Tsambika - jméno pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4880
12.3.12 16:15

Nečetla jsem diskuzi..když jsem si to jméno přečetla, tak jsem myslela, že to je nějaké africké jméno…např. z Keni. Však v Řecku je plno krásných jmen, jiné se ti nelíbí? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.12 16:17

Přesně, znám spoustu Janiček, Katušek, Barušek a Eviček, které byly nešťastné z toho, že jejich jméno bylo ve třídě xkrát a ony byly jen jednou z mnoha :nevim: I já sama bych možná radši pokračovala v tradici rodových jmen nebo jménem, které něco pro oba rodiče znamená a díky tomu si připadala důležitější než se jménem, které je natolik neutrální, aby nikoho neurazilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.12 16:24
Sumaya píše:
Nečetla jsem diskuzi..když jsem si to jméno přečetla, tak jsem myslela, že to je nějaké africké jméno…např. z Keni. Však v Řecku je plno krásných jmen, jiné se ti nelíbí? ;)

Ale tohle je fakt jedno z nejoblíbenějších řeckých jmen, tam jsou hrdé na to, že jsou Tsambiky, neberou to jako újmu naopak, jako požehnání, že tohle jméno nosí. A jinak je to jméno, co na Rhodosu nosí holky, ale můžou ho mít i kluci. Jako naše Saša.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
12.3.12 16:34

Tak píšeš, že Barušky jsou nešťastné, že je to jedno z nejpopulárnějších jmen a že je jich X a pak píšeš, že Tsambiky jsou také nejoblíbenější. Potom nevím, proč by měly být barušky nešťatné. My jsme Česko a tam je Řecko. zakladatelka si stejně dá, co se líbí jí, takže je logické, že každému se líbí něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.12 16:36
Nelluška píše:
Tak píšeš, že Barušky jsou nešťastné, že je to jedno z nejpopulárnějších jmen a že je jich X a pak píšeš, že Tsambiky jsou také nejoblíbenější. Potom nevím, proč by měly být barušky nešťatné. My jsme Česko a tam je Řecko. zakladatelka si stejně dá, co se líbí jí, takže je logické, že každému se líbí něco jiného.

Ale to je jasný, že se každýmu líbí něco jinýho, jen bych to nebrala tak, že neobvyklý jméno v ČR způsobí dítěti újmu a naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.3.12 16:37

Nelluško asi to bylo myšleno v té dané zemi…Barušky v Česku a Tsambiky v Řecku (jakože četná jména) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.12 16:42
RyBANA píše:
Nelluško asi to bylo myšleno v té dané zemi…Barušky v Česku a Tsambiky v Řecku (jakože četná jména) 8)

Přesně, četná Baruška nemusí být šťastná, že její jméno nebude komentovat vykulená důchodkyně a v ČR nečetná Tsambika si může užít, že její jméno je v zemi jejího táty bomba a v zemi mámy neobvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
12.3.12 16:44
RyBANA píše:
Nelluško asi to bylo myšleno v té dané zemi…Barušky v Česku a Tsambiky v Řecku (jakože četná jména) 8)

No já to chápu. :D :D já proti tomu jménu vůbec nic nemám. Jen jestli budou žít v ČR, tak mi to přijde hodně výrazné, na druhou stranu jsem psala, že pokud bude mít řecké příjmení, každýmu to dojde. Pokud bude žít v Řecku, tak tam bude mít nejpopulárnější jméno, jak jste tu psali. Potom tedy říkám, proč by měly být nešťastné Barušky u nás, když Tsambiky jsou na své jméno pyšné a taky jsou populární. Barborka je proto moc hezké jméno a jeho nositelky by neměly být nešťastné, ale také pyšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.12 16:52
Nelluška píše:
RyBANA píše:
No já to chápu. :D :D já proti tomu jménu vůbec nic nemám. Jen jestli budou žít v ČR, tak mi to přijde hodně výrazné, na druhou stranu jsem psala, že pokud bude mít řecké příjmení, každýmu to dojde. Pokud bude žít v Řecku, tak tam bude mít nejpopulárnější jméno, jak jste tu psali. Potom tedy říkám, proč by měly být nešťastné Barušky u nás, když Tsambiky jsou na své jméno pyšné a taky jsou populární. Barborka je proto moc hezké jméno a jeho nositelky by neměly být nešťastné, ale také pyšné.

Protože Tsambika ví, proč se jmenuje tak, kde je původ jména tak… zatímco Baruška jen ví, že když se zařve její jméno na hřišti, otočí se 10 dalších?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
12.3.12 16:55

A pokud bude v Řecku, tak se jich taky otočí 10. Tak to je slušný vysvětlení. :mrgreen: :mrgreen: Nechci hájit jméno Barbora, ale přijde mi to dost nelogický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.12 17:03
Nelluška píše:
A pokud bude v Řecku, tak se jich taky otočí 10. Tak to je slušný vysvětlení. :mrgreen: :mrgreen: Nechci hájit jméno Barbora, ale přijde mi to dost nelogický.

Ale ty vycházíš z toho, že česká důchodkyně reaguje na totéž co česká. Což není pravda. Řecká důchodkyně řekne, Tsambika? Super! Dobrá volba! Ale česká, Barunka? No jo, naše mladá i snacha mají taky takovou. Nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
12.3.12 17:06
kolik píše:
Ted jsem si to vyhledaval v indianskem vykladovem slovniku.
Tsambika v indianstine znamena „Ta jejiz matka se zblaznila“.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
12.3.12 17:06

a jak to víš? ty se znáš s řeckýma důchodkyněma??? :D :D Proč by se měla česká důchodkyně ohrnovat nos nad Barunkou, je to krásný český jméno, to přece každej ví. Stejně jako v Řecku je krásná Tsambika. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
12.3.12 17:08

Děkuji za ty cenné názory holky moc, ale vůbec mi nepomohly :-D. Je to tak 50 na 50, když udělám závěr.
Isabelo, laskave si nechej svoje jedovaty poznamky na doma a neprzni mi tu diskuzi, jako nektere.
Jak si můžu být jistá v 6. měsíci, jak se bude moje dite jmenovat. Nikdy jsem si ani nedokázala představit, že nějaké budu mít :-) Snad je to normální, že ještě nemáme jasno. Ale jak říkám, když prostě nic lepšího nevymyslim, tak to bude Kristýna. Tsambika by jí pak všichni akorát záviděli a jak tak koukám, tak mě tahle diskuse ujistila v tom, že závistivek a škodolibek je celá řada.
A ješ´tě mi během dnešního brouzdání jménama utkvěla na mysli :srdce: Alika :srdce: . Líbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
12.3.12 17:13

Mimochodem Isabela je taky moc krásný jméno :mrgreen: to ale myslím smrtelně vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí