Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
A cvicis něco na břicho?? Aby se ten tuk vypracoval a změnil na svaly?
Tuk na svaly přeměnit nelze. Cvičím, ale nikdy jsem žádné velké výsledky neviděla. Viděla jsem, že se mi vybudovaly svaly, ale tuk zůstal tam kde byl. ![]()
Já to nemyslela jakože se tukova tkáň přemění na sval, blbě napsáno, ale když se intenzivně cvičí tak ten tuk mizí a sval ho nahrazuje. Jinak těžko říct no, pokud nepomůže cvičení, dieta tak už zbývá snad jenom liposukce.
@Kriss Tina píše:
A cvicis něco na břicho?? Aby se ten tuk vypracoval a změnil na svaly?
Tuk se nikdy nezmění na svaly, musí ho nejdřív shodit, a pak vylezou svaly. Ale vypadá líp břicho s vrstvou tuku, pod kterým jsou vypracovaný svaly, než povolený, to zas jo.
Zakladatelko, mám ten samej problém, nezbývá nám nic jinýho, než upravit jídelníček a cvičit. Taky mám celkem štíhlou postavu, ale břicho mě trápí celej život, sice to není nic hroznyho, ale maknout by to chtělo. Do léta bude pryč.
Jee, takový problémy bych chtěla mít. Vážně, nemyslím to zle. Mám po dvou dětech při výšce 165cm 68kilo. Což je stejně jako před dětmi (stále je co zlepšovat), hodně cvičím, 3×-4× v týdnu doma a jednou týdně walking ve fitku. Dost jsem zesílila, cítím že pod těmi tuky svaly jsou, ale nemůžu se toho břicha zbavit, i když jinak jsem vlastně spokojená, protože díky cvičení mám pěkný kulatý zadek a z walkingu pěkná štíhlá lýtka…ale to břicho no. Skoro 90cm v pase je prostě tooooo much
Takže těch 53 fakt závidím i s tím „velkým“ břichem ![]()
A je to urcite tuk? Vetsi bricho muze znamenat i hormonalni nebo zazivaci problem.
Občas mě břicho bolí a je nafouklejší, zda je to z jídla, uplých kalhot, antikoncepce - netuším. Některá jídla vím že mi nedělají dobře, tak je nejím, ale i ráno, kdy je břicho nejštíhlejší, tak to mé úplně není, pořád je oproti zbytku těla opravdu velké. Samozřejmě nejhorší je to večer
podle mě to tuk je ![]()
Břicho je vždy hlavně o stravě. Jinak bych zpevnila hlavně core. Dále cvičit velké svalové partie, tj záda, stehna, zadek. Tělo hubne jako celek, neznamená, že když budeš cvičit břicho, bude hubnout břicho.
Taky jsem celkově štíhlá. Každopádně jakmile jsem přestala jíst sladkosti (prostě věci, ve kterých je cukr), pečivo a další produkty z pšeničné mouky, tak mám břicho po pár týdench úplně placaté. Ostatní sachardy (jáhly, rýže atd.) jím normálně.
Dobrý večer,
hledám někoho s podobným problémem jako je ten můj a prosím vás o případnou radu.
Jsem štíhlé postavy, poměrně dost štíhlé, na 170cm vážím okolo 52-53 kilogramů, mám hubené nohy, pas, ruce, jediný můj problém je břicho. Mohu zhubnout jak chci, ale tuk na břiše se ani nehne. K poměru k mému tělu je moje břicho opravdu velké, příjde mi, že vypadám jak těhotná. Nevíte někdo, jak se tohoto tuku zbavit? Poslední dobou mě to už dost trápí.
Děkuji