Tupozrakost u dětí - jaké dioptrie?

459
27.5.17 09:46

Tupozrakost u dětí - jaké dioptrie?

Zdravím,

Příspěvek upraven 18.12.18 v 09:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15088
27.5.17 09:55

@Fircon Moc ti asi neporadím, ale syn má jedno oko do plusu, jedno do mínusu. Tupozrakost, klapku nosí dva dny v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1576
27.5.17 10:47

Kolik je holčičce?
Me 33, ale taky mam jedno plus a jedno minus. Jedno oko tupozraky. A rozdil mezi nimi 2 dpt. Prisli mi na to az v prvni tride, coz je pozde. Ve skolkovskem veku zdrave oko zakryji aby se tupozrake namahalo. U me uz nestihli. Ja jsem kratkozraka. Na dalku vidim spatne. Nemyslim si, ze by se Dr. spletla.. ale zeptat se ji klidně můžeš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
27.5.17 10:54

@MickaSonda Jsou jí 4 roky a naměřila jí pluska.
Mně jde o to, že tyto plusové dioptrie napsala do kolonky „na dálku“.
Tak teď nevím, jestli je to v pořádku - aby nás z optiky neposlali domů (máme to docela daleko na to, abychom jezdili sem a tam). A Mudr. je teď 14 dní mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1576
27.5.17 11:20

Zkus cinknout jine dr. A zeptej se - ciste jen konzultace. Nebo cekej az se vase dr vrati. Nic jineho ti stejne nezbyde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
27.5.17 11:36

@Fircon Muzes zavolat MUDr. ze se ti to nezda. Nebo pro uklidneni kontrolne zmeri dioptrie i v optice. A kdyby tam se jim to nezdalo, tak bych sla k MUDr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
27.5.17 11:40

Jinak jsem mrkla na predpis syna. Taky ma v predpise bryle do dalky a dioptrie +. Takze to asi bude dobre. Okluzor jsme taky lepili a slabsi oko zachranili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BQ
5845
27.5.17 11:43

@Fircon Šla bych to řešit znovu a prokonzultovala to i jinde. :think: Sama jsem tupozraká (zjištěno v 5ti a už pozdě na řešení), syn taky a má brýle a okluzor od 20m. Pokud je tam náběh na tupozrakost, tak je to podle mě k intenzivnější u řešení, aby se něčeho docílil o v tomhle věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
27.5.17 15:55

Na dálku muže být i vada + (jedna se pak o dalekozrakost) a do blizka naopak muže být i vada -. U takto malých děti je minusova vada na dálku hodně vzácna a téměř vždy zavání prus.erem. Takže verte vaši doktorce a v klidu jdete pro brýle. Máte to vypsane dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
27.5.17 17:36

@cecetka Díky, to bude tedy asi správně. U dětí s pravděpodobností tupozrakosti je to asi jinak než v jiných případech. (jakože já mám třeba na dálku mínuska)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí