Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
nic si z toho nedělej, víno může nadýmat, ale miminku to nemusí nic dělat ![]()
V září jsem porodila dceru a zrovna na hrozno jsem měla strašnou chuť. Manžel mi ho donesl a když to viděla sestra, tak jen podotkla, ať toho zkusím nesníst kilo, že by mohlo mít miminko prdíky. Že některé děti na to po víně trpí. Naštěstí to nebyl náš případ. Klid ![]()
Mě zase sjeli za bylinkový Rajec, že se mi malá osype, nic se nestalo, bylo mi hrozně a trapne před ostatníma maminkama
ale hlavne, že k obědu mi donesli salát z čínského zelí.. ![]()
@iiiv @MyDestinka takže víno, donesené návštěvou je špatné a může nadýmat, květák, který nadýmá každého, je v pořádku, protože ho podává porodnice ![]()
@Ifar píše:
Jako kdybych se aspoň chovala jak tur a byla protivná, tak řeknu, že mi to patří, ale snažím se co nejmíň vyčnívat a s pokorou empaticky přistupovat k jejich povolání, za všechno slušně poděkujuTak hlavně, že vím, že se vůbec nic dít nemusí a taky možná může. Protože fakt mě přisla s jistotou oznámit, že jsem svému dítěti připravila bolest a utrpení
No, já četla, že víno způsobuje těžké koliky, takže bolení z toho mít může. Čůrat krev asi ne, to je přehnané.
Ježiš já bych ty sestry někdy fakt přetáhla po hlavě plínou. Použitou. Se vším respektem k náročnému povolání a k hrůzným zážitkům, kterým se tam jistě nevyhnou, ale furt přetáhla. Mně zas sestra poté, co jsem se po akutním císaři probrala na JIPce a ptala se, jestli dcera žije, povýšeně odvětila, že to ona mi teda fakt neřekne a že mi to přijde říct manžel ![]()
Tak teď už nad tím mavám oběma rukama, ale v tu chvíli jsem měla fakt na krajíčku… A to dostala ještě přede mnou za mě vynadáno spolumaminka, ale sestra si dala tu práci a přišla ještě jednou, co jsem se vrátila ze sprchy ![]()
Já jsem při kojení ze začátku nejedla jen citrusy a vyloženě alergeny, ale o hroznovém vínu jsem nikdy neslyšela, že by vadilo. Jedla jsem ho jako jedno z mála ovoce, že se může
ničeho bych se nebála…
@terien Ted uz jsem chytřejší, zbytečně to pokoušet určitě nebudu, zbytek vína jsem pečlivě zabalila k odvozu
a budu doufat, že mi to mrnousek neodstůně. Spíš mě to fakt vyděsilo, že to nutně musí mít takový průběh…
@Ifar myslím že průběh který popisovala sestra může nastat velice výjimečně , třeba u hodně nedonošeného miminka…byla bych fakt v klidu já jedla úplně všechno u obou kojeni
Já jsem hroznové víno jedla schválně, měla jsem po něm více mléka, dokonce to i někde psali že podporuje laktaci
Bud v klidu. Já jedla v létě jahody…dcera se obsypala…no zvládla to asi třikrát
Byla jsem nepoučitelná.
Nechala bych si zítra donést další a vystavila bych ho pěkně všem na očích…
![]()
To je neskutecny, mela jsi ji drsne usadit. Takhle zahystercit by si spis mela zajit do nemocnicni kuchyne. Ty jidelnicky v porodnicich jsou k placi, ja zazila vepro knedlo zelo, kapustovou polevku, varenej brambor se smazenou cibuli. Jidelnicek pro kojici jak z prirucky ![]()