Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám dítě narvaný dole a břicho jak šutr už tak osm týdnů a to jsem v pohodě. Na kontrole jsem mezitim byla dvakrát, vše ok. Klidně si zítra zavolej na gyndu, ať na tebe mrknou dřív, jestli budeš klidnější.
Já bych k doktoroj určitě šla, když jsem čekala dceru ležela jsem s tím v nemocnici ve 23tt a hrozil mi předčasný porod u mě to nebylo stresem ale být tebou tak jdu, radši buď za hysterku než si něco do konce života vyčítat 😊
Jestli mas výrazne bolesti, bez hned. Jsi na hranici doby, kdy se da dite zachránit, ale porad chces udelat cokoliv, aby tam zůstalo. A do toho spada jet radsi i zbytecne na kontrolu.
Nema cenu si hrat na lékaře, proste bez, nikdo ti hlavu neutrhne.
A s partnerem si v klidu sednete a zkuste si narovinu rict, co se deje. A ty se ber trochu s rezervou (a mel by i on!), za to, co s tebou udelaji hormony fakt nemuzes, musi to prezit. Furt to ma lehci nez porod ![]()
@Týnka 96 problem je, ze jsem ted na dovolene v zahranici, tak bych musela jit tady… ale kdyztak pujdu. Na kontrole jsem s tvrdnutim bricha byla uz 2 krat navic a jednou na pohotovosti a vzdy vse v poradku, cipek i vse ostatni. Naposledy 25. 6. Vcera jsem si ten horcik zapomnela vzit, tak to mozna byla kombinace vseho dohromady - vedro, stres, bez horciku. Ale ted teda nevim co se sebou ![]()
@Villanelle mela jsem ty bolesti cca 3 hodiny v noci. Vcera jsem si ten horcik kvuli prujmu nevzala - do toho stres a vedro. Jak jsem si ho vzala, pak se to k ranu uz ustalilo a ted uz bricho netvrdne. Jsem v zahranici, tak nevim, jestli plasit a jet tady nebo kdyz je to ted lepsi, tak si lehnout, odpocinout a uvidim… ale podcenit nic nechci. Co myslis, jela bys i v Italii k Dr. radsi?
Příspěvek upraven 11.07.21 v 11:35
Ahojky, mě dítě kopalo taky nízko od prvních pohybu to šlo rychle. Nahoře okolo pupíku a výš až později, břicho jsem taky měla spíš dole. A tvrdnutí bylo každý den už celkem brzy a bolesti břicha taky, nic nezabíralo a malá se narodila 40+5. Takže to nic znamenat nemusí. Ale o tom, že dítě vnímá situaci matky ti asi nemusím nic říkat, nic mi do toho není, ale těhotenství bez stresu by bylo lepší pro tebe i pro mimčo.
Pokud se bojíš předčasného porodu, najdi si nejbližší porodnici pro předčasně narozené, tam dají miminku nejlepší a nejrychlejší péči, v normální porodnici berou tuším od 34-36tt, ale nechci kecat. A na kontrolu na gyndu můžeš jít kdykoliv, i bez objednání. Vzít tě musí.
@Anonymní píše:
@Týnka 96 problem je, ze jsem ted na dovolene v zahranici, tak bych musela jit tady… ale kdyztak pujdu. Na kontrole jsem s tvrdnutim bricha byla uz 2 krat navic a jednou na pohotovosti a vzdy vse v poradku, cipek i vse ostatni. Naposledy 25. 6. Vcera jsem si ten horcik zapomnela vzit, tak to mozna byla kombinace vseho dohromady - vedro, stres, bez horciku. Ale ted teda nevim co se sebou
A ted ti neco je? Mas bolesti, vytok, deje se neco? Pokud ne, zítra bych zavolala svemu lékaři a poradila se. Pokud bys mela ale mit znovu bolesti, natoz s nejakou pravidelnosti, mazala bych do spitalu.
@xxprincesscz ja vim, ze me vezmou.. ale jsem na dovolene v zahranici ted ![]()
Holka nešťastná, přece když máš problémy s tvrdnutím, tak se nejezdí na zahraniční dovolenou do vedra.
Jako můžeš jít na kontrolu, jenže zdravotní péče u nás je někde jinde, než je téměř kdekoli.
Jinak kvůli čemu se hádáte, nešlo by mu nějak říct, že máš zdravotní problémy a že je třeba, abys byla na tomto místě v klidu a že ty ostatní věci dořešíte doma, že máš teď hrozný strach a jsi ve stresu?
@Villanelle ted je brisko v klidu, mimi kope, vytok mam bily klasika jak vzdycky mi prijde, ale jak rikam, porad tak divne dole do pochvy/konecniku, takze chodim curat jeste casteji nez jsem chodila. Jinak mam brisko klidne. Po tom horciku se to k ranu zklidnilo a jeste jsem vypila aspon pul litru vody v noci pro jistotu.
@Sany80s doktorka rekla, ze zdravotniho hlediska nevidi problem, ptala jsem se nekolikrat… vysetreni vse v poradku, jsem dost hubena, skoro nic jsem nepribrala a zacinala jsem na 50kg, takze vsechno to tvrdnuti a bouleni je pry i z toho…
Jinak teda velký stres bych pochopila kdyby ti někdo umřel, přišla bys o práci a celoživotní úspory, nebo ti tornádo zbořilo barák. Má cenu se stresovat jenom kvůli příteli?
@Anonymní píše:
@Sany80s doktorka rekla, ze zdravotniho hlediska nevidi problem, ptala jsem se nekolikrat… vysetreni vse v poradku, jsem dost hubena, skoro nic jsem nepribrala a zacinala jsem na 50kg, takze vsechno to tvrdnuti a bouleni je pry i z toho…
I z toho neznamená jen z toho, upřímně, doktorku bych změnila, pokud ti v tomto týdnu při těchto problémech řekla toto.
Jsi poučená, snad to dopadne dobře. Kvůli čemu se hádáte?
@Lily Evans píše:
Jinak teda velký stres bych pochopila kdyby ti někdo umřel, přišla bys o práci a celoživotní úspory, nebo ti tornádo zbořilo barák. Má cenu se stresovat jenom kvůli příteli?
Taky se občas pohadame (jako každý..).. Ale oba se snažíme to vždy utnout už v zárodku a myslíme na to, že hádat se teď je fakt riskantní. A většinou zbytečný protože za pár hodin jsme zas jak hrdlicky. Jsem ve 23 tt
Ahoj holky,
je to hruza, ale jsem 24tt a posledni cca 2-3 tydny se obden hrozne hadame s partnerem. Ted jsme na dovolene v zahranici, oba nervaci, moje hormony a vzdycky to skonci placem a triskanim dveri… snad se to casem zlepsi.
Vcera jsem po hadce v noci mela bricho uplne tuhe, tvrdlo kazdych 10 minut, pak jsem si pridala jeste jeden Magnosolv, byla jsem asi 10 krat curat a do 3 hodin to polevilo.
Od te doby se mi zda, ze mi brisko trosku kleslo a mimi me kope do mocaku a konecniku, coz nikdy predtim neudelal. Magnosolv beru na tvrdnuti uz 2 nebo 3 mesice, ale vcera to byl teda extrem. Cipek se mi nezkracoval (byla jsem na kontrole 25. 6.).
Mam bezet k doktorce i tady v zahranici, co myslite? Nebo kdyby se vlivem tohohle stresu rozjizdel nedej boze porod/byly nejake vaznejsi komplikace, poznala bych to i jinak? Dneska je to lepsi, ale mimi a bricho se mi zda opravdu dole. Nekrvacim, jen ty bolesti byly opravdu velke a mimi takto nizko jeste nikdy nekopalo, tak mam obavy.
Diky za radu vsem!
Příspěvek upraven 11.07.21 v 11:36