Tvrdnuti břicha - jak poznat a rozeznat

Lendie
5.12.18 21:49

Me bricho tvedlo a byl to doopravdy pocit stazeni. Dokonce mi prislo, ze bricho jakoby se nazvedlo 8o . A poznas to. Na dotek je tvrde jako kamen a doprovazi to takove krecovite pocity. Alespon u me tedy. Po nejake chvili to povoli a mam zas bricho normalni. Kdyz je mimco na nejake straně tak mam to bricho „tvrdsi“jen na urcitem miste. Na zbytku klasicky mekke. Kolikrat dokazou ale pekne cloveka zmast streva nebo to,ze je clovek nafoukly :lol:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
759
5.12.18 22:11

Myslim, ze pokud si nejste jista, tak to tvrdnuti neni.to fakt poznate, me tvrdlo bricho az u druheho tehotenstvi, u prvniho jsem neuazila. Nemusite to mit vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.18 22:12

Končím 34tt a když mi tvrdne břicho tak většinou ve spodní části a spíš se mi břicho tak stáhne a doprovází to taková jakože bolest. Po chvíli se to povolí. To když se někde vybouli prcek tak je tvrdé břicho jen v té části, jinde je měkké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
5.12.18 22:12

je to strasne neprijemny a ztvrdne (ve 33tt urcite) cely bricho..jak kamen..trva to do minuty. ja vzdycky byla cela napnuta…a pri plnem moc.mechyri se to stavalo casteji. taky napr. pri zvednuti se z postele..no a ano,nekdy ma tvrdnuti vliv na zkracovani del.cipku. a nekdy ne, treba u me :) bricho mi tvrdlo od 30tt az do 38+0, kdy jsem porodila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
6.12.18 00:17

Ahoj, dalo by se to „tvrdnutí břicha“ přirovnat k pnutí a jakoby pocitu na prasknutí? Už jsem něco takového asi dvakrát měla a je to dost nepříjemné, bolí to při jakémkoliv pohybu a v podstatě i v jakékoliv pozici bez pohybu. Ale po čase (cca po desítkách minut) to přešlo. Nevíte, co v takovou chvíli pomůže a jak se tomu případně dá předejít? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
6.12.18 07:41

Děkuji všem za komentáře, tak to vypadá že tvrdnuti břicha nemam, protože ja pokud si na bricho nesahnu tak necítím že by bylo tvrde.. Na 33 tyden mam i celkem male bricho ( vypadá tak na konec 6 měsíce) takže tam ma malý i min mista..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
22.5.19 14:09

Je to tvrdnutí nebo ne? 31. tt

Ahoj, jsem ve 31. týdnu těhotenství, poslední kontrola minulý týden a vše v pořádku, neotevírala jsem se, čípek dlouhý atd. Ale od soboty mám několikrát za den, klidně i 10× nebo více x stav, kdy mám pocit, jako by mě někdo stáhnul do korzetu. Pocit takového sevření, stažení. Trvá to třeba i půl minuty nebo minutu, není to nijak pravidelné a nebolí to. Připomíná mi to jakoby se prcek nějak vyboulil, ale nedovedu to přesně identifikovat. Jedná se o tvrdnutí? Magnézko beru. Mám to jet konzultovat s doktorem? Telefon mi prosím neraďte, protože mi vždycky řekne, ať přijdu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
22.5.19 14:25

@Linduš91 Mně teda tvrdne břicho spíš ve smyslu, jako bys zatáhnula břišní svaly a zaboha to nechtělo pak povolit. Takže těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
22.5.19 14:55

35tt, mi „tvrdne“ břicho, když se malá rozpíná. Klasické poslíčky a tvrdnutí břicha jsem v prvním těhotenství neměla vůbec, teď občas toto. Magnesko jsem už přestala brát, at činnost dělohy neutlumím až moc. @Linduš91

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.19 15:20

Mě vždy tvrdne tak že se celé jakoby zatne. Dokonce změní tvar jak je bříško naplé. Teď ke konci cca od 36tt se mi při tvrdnutí břicha i blbě dýchá. 8) Tvrdne mi zhruba od půlky těhotenství a žadný vliv na čípek to zatím němělo :( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
29.4.20 07:52

Prosím o názor - jsem ve 20tt, posledních pár dní pozoruji když si lehnu a jsem v klidu takovou tvrdou bouli v podbřišku. Najednou cítím takový divný tlak a na dotyk se tam udělá taková tvrdší boule a je i vidět, za chvíli zmizí. Nejdřív jsem si myslela že se tam mimčo nějak protahuje a přišlo mi to milý, jelikož zatím nepoznám pohyby, ale děje se to čím dál častěji a už si nejsem jistá jestli je to mimčo ale není to spíš to tvrdnutí :think: všude se píše že se to pozná, ale já fakt nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
29.4.20 08:32

To bude tvrdnuti dělohy. Je to běžný jev :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6451
29.4.20 09:02

@Jaaanča pozná se to. Mě ztvrdlo poprvé asi ve 12 tt a poznala jsem to okamžitě, je to taková křeč, trvá to chvilku a je to i nepříjemné. Taky jsem nevěděla, jak to poznám, ale jak se to stane, je to jasný. Jinak se mi taky břicho boulí všude možně, hlavně na 1 straně bývá větší, asi je tam prcek nacpaný. Ale tvrdnutí poznáš hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí