U koho založit podílové fondy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1058
27.7.21 19:39

@JTom Důvod dlouhodobého horizontu leží především v principu volatility. Není to investice, která běží po přímce, proto potřebuje čas, který je odvislý od použitého investičního nástroje.
Nemusíte investovat do jednotlivých několika fondů a bez ladu a skladu, ale do vybraných portfolií, které ctí nějaké základní zásady a jejichž základem je diverzifikace.
Rizikové instrumenty v určité míře používá např. i Nobelova nadace a právě díky dlouhému horizontu na tom profitují. A podíváme-li se zpátky do její historie, tak její existence ve smyslu, že by došly prachy, byla zachráněna právě přeskupením aktiv a akceptováním většího rizika.
A na závěr… je možné investovat místo podílových fondů do ETF, diverzifikovat se to nechá stejně, ale je to u zdroje mnohem levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
8.8.21 01:31
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se zeptat, máte někdo peníze investované ve fondech u České Spořitelny? Investovala jsem určitou částku a peníze mi teda dost klesly. :think: Hlavně ve fondu Top Stock 8o.

Pokud se nepletu tak investiční horizont Top Stocku je 5-7 let a když jsi vyplašená už za tři měsíce tak proč si je tam strkala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat