Tvrdnutí bříška v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
792
28.4.18 03:20

@30anet Jo a davali mi ve spitalu 2× denne Guajacuran, coz je prasek na nervy. Ja byla v klidu, ale trvali na nem :nevim: (a ja to vysadila po propusteni)takze i prasek na nervy muzes. Jo a podotykam, ze nase mala je sice obcas vzteklina, ale jinak vysmaty ditko, stopy to na nezanechalo, jak se zda :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
28.4.18 11:35

@30anet Ahoj, zavidim tvuj tyden i nezkracujici se cipek. Ja jsem ve 20.tt s dvojcaty, ve stredu mi doktorka zvysila horcik na 8 tablet a vydesila me cipkem 2,5 cm. Bricho mi tvrdlo i 6× do pul hodiny a o den driv byl na planovanem ultrazvuku v porodnici cipek 40 mm. Ale krome toho horciku to moc neresi a pozvala me zase az za mesic. Kdyby se pry neco delo tak okamzite k ni nebo do nemocnice, jen nevim, jak mam to ze se neco deje poznat, kdyz tvrdnu porad a porad me nekde picha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
28.4.18 12:18

@Suzínek ahojky :roll:, dík žes napsala. cekas dvě miminka tak se nediv, je to o mnohem větší nápor na dělohu. Divím se že už nelezis v nemocnici protože to co píšeš je už na pováženou. Mě ty tablety nezabírají. Tak budu pít ten magnosolv. Ale přesně tak jak píšeš dr ti řekne kdyby se cokoliv dělo okamžitě přijít… Hmmm tak to bych tam musela chodit denně jako to se nedá. Dopoledne když sedím u stolu mi je relativně dobře to tvrdnuti cítím tak 3× ale jakmile lehnu odpoledne tak konec.ja to mám Teda tak max 2× do hodiny. Někdy 3× jak kdy. Nevím jak dál, bojím se že něco zanedbam. Pořád mám pocit že se něco děje. V noci se to sklidni. a odkdy máš problém s tím tvrdnutim??? Já brzo už tak 18tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
28.4.18 12:30

@Suzínek ale když tak nad tím přemýšlím tak se vykasli na svoji dr a pokud ti bříško tvrdne tak hodně jed do nemocnice a lež tam protože to máš fakt málo tt i ten čípek. Lezis??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
28.4.18 14:25

Mně bylo jasné že s dvěma budu mít všechno dřív, ale takhle brzo mě to prostě překvapilo. Magnezko beru od 16.tt, to jsem měla ráno a večer po dvou tabletách, takhle extrémně to začalo až v to úterý. Jj, od středy ležím, včera už mi přišlo že je břicho klidnější, ale navečer se to zase rozjelo, že to těch 25 tvrdnutí dalo. Uvidím jak to bude po dnešku, večer se chystáme za kulturou, tak uvidím, jestli to bylo z té cesty a nerozjede se to nanovo v plné síle. O té dřívější kontrole nebo ukázání se v nemocnici docela uvažuju, uvidím večer nebo zítra. Jen máme doma 16m synka, tak to máme trochu složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
28.4.18 22:57

@30anet neboj, to bude dobrý! Věř sobě i tělu. Já si představuju, ze ta děloha je proste citlivější, nechá se víc nabudit. Miminko kopne nebo se naplní mocak a je to tam. Nic špatného na tom není. Já odpocivala, když jsem mohla, ale ze bych s tím zalehla, to ne. To nemá cenu. Připadás si pak víc nemocná a zranitelna než ve skutečnosti jsi. Já takhle lehla na tři dny kvůli zkráceným čípku, ale pak jsem googlila a zjistila, ze spousta holek se zkráceným cipkem odnosila a dokonce i přenášela, takže jsem si zase srovnala hlavu a hodila se do pohody. A ulevilo se mi. Zkus to přijmout jako součást tohoto těhotenství a i tak si to zkus užit. Je to otravny, ale pokud to vyloženě nebolí… asi je moc důležitý, jak se k tomu staví doktor. Pokud té znejisti kapackama, hospitalizaci a takovými blbostma, tak chápu, ze ti není fajn. Ten můj byl ale uplne v klidu a já byla taky. A fakt přísahám, ze ztvrdnuti 3× do hodiny bylo minimum. Proste jsem to brala jako součást sebe a myho miminka. Teď čekám, jak to bude s druhým miminkem, ale vím, ze strach o miminko kvůli tomu nemám. Spis to bude pruda, až zase budu chodit pomalu jak želva, jak mi bude tvrdnout břicho kazdejch 50 metru :D a manžel ten se na to těší ještě víc, procházky se mnou ho moc tehdy bavily :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
29.4.18 11:47

