Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím tě, kdyby měla dr. nad každou vakcínou dumat, jestli náhodou nejsou rodiče takoví nebo makoví, tak už za celý den neudělá nic jiného, na to fakt čas nemá. Před ní se opravdu nemusíš tvářit, že ti před vilou parkuje nové BMW a v Karibiku jachta. Nám vždycky strčila do ruky letáčky s tím, že na příští prohlídce pak řekneme, jak jsme se rozhodli. Doktorka je taky jenom máma od rodiny a vidí to i v ordinaci, že ty peníze za děti jenom lítají.
@Anonymní píše:
@Pudloslava o vakcinach mi celkem nic neřekla…až právě teď. Myslela jsem že to je ta vakcína na 3500 Kč… Na to opravdu nemáme..ano, celkem se stydim změnit názor když je to zadarmo.. Nechci právě vypadat úplně jako chudák, a dát to když to je zadarmo… Preju si pro dceru to nejlepší, zdraví má jenom jedno, ale finance mi úplně nedovolí rozhazovat tisice
Podívejte se změnit názor je normální. Prostě máte nějaké informace a ty nějak hodnotíte, pak mát jiné a tak názor změníte. Je to základ osobního růstu. Nikdo učený z nebe nespadl. Víte jaký já měl názor na očkování když mě bylo 22 let - jen to nejnutnější co požaduje stát ( pro sebe) což znamenalo jen 1× za 10 let tetanus. A to mi vydrželo do 24 let neřešil jsem to. Pak jsem viděl co se zdravým člověkem udělá klíšťová encefalitida a začal jsem počítat poměry rizik mezi očkováním a nemocemi, názor jsem změnil radikálně a nechal jsem se doočkovat. Když se mi narodilo první dítě - tak to bylo období kdy stát téměř na nic nepřispíval, dal jsem asi 20tisíc za očkování. Jen pneumokoci mě celkově stáli 10 tisíc - vy je můžete mít zadarmo. Dnes je to mnohem levnější, pojišťovny přispívají na kde co a cena peněz je nižší.