to málo. Skončil na kapackach v nemocnici.
Přesně tak, jak říká naše MUDr: při horečce (případně samozřejmě při průjmu ) je to jediná situace, kdy je úplně jedno, co dítě pije, hlavně když pije… Klidně sladké humusy, ice-tea, limča… prostě co má rád a co do něj dostaneš ![]()
A viróza to velmi pravděpodobně je, když CRP evidentně klesá… Je to teď všude, jak jsem postupně zjistila…teploty prý klidně 10-12 dní… Pokud chce MUDr. vzít krev na kompletní laboratoř, proč ne…téměř jistě to bude ok ![]()