@teeer ahoj máš pravdu musím to přijmout jako součást těhotenství, malý ten je v pořádku o něj strach nemám to vím vždy když se ráno vzbudim a cítím ho tak mám z toho radost, a to on se dokáže hýbat i celý den tak co potom může ta děloha dělat já to chápu je to sval a taky pracuje ale jak říkáš je to otravné někdy až dost. Bolet to nebolí spíš je to takový nepříjemný tlak. A ty jsi taky těhotná? Kolikátý tt.?? Moje dr se k tomu staví asi tak že občas mi dá injekce hořčíku ty mi docela pomůžou ale nesmí se to dávat často a víc už ne řekla mi pokud už se to nedá vydržet tak nemocnice že mi to sklidni kapackama, ale stejně ikdyz přijdu domů za těch pár dní tak je to za chvíli zase a otravuje mě to. A taky tam nechci ležet mám doma 5ti leteho chlapečka a taky mu chybím. Dokud budu mít čípek v pořádku dlouhý a tuhý není důvod mě tam držet. Počítám že kolem 30tt mě to tam nejspíš nemine ale hlavně ať malého donosim. Někdy je to boj prostě ta psichika dělá svoje. Jsou to poslední dva měsíce tak musím zatnout zuby a nějak to prebojovat. Porodu toho se třeba vůbec nebojím jedna v nemocnici mi tam říkala že měla ten epidural a dnes už je prý i zadarmo takže když bude nejhůř půjdu do něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
6.5.18 20:51

Ahojte tak jsem byla v pátek na kontrole měření čípku a dopadlo to dobře teda mám hodně 4,3cm no ale břicho mi veselé tvrdne dál a jakože dost. :( Je to šílený mám pocit že se z toho asi už zblázním. zacinam 27tt no tak jsem ráda za každý den kdy jsem trochu nárok dobře ale tvrdne mi hodně teda :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
9.5.18 22:01
@30anet píše:
@teeer ahoj máš pravdu musím to přijmout jako součást těhotenství, malý ten je v pořádku o něj strach nemám to vím vždy když se ráno vzbudim a cítím ho tak mám z toho radost, a to on se dokáže hýbat i celý den tak co potom může ta děloha dělat já to chápu je to sval a taky pracuje ale jak říkáš je to otravné někdy až dost. Bolet to nebolí spíš je to takový nepříjemný tlak. A ty jsi taky těhotná? Kolikátý tt.?? Moje dr se k tomu staví asi tak že občas mi dá injekce hořčíku ty mi docela pomůžou ale nesmí se to dávat často a víc už ne řekla mi pokud už se to nedá vydržet tak nemocnice že mi to sklidni kapackama, ale stejně ikdyz přijdu domů za těch pár dní tak je to za chvíli zase a otravuje mě to. A taky tam nechci ležet mám doma 5ti leteho chlapečka a taky mu chybím. Dokud budu mít čípek v pořádku dlouhý a tuhý není důvod mě tam držet. Počítám že kolem 30tt mě to tam nejspíš nemine ale hlavně ať malého donosim. Někdy je to boj prostě ta psichika dělá svoje. Jsou to poslední dva měsíce tak musím zatnout zuby a nějak to prebojovat. Porodu toho se třeba vůbec nebojím jedna v nemocnici mi tam říkala že měla ten epidural a dnes už je prý i zadarmo takže když bude nejhůř půjdu do něj.
@30anet @30anet
@30anet píše:
@teeer ahoj máš pravdu musím to přijmout jako součást těhotenství, malý ten je v pořádku o něj strach nemám to vím vždy když se ráno vzbudim a cítím ho tak mám z toho radost, a to on se dokáže hýbat i celý den tak co potom může ta děloha dělat já to chápu je to sval a taky pracuje ale jak říkáš je to otravné někdy až dost. Bolet to nebolí spíš je to takový nepříjemný tlak. A ty jsi taky těhotná? Kolikátý tt.?? Moje dr se k tomu staví asi tak že občas mi dá injekce hořčíku ty mi docela pomůžou ale nesmí se to dávat často a víc už ne řekla mi pokud už se to nedá vydržet tak nemocnice že mi to sklidni kapackama, ale stejně ikdyz přijdu domů za těch pár dní tak je to za chvíli zase a otravuje mě to. A taky tam nechci ležet mám doma 5ti leteho chlapečka a taky mu chybím. Dokud budu mít čípek v pořádku dlouhý a tuhý není důvod mě tam držet. Počítám že kolem 30tt mě to tam nejspíš nemine ale hlavně ať malého donosim. Někdy je to boj prostě ta psichika dělá svoje. Jsou to poslední dva měsíce tak musím zatnout zuby a nějak to prebojovat. Porodu toho se třeba vůbec nebojím jedna v nemocnici mi tam říkala že měla ten epidural a dnes už je prý i zadarmo takže když bude nejhůř půjdu do něj.

