Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda, tak opět máme už 2. den teploty kolem 40´C. Zabalila jsem malé nohy do tvarohu, ale nevim, jak dlouho jej nechat působit?! Malá řve, takže to stejně asi nebude na dlouho. Z čípků jí hrozně bolí prcka a sirup a zvrací ![]()
Jinak ten tvaroh nvm, ale prcku ji muzes pomazat olejickem, aby tam cipek sel.
@Leha82 píše:čemu říkáš prcka? To jí strkáš čípky do pochvy? At už je strkáš kamkoliv, doporučuju pohotovost.
Ahojda, tak opět máme už 2. den teploty kolem 40´C. Zabalila jsem malé nohy do tvarohu, ale nevim, jak dlouho jej nechat působit?! Malá řve, takže to stejně asi nebude na dlouho. Z čípků jí hrozně bolí prcka a sirup a zvrací
@Kobliha51 píše: čemu říkáš prcka? To jí strkáš čípky do pochvy? At už je strkáš kamkoliv, doporučuju pohotovost.
U nas taky rikame zadecku prcka, prcina. Pochva je pipka, pipina. ![]()
A co ti řekl doktor? Nebo jsi s ni nikde nebyla? Pokud ne jela bych na pohotovost, ta teplota je hodne vysoká
Prcka je u nás prdelka
Když ji dávám čípky, tak pak řve při prdění a kakání, samotnou aplikaci ještě snese. S naší nemocnicí jsem bohužel v kontaktu. Malá trpí nějakými záchvaty. Před 3 týdny nás trápily takhle vysoké teploty týden, chjo.
@Leha82 určitě bych jela k doktorovi, každopádně pokud nemá studené ruce a nožky, můžeš ochladit ve sprše nebo rychlou koupelí, záleží jake máš čípky, pokud nurofen, zkusila bych paralen a naopak, třeba jí vadí ta účinná látka
@Leha82 Přečetla jsem si, co jste si zažili v únoru. Hádám, že žádný závěr nepadl. Že se čeká, jak se to bude vyvíjet?
Každopádně je tam něco, to jsi sama psala, co dělá problém. Může to odeznít nebo se to bude vracet. Jako teď ty vysoké teploty. Může být problém neurologický, ale klidně i v metabolismu. Moc držím palce, ať se to brzy vyřeší a malinká má klid.
Jinak na teplotu-ten tvaroh se normálně sundává až se začne jakoby drolit-vysychat. Ale pokud jí to vadí, tak jí otírej zápěstí a kotníky octovou vodou. Vlažná voda x ocet v poměru 2:1, namočit do toho plenku/ kapesník a otírat. Jen je malinká, tak ať si potom to zápěstí nestrčí do pusinky. To by jí asi nechutnalo
![]()
@Leha82 já bych teda spíš, než nějakej tvaroh děcko namočila do vany s mírně teplou vodou a pomalu dopouštěla studenou. Na sražení teploty už Panadol sirup střídat s Nurofenem. Je velká dost, nač čípky? A samozřejmě k lékaři.
Tenhle typ dotazu nechápu.
Druhý den se 40kama bych tam byla už ráno.