Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janha no vidíš. Mně to třeba přijde divné chodit pryč s cizím dítětem.
No mě hlavně přišlo blbe ze když slyšela ze volam dceru zpět že se ani neotočila a šla prostě dál. Jde právě o to, že cizí člověk odvádí mé dítě. Ale to je asi jedno. Asi jsem jediná kdo má strach.
@andrea.sb píše:
To mi připomnělo jednu příhodu. Dceři byly dva a byli jsme na procházce. Malá zůstala stát a nechtěla jít. Tak jsme čekali asi 5metru od ní. Šla kolem starší paní, asi 65let se stejně starou holčičkou. Paní se zastavila a usmívala. Malé se holčička líbila a dala ji ruku. Tak se drželi a šli spolu. Jenže opačným směrem než jsme byli my! Paní se jen smála a říkala, jee ty jdeš s nama? No krve by se ve mě nedořezalo. Volám na malou, at se vrátí. Nic. No utíkala jsem hned za ní a odvedla. Malá začala brečet. Bylajsem tak v šoku, že jsem se nezmohla ani na slovo. Muj chlap cucel jak puk a jen poznamenal, ze ta ženská byla teda hodně divná.
Bože bože. Nějak na té situaci neshledávám nic divného.
Vždycky mi přišlo, že v ČR jsou lidé k dětem chladní. Je to škoda, ale už vím, že je to díky podivínkám z téhle diskuze a jim podobným.
Je mi z toho za vaše děti smutno.
@Capelucita To jeji vlastni vnouce bylo jiste spolupachatel. ![]()
@St. Estephe jaképak hrubě. Řeknu že už musíme jít a ruce oddelam v klidu, pokud mamka nezasahne. Ale opakuju ze ja pro malou běžela a paní se ani neotočila a šla dál. Dokonce i když jsem tu malou brala za ruku tak se nezastavila.
@andrea.sb píše:
@Janha no vidíš. Mně to třeba přijde divné chodit pryč s cizím dítětem.
No mě hlavně přišlo blbe ze když slyšela ze volam dceru zpět že se ani neotočila a šla prostě dál. Jde právě o to, že cizí člověk odvádí mé dítě. Ale to je asi jedno. Asi jsem jediná kdo má strach.
No treba vas starsi pani neslysela a urcite to byla pedofilka, co na svou prvni roztomilou obet lakala dalsi… promin, myslim, ze zrovna v tomto pripade je to hystericka reakce. Kdyby ji capnul nejaky chlap a spechal s ni pryc, tak nereknu, ale babicka s vnuckou by me opravdu nedesila. Kazdy jsme jiny, tebe holt stresuje i tohle.
@andrea.sb Jak, jakepak hrube? Cizi matka tve chovani vyhodnoti uplne jinak. Nechapu, ze tam nevidis ty paralely… Ty si predstavujes, ze ti babka na prochajde s vnoucetem chtela sebrat decko? Ono nakonec lekce pro vas, ze ne vzdy se batole automaticky vypravi za rodici. ![]()
@merde píše:
Pri cteni me napadlo jen jedine a to, Proboha proc?
Co ti lide, tak strasneho delaji? Misto, abychom byli radi, ze alespon nekdo jeste na ulici s nami pozitivne komunikuje, tak budes vymyslet, jak byt neprijemnaPříspěvek upraven 22.08.14 v 17:24
já když vemu svoji skušenost, tak to je občas na nervy, pro mě je to fajn, že třebas paní reaguje, ale moje dítě to bere trošku jinak a v noci se mi potom hystericky budí a brečí, že pryč nechce, že mě má rádo. ono to chce dvě stránky pohledu… a když jí před paní či pánem říkam že jí nedáme, že to je moje zlatíčko, stejnak v noci se jí to promítne a to jí budou letos čtyry. ono je to docela i na nervy když se pořádně nevyspíš, stačí jedna věta a máš v noci postaráno
ikdyž to třebas ti dotyční nemyslí zle ![]()
@andrea.sb Mozna to sprezeni tahlo jeji vnouce, tak bezeli, no.
Holky proč se v tom tak vrtáte? Proč ze mě děláte hysterku co v každém vidí uchyla, pedofila a ja nevim co. Jen jsem napsala svou zkušenost že mi to přišlo divné. Paní mi neprisla ani jako únosce, ani pedofil ani vrah. A dělat si z toho srandu to už vtipné neni vůbec, zvlášť když takový lidé jsou a budou.
Jako mne to taky vadi, celkove nemam rada zakecavani s cizimi lidmi, typu jak se jmenujes, kolik ti je, proc mas dudlik a zda kojim, co je komu do toho, ale proste to s klidem prejdu a jdu dal, nikdo to prece nemysli zle. A z detstvi si tyhle prupovidky „ja si te vezmu“ pamatuju a myslim si, ze na zaklade tohoto bych s cizim nesla, dite se ridi tim, jak reagujes ty a kdyz vidi, ze jsi v klidu, tak chape, ze je to legrace.
@Zlobísek:)) a neni problem nekde jinde? Tohle chovani znam z pedagogicke praxe u takovych tech sklenikovych kyticek, co jim rodice nic nepovoluji. Pripadne je precitlivela a chtelo by s tom pracovat. Nemyslim to zle, ale mam kamaradku, co se taky hrouti z drobnosti a musi na to brat antidepresova. Urcite neni v poradku, ze se ti tak velke dote v noci budi kvuli tomuhle.
@mojmira Jako jo pak mi to bylo lito, neovladla jsem se.Ale ona mi keca do vseho kdyz jsme venku. Nedavno mi rekla, ze s malou nikam nechodim, ze potebuje mezi deti a jeste nejaky kecy a ze ji drzim jak princeznicku. Tak jsem ji sdelila, ze vi houby kam chodime, s kym se stykame, a ze pro me to princeznicka je.
A prave ona me podryva v tom, ze ja rekne ne to se nedela a ona hnedka ale jo muzes atd a furt mi cpe jak by ji vzalana prochazku kdybych ji to dovolila apod
To co popisuješ, to se mi stává poměrně často…kamarádky se mi i smějou, že mě vždycky někdo zastaví..nejradši důchodce. Já tyhle lidi prostě přitahuju
ale vůbec tyhle kraviny neřeším…fakt se pozastavuju nad tím, co tady někdo řeší za blbiny
Vůbec bych se nad některými věcmi vůbec nepozastavovala ![]()
Bóže, tak se lidi snaží chovat přátelsky a když to zrovna někdo nedělá podle našeho gusta, pošlem ho do pr.dele
Pak nějaký mamině dítě omdlí a všichni na ně budou kašlat, protože ono se určitě jen vzteká na zemi..Jak v tý pohádce s pasáčkem ovcí. Mám děti hodně usměvavý, pohledný, je málo procházek, kde by nás nikdo nezastavil a nerozplýval se. Tak by bylo asi fajn se preventivně tvářit načuřele, děti okamžitě vláčet pryč, protože nějaká bl. bá kráva si jim dovolila pomoct ze schodů
A sluníčko bl. bě hřeje, tráva je až moc zelená a opeřenci taky zobáky nezavřou.
Už aby byl podzim, aby nebyl kvůli chřipkám čas zabývat se pitomostma.