Ahoj, jj, jsem těhotná ve 20.tt. Jsem zvědavá, jestli a kdy se tvrdnuti bříška zase ozve. Tobě držím palce, aby té na nemocnice minula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
9.5.18 22:45

Ahoj, mě začalo břicho taky tvrdnout hodně brzo. V podstatě hned jak jsem začla prcka cítit, jak kope. Brala jsem 8tbl. denně. I přes to mi břicho tvrdlo v podstatě neustále. Jen za cestu z gauče na záchod a zpět 3× :lol: Šla jsem potom i z práce na neschopenku, protože to se fakt nedalo. Doma jsem se snažila se moc nehýbat, ale bylo to prd platný. Většinou, když jsem napočítala za ten den 50. tvrdnutí, tak jsem se radši přestala sledovat :mrgreen: Jo a rodila jsem 41+0. Takže je to fakt hodně v hlavě. Hodně mi pomohlo, když se těhotenství překlopilo přes ten 8. měsíc. Pak jsem i přestala s tím ležením, protože kdyby se to narodilo třeba o 4 týdny dřív, to už není tak hrozné. Tím jsem se uklidňovala. A nakonec se tomu prckovi na svět ani nechtělo. Prostě to musíš brát, že to k tomu patří. Stejně jako nevolnosti. Ale zajímalo by mě, jestli ten hořčík nemá vliv na horší průběh porodu. Otvírala jsem se dva dny, bylo to celkem náročný. Jestli třeba ty svaly nejsou až moc uvolněný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
9.5.18 22:56

@Feliccita ahojky no já to mám skoro podobně. kdyz ležím mám to tak nejdřív co 20min ale když se zadari tak po hod.ale pokud se rozhodnu zvednout tak jo mám tvrdé hned jinak to teda necítím než když si sáhnu, zkoušela jsi třeba nějakou polohu nebo něco ve které ti to tvrdlo třeba min protože mi to dělá i když ležím. dnes jsem byla znova u Dr jednou za čas mi píchá horcikove injekce do zadku jako pomůže to ale já tomu říká že se mi tělo rozkládá zaziva konkrétně nohy a můj zadek bolí to jako čert a po té injekci lehnu a spím třeba půl dne, řekla bych že hořčík je teda pěkný svinstvo!!uvidím jaký bude přelom 30tt to bude asi největší krize.to bude tak za 3tydny.no je to hlavně boj s psychikou jak říkáš je to v hlavě máš strach že se něco děje a porodis předčasně a ono se vlastně nic neděje. maly teda i dost kope. dokaze to snad celý den v kuse. kazdy den si říkám musím bojovat ale jakmile přijde ta chvíle kdy je mi hůř tak jen stěží dokážu zachovat chladnou hlavu :( :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
9.5.18 22:58

@teeer tak držím palce ať co nejpozději, mě to začlo dá se říct už co jsem cítila pohyby takže 18tt.ted už jsem o 10tydnu dál a říkám si ještě jednou tolik a je to zamnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
9.5.18 23:07

@30anet Žádná extra poloha mi teda nepomáhala, ale většinou jsem si pupek vyvalila právě na gauči na stranu a ležela na boku. Tak se to nějak dalo. Manžel se mi vždycky smál, že jak odcházel do práce, tak mě ve stejný poloze nacházel, když přišel z práce :mrgreen: Taky jsem přibrala asi 20 kg, jak jsem se snažila moc nehýbat :zed: Ale jako žádný injekce mi nikdo nepíchal. Taky jsem jednou byla v nemocnici, ale protože jsem spadla, tam mi dávali akorát magnosolv. Jinak teda si myslím, že ten malej vetřelec :D za to tvrdnutí může hodně, jak kope. Ten můj je teď hrozně akční. Jakože fakt za den utahá 4 dospěláky a to je mu teprve 16 měsíců. Tak možná budeš mít taky takovýho raráška :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
10.5.18 19:37

@Feliccita Ahoj, na porod vliv hořčík určitě má, proto se má vysadit měsíc předem. Jen u toho předčasného se to špatně odhaduje. Ale je to individuální, já jsem ho přestala užívat měsíc před termínem a porodila jsem o 3 týdny dřív, takže moc času na vzpamatování tělo nemělo a stejně to byla rychlovka.
@30anet Ahoj, to jsem ráda, že ti měření dopadlo dobře. U mě teď podle ultrazvuku také dobré, ale to tvrdnutí je šílený, dřív jsem to měla paradoxně hlavně vleže na zádech a teď je už celkem jedno, co zrovna dělám nebo nedělám. Možná je to vleže o trochu lepší než dřív, tak snad aspoň něco těch 8 tablet za den dělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
10.5.18 22:23

@Suzínek jak si ty tablety bereš po sobě? já jich brala 6 a přišlo mi že nejsou tak dobré jak ten magnosolv tak piju ten ale nechutná mi a ten věčný průjem mi taky už dost vadí je teda fakt že raději jít na WC takto než vůbec. jak casto ti to bříško tvrdne???mě už i pravé bolí záda od toho jak jsem furt zkrivena a zkroucená jako nebaví mě to asi půjdu do nemocnice ať mi to zase sklidni už jsem z toho dost vyřízena a pak to odnáší všichni kolem mě. a kdy máš další kontrolu v poradně???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí