Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kriss Tina cože, já bleju jak ďas už 2 měsíce a mezi věci co udrzim je aloe vera sirup..
nic jiného nepiju.
Já bych se bylinek nebála. Na podzim jsem byla těhotná, bohužel se jednalo o neprosperující těhotenství. Bála jsem se revize,tak mi lékaři dali šanci,aby to odešlo samo. Zkoušela jsem všechny možné bylinky šalvěj,zázvor atd. Nic nepomohlo a musela jsem na revizi. Samozřejmě jsem ptala jestli jsem mohla plodu nějak ublížit a lékaři se schodli, že zdravé těhotenství vydrží fakt hodně.
Ja jsem te polivky mela tak 100 ml, protoze cesnek moc nemusim a cocky tak 150 g, tak budu doufat, ze se nic nestalo. Jako podle tech rad by clovek nemohl ani dychat ![]()
No tak ona se nemá ani ta majoránka. Ale v množství koření do polívky to fakt neřeším. Jako kdyby sis udělat silný tymiánový čaj a prolívala se, tak pak by to možná průšvih mohl být…
@Anonymní píše:
Ten tymian byl cerstvy, proto jsem se mrkla po obede na seznam zakazanych bylinek a trochu me to vydesilo. Obrala jsem ho na listecky a varila jsem ho asi 10 minut ve vyvaru a nasledne pridala uvarenou cocku a dochutila.
Tragédie. To bude jistý potrat … ![]()
Nechceš přestat studovat tyto nesmysly ? ![]()
Nestane se ti nic . Přestaň to tak hrotit, jez normálně vše…
@PHV píše:
@Marben přesně![]()
Žiju já i děti a tyhle přecitlivělý těhule nesnáším. Zavřete se do skleněný bedny a vylezte po porodu
Ani po porodu ať to nevylézá
Ono je to pak totiž ještě horší ![]()
Z takových jsou mamynky jak vyšité ( nejedná se o chybu v Y, jen kdyby mě tu nějaká mamynka neznalá toho slova, chtěla nařknout ) ![]()
@Anonymní píše:
Ja jsem te polivky mela tak 100 ml, protoze cesnek moc nemusim a cocky tak 150 g, tak budu doufat, ze se nic nestalo. Jako podle tech rad by clovek nemohl ani dychat
Koukám máš přehled kolik toho do sebe dostaneš ![]()
Promiň, ale to jsem nekontrolovala ani u děti kolik toho na gramy snědí natož u sebe.
Teď jsem se dočetla, že se nemá ani Aloe 😄 kdo s tím proboha zase přišel?
Příspěvek upraven 01.01.19 v 19:48
Ne, tymián ti opravdu neublíží.
Ale přílišné hledání na internetu co všechno ti hrozí a obecně to, že nezlvádáš svoje úzkosti (a po porodu se ještě zesílí a nevyspání ti sebere spoustu sil jim čelit) může škodit docela dost. Jak ve vývojí dítěte, tak tobě a taky tvému vztahu s partnerem.
Takže si pořiď tuhle knížku a snaž se porozumět tomu, jak úzkost funguje, kde se bere v tobě a především hledej způsoby jak jí čelit a neživit ji. Jak ji rozpoznat hned v počátku a nedovolit aby ti zaplavila hlavu a život.
https://www.kosmas.cz/…tehotenstvi/
Výhodou je, že pokud se s úzkostí naučíš pracovat, tak to pak můžeš naučit i svoje děti. A vyrůstat bez nejistoty a s tím, že umím strachu čelit je skvělý dar do života. Kdo se to naučí jako malý, tak to jde mnohem snáze, než když se v dospělosti snaží naučit něco, co do té doby nikdy nedělal. Tedy postavit se svým úzkostem a krotit je. Ne zpanikařit a vyhýbat se všemu, co by mohlo jen zavánět ohrožením.
@Venesí píše:
@Kriss Tina cože, já bleju jak ďas už 2 měsíce a mezi věci co udrzim je aloe vera sirup..nic jiného nepiju.
No to je blbý
já to zjišťovala před pár dny když sem si ho koupila, nakonec sem vypila asi 3 dcl a zbytek dala synovi
stejně jako jsem četla že se nesmí tonic, který sem měla v plánu si dát.
Ne to se nesmí řešit, ono nějaký humus je ve všem, já zas piju dost coly, ta by se taky ve velkým neměla, ale dělá mi dobře na žaludek…
Tak to je jako tady ty rady se vším jet na pohotovost. Z každýho bebina nebo virózy je hned nejhorší diagnóza. Já chápu starost o dítě, ale je třeba umět si poradit doma a nebo aspoň rozeznat, kdy je to fakt akutní a kdy stačí dojít k pediatrovi.
@Pandulka Eeee, majoranka taky ne?
aaaa. Na silvestra jsem dělala bramboraky a majoranka tam byla dost, standardně. Byla tu těhotná kamarádka, tak to jsem zřejmě jejímu dítěti vyrobila druhou hlavu. Neměl by někdo seznam těch bylin, co se nesmí? Díky, Zakladatelka např. ![]()
@mau-mau Jojo, jestli si jí dala hodně, tak si ji možná lehce zdrogovala a překrvila pánev… Já teda jediný koření co řešim, tak je skořice. Protože když už ji do něčeho dávám (štrúdl, kompot), tak v hodně velkém množství. Jinak myslim, že těhotná není schopna sníst ostatní koření v ohrožujícím množství.
Docela obsažný přehled zakázaných bylin i s účinkem je tady https://www.babyonline.cz/…-tehotenstvi Ale je toho plný net..