Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Abilka píše:
@ynax @Chocoloco Bylo zakryté šátkem…
Tak to byl holt stret s debilem a chapu, ze jsi z toho byla mimo.
Ja si jen pripomnela zazitek minuleho tydne, kdy si matka uprostred parku stahla tilko pomalu k pasu a kojila, bez pleny atd.To mi fakt prijde nevkusne, i kdyz kojeni je naprosto prirozena vec,
Příspěvek upraven 22.08.14 v 20:35
@Abilka píše:
No to by mi asi nevadilo… sice si už nepamatuju, jak to bylo, když byl ten starší malinký, ale to jsou opravdu dobré situace pro nácvik jak se chovat, jak vyhodnotit situaci.To co se mi stalo dneska, to mi vadilo. Zastavila jsem s kočárkem v parku, sedla si na lavičku u dětského hřiště, vzala malého a začala jsem ho kojit. Najednou mi za zády úplně cizí chlap říká - good morning, mamino! Kojíš? - Malý s sebou tak škubnul, jak se leknul, že mi málem urval bradavku. Když jsem se vzpamatovala, požádala jsem ho - Mohl byste nás prosím nechat být?! - řekla jsem to sice slušně, ale tak, aby mu bylo jasné, že si s ním povídat nechci. Dřepl si před nás, čuměl mi na prso a - Chutná, co? - Já znechucená, napůl v šoku a on mě ještě uklidňuje, že je starý chlap, že se nemusím bát, že bych měla něco, co ještě neviděl. Tak jsem ztuhla a vylítlo ze mě - Nečumte mi na prsa a vypadněte! - Spíš jsem to výhružně zasyčela, nechtěla jsem vyšokovat malého ještě víc. Odešel, ale cestou si pořád brumlal něco o nesoucitnách mladých, zlých lidech…
Co si myslíte vy? Jak byste se zachovaly, co byste dělaly? (Kolem procházeli lidé, nebyli jsme úplně sami.)
Chlap je drsoň teda… Nevím, co bych dělala, ale tvoji reakci úplně chápu!
@Abilka tak po tomhle zazitku uz bych se bala kojit venku. To fakt neni normalni chovani toho chlapa.
Ale jinak co se kojeni na verejnosti tyce, tak mi prijde prinejmensim divne kdyz si zensky nezakrejou prso. Byli jsme treba v ZOO v JIhlave a tam maji pro kojici maminky neco jako stan a nejaka mamina sedela na lavicce proti nemu, vytahla prso a kojila miminko. Kolem X desitek lidi… No prijde mi to divny. Kojeni je pro me intimni zalezitost.
@mothersaboard labilni je pro me psychicky slaby mozna i hloupy bych rekla clovek.
@alexxa tak vooooooooobrovský asi jo, ale mě stejně nikdy nebylo nic vidět.
Stačilo mi volnější tričko na zapínání, lidi si mysleli, že prcek usnul v náručí. ![]()
@alexxa emocionální labilita
Sklon jedince reagovat při exponovaných situacích emocionálně nepřiměřeným způsobem na určité podněty; opak emocionální stabilita. Může se vyskytovat jako individuální dispozice (osobnostní faktor) i jako přechodný jev doprovázející nadměrné psychické zatížení. Dlouhodobě emocionální labilita snižuje frustrační toleranci jednotlivce, krátkodobě (v excitovaných stavech) se projevuje širokým spektrem fyziologických reakcí a změnou chování (podrážděnost, neschopnost koncentrace, hysterická symptomatika).
@alexxa píše:
@mothersaboard labilni je pro me psychicky slaby mozna i hloupy bych rekla clovek.
už sme si to spolu vyříkaly přes zprávy. ![]()
@alexxa No právě, je to intimní záležitost. Když už není zbytí a musím kojit venku, snažím se najít klidnější místo, otočit se zády, přikrýt se tak, ať nikoho nepohoršuju… Většina lidí chápe, projdou, decentně se otočí… Stalo se mi, že pak paní přišla, že mám hezké miminko, jestli je to chlapeček nebo holčička, atd. Ale normálně slušně respektovala, že nejdřív nakojím, zapnu se, schovám šátek… Proto mě ten chlap tak vyšokoval.
@Takyjedna
vobrovský
Mám lentilky pod kobercem. Možná proto si tem chlap dřepnul
Aby se ujistil, že fakt kojím a že mám z čeho
Teď si z toho dělám srandu, ale v tu chvíli mi do smíchu moc nebylo ![]()
@mothersaboard píše:To je podobné, jako s jinými termíny - mezi lidmi mají posunutý význam, často pejorativní.
@alexxa emocionální labilita
Sklon jedince reagovat při exponovaných situacích emocionálně nepřiměřeným způsobem na určité podněty; opak emocionální stabilita. Může se vyskytovat jako individuální dispozice (osobnostní faktor) i jako přechodný jev doprovázející nadměrné psychické zatížení. Dlouhodobě emocionální labilita snižuje frustrační toleranci jednotlivce, krátkodobě (v excitovaných stavech) se projevuje širokým spektrem fyziologických reakcí a změnou chování (podrážděnost, neschopnost koncentrace, hysterická symptomatika).
@Abilka tak to byl fakt prasák, co se potřeboval podívat pořádně a ještě to nějak blbýma kecama zahrát do autu.
@andrea.sb vůbec nechápu ty reakce proti vám. Já bych se teda taky zbláznila strachem, kdyby mi někdo odvádděl dítě jiným směrem a ještě zrychlil tempo. Jen mě zaráží, jak si lidé myslí, že důchodci jsou všichni hrozně hodní. Jsou to lidi jako my mladší a nevidím důvod, proč by měli být všichni hodní. Jinak mi nevadí když někdo řekne dítěti že půjde s ním, když nechce s maminkou. Malýho to vždycky postrčilo a mazal ke mě.
@J_Doe spíš to byl nějaký magor a úchyl, takový lidi nemám ráda.