Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Epidural byl super a rozhodne doporucuju. S bolesti kontrakce je napichnuti jak pohlazeni. Sita jsem nebyla, ani strizena, takze neporadim. Ale jinak, proste jsem necitila bolest, ocenila jsem i kdyz se ve me hrabali, bez nej jsem malem ukopla doktorovi hlavu.
Rodila jsem s epiduralem, moc mi nepomohl od bolesti (pomohla až třetí dávka), ale zrychlil mi otevítání ( za hodinu ze 3 na 8 cm ). Nástřih jsem vůbec necítila, jen to následné šití mě celkem dost bolelo, ale zašívali mi Grand Canon, tak se ani nedivím ![]()
Neboj kontrakce budou bolet a poradne:-D…je to individualni, ale ja nastrih nevnimala a siti se dalo vydrzet:-)))…
@Pavluše89 neznám bohužel nikoho kdo rodil na Kladně a epidurál dostal, buď bylo moc brzo nebo pozdě. Tak držím palce aby to tobě vyšlo ![]()
@Pavluše89 Jdu s tim, ze ne. Rada bych to zvladla bez. Ale pokud uvidim, ze je to na me uz moc a bude moznost, tak do neho pujdu. Proste po nem neprahnu, ale ani nevylucuju. Nevim, jak to bude vypadat, nevim, jak si tu bolest mam predstavit, tak tezko rict…
@Pavluše89 nečetla jsem celou diskuzi, jen odpovím za sebe na otázku…měla jsem epidurál, dokonce aplikovaný 20 minut před samotným vytlačením plodu, tudíž účinkoval na maximum, kontrakce jsem necítila vůůůůůůbec, tlačila jsem když mi řekla asistentka, nástřih jsem cítila neboť teda nebyl při kontrakci kterou bych cítila, nepříjemně to štíplo, šití potom taky trochu štípalo, ale nic hrozného bych řekla za sebe. Ale měla jsem jen pár stehů. zato mohu porovnat s šitím pár dní po porodu kdy mi praskly dva stehy a to jsem myslela že umřu bolestí, ale tam možná sehrály roli spíš vrchol hormonů a stres z toho že to prasklo ![]()
@iiiv no tak to jsem zvědavá teda. dneska na té přednášce k tomu přistupovali docela kladně, tak jsem uvidíme haj to bude až to na mě přijde ![]()
@1.zizi : s tím počítám už ted, že to bude bolet jako si ani nedokážu představit a ještě víc, ale pořád mám dobře naladěnou psychiku ![]()
@Pavluše89 to je dobre…musis byt hlavne v pohode…bolest nebude trvat vecne a cim vetsi, tak tim bliz jsi k tomu, kdy budes mit svoje zlaticko uz u sebe a to je k nezaplaceni ![]()
@cell píše:
Nástřih jsem necítila, šití teda bolelo pekelně, na to tedy epidurál nijak nezabral, ale jinak to byla skvělá věc a rozhodně doporučuju. Příště bych si ho nejradši nechala píchnout tak týden před porodem
Měla jsem to úplně stejné. Nástřih jsem necítila, ale šití jo. Možná to bylo i tím, že mi ještě odebírali pupečníkovou krev, tudíž se se šitím čekalo a už přestával působit epidurál…šití bylo horší jak porod ![]()
@Pavluše89 rodila jsem pred tydnem, mam jeste cersrvou zkusenost a ver, ze tu bolest si nedokaze predstavit nikdo. Je to strasny, priserny, ale porad jsem si rikala, ze to neni naveky.
Ja jsem pro episural uz mezi dverma, kdyby to bylo celou dobu jako s nim, tak muzu rodit klidne porad. Ale bez nej ani nahodou, nedokazu si ani predstavit jak to musi bolet bez nej..
Já měla epi a pro mě bezkonkurenční, kontrakce pohodové, dokázala jsem při nich mluvit, chodit atd…prostě sto a jedno. Ale pak mě stejně brali na císaře, jen připíchli o něco více, začala jsem cítit bolest až tak po 12 hodinách po císaři. Takže pro mě osobně super ![]()
@1.zizi přesně to si říkám
jen jak se mi to blíží, blíží se i strach, ale to je asi normální..:)
@pikola píše:
Epidural byl super a rozhodne doporucuju. S bolesti kontrakce je napichnuti jak pohlazeni. Sita jsem nebyla, ani strizena, takze neporadim. Ale jinak, proste jsem necitila bolest, ocenila jsem i kdyz se ve me hrabali, bez nej jsem malem ukopla doktorovi hlavu.
Asi tak nějak ![]()
@Veve79 píše:
Já měla epi a pro mě bezkonkurenční, kontrakce pohodové, dokázala jsem při nich mluvit, chodit atd…prostě sto a jedno. Ale pak mě stejně brali na císaře, jen připíchli o něco více, začala jsem cítit bolest až tak po 12 hodinách po císaři. Takže pro mě osobně super
myslím si, že záleží na porodu než na epi.
Já s epi nemohla chodit, mluvit nic a opravdu jsem se modlila ať už porodím. U druhého bez jsem ani nepostřehla, že rodím.